duminică, 13 februarie 2011

Ati gresit frontul!

          Ce inteleg eu despre politica din Romania e ca frecusurile dintre partide au repercusiuni nefaste in procesul de dezvoltare al tarii. Pe romaneste, daca boii nu trag in mod egal si in aceeasi directie, carul nu merge cum trebuie.
          In primul rand avem mai multi politicieni decat e nevoie. Cu partidele e la fel. Implicit exista prea multe idei, ideile genereaza pareri, parerile genereaza directii, intersectarea directiilor genereaza scantei. In contextul in care Romania are nevoie doar de o dezintoxicare si de o vitaminizare la toate nivelurile, (proces la care ar trebui sa contribuie toti cei cu autoritate) politicienii isi ocupa tot timpul aruncand unii spre altii cu o pisica moarta. Se vaneaza, se provoaca, se cearta si toata energia si resursele le consuma pandindu-se reciproc, ca nu cumva ceilalti sa fie cu vreun pas in fata. In timp ce dansii se joaca de-a Counter-Strike-ul, tara geme si flamanzeste.
          Vreau sa spun ca nu vom inainta niciodata daca practicam legenda lui Manole. Un partid propune, altul se opune. Unii zidesc azi o piatra, ceilalti vin maine si darama. Mereu cineva riposteaza, mereu cei care isi iau avant sunt trasi inapoi. Motivele pentru care roata e plina de bete sunt clare. Invidie, razbunare, parsivitate. Un loc la masa puterii.
          In mod normal politicienii sunt platiti de tara, pentru tara. Dar nu-i intereseaza, e mai amuzant si mai simplu razboiul lor. Razboi suportat si finantat de catre cetateni. Am uitat Hora Unirii. Acum ne uram sau ne iubim in functie de culoarea tricoului sau a pixului.
          Divide et impera! Le-am dat puterea, ei au impartit-o si bucatile nu sunt suficiente pentru a avea efect.

2 comentarii:

  1. zici bine, si cu totii stim ce "bine" e in ro d p d v politic( si nu numai). macar daca ar ajunge mesajul la cine trebuie! oricum, faci treba buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. ms de asentiment, de incurajare. sincer, daca as avea autoritate, i-as trimite pe toti intr-o vacanta interminabila, din bani publici, ar fi mai putine cheltuieli decat in situatia de fata

    RăspundețiȘtergere