miercuri, 17 aprilie 2013

Lenesi, lasi, nepasatori

             Nu mi-a placut niciodata atitudinea asta de a sta si a rabda sau de a astepta sa cada de undeva o idee salvatoare. Sa iei o palma e una. Sa o iei si pe a doua, e normal. Hai inca una. Dar sa traiesti intr-o societate in care toata lumea isi trage palme, nu mi se pare normal.
             De vreo 10 ani, hotii, ticalosii, incultii, mincinosii, au castigat teren. Existau ei si mai demult, dar acum au vazut ca romanii adevarati dorm adanc si profita de oportunitate. Nu i-a oprit nimeni si acum s-au intins, ca o infectie si conduc Romania. De ce conduc ei? Pentru ca la ei sunt banii. De ce sunt la ei banii? Pentru ca poporul roman, detinatorul de drept al banilor, nu i-a revendicat. Poporul roman sta sa ia palme, ca asa e mai usor, ca va veni ziua cand va cadea o bomba care va alege sa distruga doar scursurile parvenite ale societatii.

10 comentarii:

  1. Da, sunt de acord cu tine. Insa e o problema. Cine e poporul roman care sa revendice orice e de revendicat? Trebuie un reprezentant. De obicei, reprezentantul e un lider ales prin alegeri libere.
    Se pare ca alegerile libere nu ne asigura acest lucru. Deci... pentru noi trebuie cautata alta metoda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, stiu si eu asta. Sau... e nevoie de mai multi reprezentanti. Ce nu apreciem (si asta ma enerveaza), e ca traim intr-o societate LIBERA si nu stim valorifica asta.

      Ștergere
  2. Eu sper sa fie si mai rau de atata. Pt ca altfel nu invatam nimic. Si alte popoare au relele lor, dar aleg sa faca reclama doar la ce e bun si merita banii.
    Noi traim ca nuferii, in mal.
    Cuvanta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu cand iti rezolvi problema sa poti comenta cu link?

      Ștergere
    2. Niciodata. Pe Blogspot nu am gasit alta solutie.
      Linkul e acesta: www.cuvanta.wordpress.com

      Ștergere
  3. Pai zic din nou, atat timp cat poporul asta e atat de rabdator si prefera sa se vaicare decat sa se implice, e cam greu de facut ceva. Eu ma intreb ce asteapta? Vreun tatuca sa ia poporul "bun si pur" de mana sa le arate cum trebuie facut? Pai nu merge asa fiindca nu exista o solutie universala pe care sa o aiba, magic, un om. Nu mai merge adus "print strain" ca nu mai are puterea de alta data. Poate doar daca e adus printul strain cu tot angrenajul. Si oricum nu se mai "fabrica" printi din astia straini cu atat simt al raspunderii si competente de condus, cum se fabricau pe atunci. Singura solutie este educatia individuala. In orice forma, politica, economica, sociala. Apoi implicarea. fiindca niste cetateni educati, mai ales politic, sunt mai greu de mintit si prostit. Fiecare popor are conducatorii pe care ii merita si n-are dreptul sa se planga de ei. Conducatorii astia de care spui tu vin din sanul...poporului. Esti tu asa convins ca pus in pozitie de putere, un tip pe care-l consideri tu acum ca fiind "din cei buni" nu se face "rau"? Singurul mod in care poti administra o tara eficient este sa-i educi populatia. Sa o inveti ca implicarea e o datorie, nu e o optiune. Ca interesul politic si economic este o OBLIGATIE. N-ai voie sa nu te implici. N-ai voie sa speri ca cineva vine sa te salveze. N-ai caderea morala sa-ti injuri conducatorii daca nu te implici (e un tu generic acolo, nu ziceam de tine). Poporul roman trebuie sa iasa singur din belele proprii. Si doar observandu-le si aratandu-le cu degetul dar asteptand sa rezolve altul...pur si simplu nu e functional. Cum pot oare conducatorii romani sa aiba responsabilitate sociala si sa fie priceputi la economie, cand vin din randul unui popor ce nu le are? Sigur ca exista exceptii, politicieni destepti si economisti buni, dar eu ma refer aici la grosul populatiei. Ea trebuie educata. Pai de unde naiba sa aiba vreun politician roman altruism cand majoritatea poporului a renuntat la el? Cum sa fie politicos si gentil cand romanii nu mai sunt politicosi intre ei? Si tot asa... Trebuie inceput de jos cu educatia asta. Si in momentul cand romanul ala amarat si de la tara intelege ca e prostit si nu e tratat cum trebuie, atunci va vota altceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi romani mor de incantare sa faca politica desi nu se prea pricep de loc. Nu citesc mai nimic legat de subiect, nu se educa deloc, n-au bruma de cultura economica si politica si in general trateaza problema dupa ureche. Adica cum li se pare lor ca "ar merge". Si asta cu o atitudine deloc rationala si foarte hotarata. Fiecare crede ca stie mai bine desi n-are un minim de competenta legata de subiect. Nu prea stiu ei cum sta treaba cu impozitul si bugetul, dar toata lumea are o solutie pentru problema pensiilor in timp ce se plang ca au crescut taxele si darile :P. Cand vine vorba de dezbatut se infierbanta grozav, cand vine vorba de implicat si facut o alegere constienta nu se inghesuie nimeni. Nu mai e treaba lor. Acum ce conducatori poti spera sa ai cand provin toti dintr-o natie care in mare are o asemenea atitudine? Evident ca daca ministrul educatiei e un repetent nu stie sa faca o programa decenta, daca ministrul de externe e un coleric fascist si timid nu va sti sa negocoieze si daca ministrul turismului a fost corijent la geografie nu va stii care-s necesitatile si ce are de oferit. Dar acum la ce sa te astepti cand auzi parinti revoltati pe scarile scolii cum ca "i-a dat nota mica la geografie si i-a stricat media, pai la ce-i trebuie geografie ca el vrea sa se faca inginer". Pai uite..ca poate ajunge inginerul politician si ministru la turism.. De asta spun ca o natie are conducatorii pe care ii merita (ca din randul lor se desprind si astia sunt toti tipi ambitiosi) si pe cat de educati e si grosul neamului. Si nu zic numai de romani, n-ai vrea sa stii ce parere am despre rahatii nostrii de conducatori. Si da, ma simt responsabil si in masura in care pot si am timp, incerc cat pot sa ma implic, la nivelul la care pot. Din nefericire din motive care nu depind de mine nu prea pot. Si noua ne lipseste educatia politica la nivel clinic deja. La noi ideea cu un tatuca care sa ne conduca e boala mintala de-a dreptul. Boala e mult mai adanca decat la romani, doar ca noi nu impartasim parerea asta proasta despre propria natie. Suntem mult mai mandrii. Si mai pro-activi. Asta cu pro-activi mi-e clara ca diferenta. Nu ne lamentam atat si daca o facem, apoi dupa luam atitudine. Desi evident...politic nu prea ne ajuta. Daca poporul e multumit cu conducatorii (inversul situatiei voastre) ce naiba mai e de facut? :)) Educatie! Ca degeaba ii pizdeste pe lideri intelighentia daca poporul ii iubeste. Asa ca trebuie educat sa vada ce aleg. E singura solutie.

