luni, 21 februarie 2011

Elodia, Fernando si vamesii

          Aveam in gand sa scriu candva despre cum promovam tot felul de imbecili disperati si nespalati, consumandu-le povestile. Si despre cum ne scad standardele rostindu-le numele.
          Am ramas socat azi cand am vazut ca Elodia traieste! Si nu oriunde, ci la Antena 1. Am fost atat de socat incat era sa dau pe OTV, sa vad similitudinea. Mai raman doar cateva posturi tv care inca se respecta, care inca difuzeaza in limite normale de cultura si logica. Daca si astea se compromit afisand nume care au magnet la prosti, atunci regret amarnic perioada in care prindeam doar nemtii si polonezii cu parabola. Elodia devine brand, moare si invie cand vrea, unde vrea, suna din cer si de sub pamant... si noi credem si ne tatuam pe cortex numele ei. Pentru mine e ca o ciuma, sau ca orice alta boala ce se transmite si distruge in masa.
          In timp ce astia de la Antena o cautau pe Elodia in catacombe, prea-tarele Fernando de la Caransebes aparea in chiloti galbeni la Canal D, sa-l incante pe Madalin Ionescu. Eu inteleg c-au vrut sa rada de el, da s-o faca pe ascuns, ca vede lumea buna si apoi noi suntem de ras!
          Astea se difuzau intre orele 17 si 18, cand vine lumea acasa si vrea sa vada ceva bun la tv.
          Stirea principala de la ora 18 a fost ca vamesii de la Albita sunt banuiti de luare de mita si favorizarea crimei organizate. De fapt s-a facut un tam-tam imens pe toata povestea asta cu vamesii: "Ba, vamesii fura!". "Ba, gaina face oua!". Cum poti suspecta o gaina ca face oua? Chiar trebuie sa o urmaresti ani de zile ca sa-ti dai seama? Nu esti sigur? Si atunci de unde are gaina pui? Din cadou, zici? Aha, deci i-a imprumutat...
          Romanii au talent, nu-i asa? Si noi vom fi mereu alaturi de ei....

Un comentariu: