duminică, 20 februarie 2011

Parlamentar vs cetatean

          Oi fi eu mai prost si nu inteleg un lucru. In baza caror motivatii functioneaza sistemul luam de unde nu este si dam unde este? Daca cineva poate sa-mi explice asta, sa dorm si eu linistit noptile...
          Cica un parlamentar costa cam 7 500 de euro lunar. Asta in cazul in care nu intervin plecari in strainatate. Doar 6-7 diurne, abonamente, chirie, indemnizatii, salar. Avem vreo 500 de parlamentari. Matematica spune un total de 3 750 000 euro. Acestia sunt banii pe care-i primesc de la stat, legal, meritati. Pentru ce, stiti voi, doar se vede... Apoi mai sunt si ceilalti bani...
          Am un vecin care lucreaza 10 ore si primeste 650 ron. Are 3 copii. Mama lui are 280 ron pensie. De fapt nu stiu sa am vreun vecin care sa castige mai mult de 1200 de ron, sau 250 de euro. Si astia lucreaza, nu dorm in fotolii de piele.
          Am ajuns vremurile din urma, oameni buni, "celui ce are i se va da, dar de la cel ce n-are se va lua si ceea ce i se pare ca are".

4 comentarii:

  1. Ce face acel om pentru a merita 7500 Euro pe lună? Doarme

    RăspundețiȘtergere
  2. hei hei... in primul rand multumesc pentru vizita si comentariul de pe bloul meu.
    pai ce a fac un parlamentar de banii astia, vine la televizor si face campanie, face pe robin hood, dar nu e. Face afaceri prin firme trecute pe numele sotiei sau soacrei sau bunicii, etc etc.
    doarme in parlament catea ore pe zi, ca doar muncesc alegatorii pentru ei.
    odata la 4 ani vin si fac promisiuni prostilor care inca ii mai cred.
    Cam asta face unparlamentar pt acei bani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Costin, ia mai gandeste-te putin.
    Cine are mai mare vina:el sau cetateanul platitor de dari si taxe.Vorba aceea:"nu-i prost cine mananca 7 pite, e prost cine le da".
    Eventual e vinovat de nesimtire , da nu de altceva.Ca doar noi i-am pus acolo si tot noi ii si sustinem.Aproape ca ne meritam soarta.
    Mai rau e pentru generatiile care vin.

    RăspundețiȘtergere