luni, 28 februarie 2011

Nu va mai jucati cu UE

          Cum resursele de la noi erau pe terminate, ne-am cerut in UE. Invidiosi pe romanii ce jefuiau tarile din vest, mai marii tarii s-au gandit ca n-ar strica sa-si bage mana in sacul european, ca e mai mare si e mereu plin. Asa cred ei!
          Nu s-au gandit insa ca occidentali sunt un pic mai destepti si mai curajosi decat noi si ca vor spune intr-o zi: "Gata!" Va fi greu in ziua aceea.
          Cu banii pompati in Romania, cineva cu bun simt si un colt de suflet nepatat ar fi pus pe picioare o jumatate de continent. Ne-au dat bani (si cand spun bani nu ma refer la doar cateva milioane de euro), banii au disparut si nimic nu s-a schimbat. Ne-au dat iar bani, acelasi proces. Ne-au ajutat, i-am scuipat. Ne-au invatat, le-am scos limba. Daca ne refuza, ii acuzam. Daca ne accepta, ii luam de prosti.
           Dar cum ne reprezinta pe noi cocalarii, asa ii reprezinta pe ei corectitudinea, strictetea. Si cand ei spun ca s-a terminat, inseamna ca nu mai avem dreptul la a doua sansa. Ca doar nu toti de pe pamantul asta sunt batuti in cap!
        

3 comentarii:

  1. :D De mult tot sustin eu sus si tare ca am cam intrat cu japca in Uniune si ca astia se vor prinde si ne vor trage de urechi ... se pare ca momentul se apropie vertiginos, in curand ne vor lua cu farasul si ne vor pune in fata usii. Considerentele logistice si geografice care ne-au adus aderarea s-ar putea sa numai conteze cat de curand. Cred ca refuzarea accesului la spatiul Schengen e decat primul pas ... se anunta vremuri interesante aici pe plantatie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Uniunea european chiar este un sac fara fund,dar pentru cinstiti.Banii s-au dat si se vor mai da (poate),conditia este sa-i folosesti,si nu in interes personal.De aici vine dilema."Romanul"accesator de fonduri crede ca are "partea leului"si ca i se cuvine.UE intr-adevar ne-ajuta ,pe noi ca romani,si nu pe X accesator.
    S-a ajuns in punctul in care nu se mai cer fonduri pentru ca s-au prins si nu mai avem idei si nu ma refer aici la idei de modernizare,industrializare,privatizare.

    RăspundețiȘtergere
  3. ma invart printre ei(straini) de aproape 10 ani si am cam tres cu urechea. sustinerea lor nu mai dureaza mult. e dureros ca noi vom fi cei care vom da inapoi banii pe care unii i-au indesat adanc in buzunare.

    RăspundețiȘtergere