luni, 1 aprilie 2013

Talent + credinta

              Cand totul e pe dos...

                                                                                   

6 comentarii:

  1. Da, intr-adevar crestinismul a reprezentat ceva ff important in istoria civilizatiei oamenilor, mai ales pe UE cand te gandesti ce salbaticie putea sa fie pe aici prin padurile UE centrale inainte de crestinizare...nici romanii antici nu s-ar fi bagat pe acolo prin coclaurii aia. Ce s-o mai fi chinuit si Hannibal cu elefantii lui prin Alpi, si inca nici chiar acum prea multa vreme, doar pe la 200 Inainte de Christos, nici nu vreau sa ma gandesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus chiar acum scriam un omagiu catre papa Gregorie 1 din sec 6, atat de indragit de intreaga crestinatate atat de la vremea lui, cat si 1500 de ani dupa, (chiar apreciat de toti si de ortodocsi, si de protestanti si de catoloci), ca daca nu era el, plus vreo 3 calugari dominicani de prin sec 11 si 12, (un francez, un neamt, si un italian) care sa fi scris de mana vietile romantate ale sfintilor la nivel de talent de best-seller, nici nu aveam filmele romantice si de drame si de aventuri atat de larg populare astazi, aveam poate numai filme educativ-documentare, si poate de propaganda realist socialiste, sau unele total filozofice-artistice de nu le intelegea nimeni, si poate cateva comedii mai grosolane cu unii care dadeau in cap la altii de pe la vremea Commedia del Arte si cateva SF, dar nu aveam filmele astea ff importante, nici Pe Aripile Vantului nu aveam.

      Ștergere
    2. Am scris mai pe larg pe blogul lui Mircea Vladut despre papa Gregorie 1 si contributia lui la cultura civilizatiei UE + de fapt a intregii lumi, la un moment dat, si cu ajutorul Hollywood-ului.

      Ștergere