sâmbătă, 26 februarie 2011

Ce standarde avem?

           Nu ajunge ca nu mai avem respect, omenie, sau alte calitati necesare unui popor ce se crede in UE, ci mai nou nu mai avem nici standarde.
           Spun asta vazand ce se consuma in Romania. Si nu fac clisee, gandindu-ma la manele, seminte sau curele D&G. Astea sunt parti vitale deja, iremediabile. Dar sa bem "sucuri" Prima, Giusto, Aro, Nitro, Turbo, sau mai stiu eu ce nume din tabelul lui Mendeleev au, mi se pare un pacat egal cu sinuciderea. Daca nu le-am bea, nu s-ar vinde. Daca nu s-ar vinde, nu s-ar mai produce. Ce calitate poate avea o astfel de racoritoare daca pretul e de 2 lei si 10 bani pentru 3 litri? Ce minte, sau ce stomac pot avea cei care aproba comercializarea unor astfel de acuarele? Un bax de astfel de suc echivaleaza cu o sedinta in camera de gazare de la Auschwitz. S-au gandit oare cei care le aproba ca s-ar putea ca intr-o zi si copiii lor vor bea, din greseala, sucul?
            Din aceeasi lista cu produse romanesti ultra-vandabile, care iti ofera sansa de a castiga concursul "Fii primul la spital!", enumar: ulei, lapte, cafea... si ce mai trebuie in bucatarie... Aro. Pantofii din carton, deodorant cu miros de carbit, stergatoare de parbriz din plastic, iaurt cu capac bombat, benzina necarbogazificata plata, ciocolata Beton, sare cu covrigi, Nora pentru mama, Taraf, Etno, Manele TV, Elodia Brand, TeleShopping, etc, etc...
            Inca nu am vazut lucru, om, produs, concept, etc, pe care ignoranta sa nu-l determine sa dispara.
            Ne consumam consumand.

6 comentarii:

  1. nu cer bataie, cer constientizarea pericolului

    RăspundețiȘtergere
  2. Tu ai cumva impresia ca pe cineva impresioneaza ca distruge sanatatea oamenilor? Eu am avut ocazia sa filmez cateva emisiuni acum cativa ani si acolo se facea reclama si la batoanele de slabit (care cica nu au zahar.) ei bine l-am intrebat si eu pe celc are era reprezentatul respectivului produs daca e chiar asa. cu zambetul pe buze mi-a raspuns ca nu. e doar pentru reclama, e plin de zahar. Doar ca se dau drepturi in stanga si in dreapta.
    Nici o problema, pentru ei. Cat timp atat ne permitem, asta consumam. Sa nu uiti ca a aparut pe piata sticla de bere la 2,5 litrii la 2 lei 30 de bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu te supara, prietene, si noi avem partea de vina.
    ce pacat ca nu beau bere, m-as fi scos cu sticla asta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred ca produsele ieftine sunt proaste. Cum tot asa cred si ca produsele absolut normale si...ieftine sunt vandute la suprapret doar pentru firma. Da, sucul Giuso, TopStar sau Aro are exact aceleasi chimicale ca si Cola sau Fanta, pretul difera. Danone e 2 lei, Oke 1. Acelasi lapte praf, aceleasi bucatele de Dumnezeu stie ce pe post de fructe naturale.
    Ma intrebg de multe ori daca ce e ieftin e prost pentru ca e de cdlaitate proasta, sau e ieftin pentru ca...atata face pe bune.

    RăspundețiȘtergere
  5. Un litru de suc in mare parte natural costa de la 3 euro in sus. Normal ca ce e ieftin e prost. Dar mai mult decat prost e periculos.

    RăspundețiȘtergere