      Ștergere
    2. Bravo! Am pus in rama raspunsul tau! Multumim.

      Ștergere
  4. Culmea e ca eu ma gandeam azi la de cate ori am luat-o peste bot de cate ori am vrut eu sa imi permit sa fiu atat de lenes, las si nepasator cat voiam eu sa fiu ! Adica efectiv eu nu mi-am permis niciodata sa am asa un moment de relaxare de nivel total optim din ala in care efectiv nu-ti pasa de nimica, pt ca de cate ori rasuflam si eu si-mi zicam, hai, ca merit si eu sa ma relaxez un pic, efectiv dupa aia au urmat niste consecinte de acum mi-e si frica sa imi mai iau vacanta ! Acum ca am avut cateva vacante una dupa alta, deja stiu ca va trebui sa urmeze o perioada ff dificila si stressanta, de ex mi-am programat sa nu sarbatoresc Pastele si 1 mai DE LOC ! Ci sa muncesc in continuu !...ma rog, cat mi se permite sa muncesc in Scandinavia, dar asta e alta problema, m-am invatat sa o fac mai pe furis, in pauza de pranz sau dupa ora 15 cand nu ma vede nimeni, etc., dar de fapt in asta si consta si o mare parte din stresul meu actual...ca trebuie sa ascund ca imi place sa fiu angajat activ in ceva deosebit de eficient.

    Ma rog, stiu ca e off-topic. On-topic, eu personal stiu ca nu ma pricep la poltica, stiu ca nu imi place nici ideea de a fi activ poltic, nu imi place nici sa fiu obligat sa fiu mere membrul acelui partid, nu suport loialitatile poltice, nu imi place chestia aia cum ca e OK sa se sacrifice niste oameni pt a atinge un scop mai inalt de bine mai larg pt toti, (nu la propriu, nici macar la figurat nu-mi place chestia asta care e pur politica, si efectiv am obiectiuni etice personale impotriva implicarii mele in politica, desi pe de alta parte stiu ca voi avea media mai mica per total la morala, cf ce spune si Vladimir, adica etica mea personala pe undeva contravine unei etici contemporane sociale mai largi, desi desigur ca nu la nivel ff semnificativ, dar sunt niste nuante culturale in legatra cu care eu sunt mai rigid si efectiv nu vreau sa devin mai flexibil...dar astea nu au de a face cu Romania decat in ff mica masura, decat in masura in care sunt si eu oarecum fixat pe niste chestii de secol 19, in principal isteria, si am creierul usor spalat infantil-comunist ca multi romani contemporani de altfel, insa in mai mare masura sunt chestii personale care tin de cum sunt eu, plus acumulate de mine mai mult in timp ce cresteam si in cadrul alto culturi, inclusiv culturi sociale, profesionale, organizationale, plus si alte culturi decat cultura Romana).

    RăspundețiȘtergere