luni, 22 aprilie 2013

Stiri din Romania anului 2013

             50% din copiii tarii raman la sate si termina, in cel mai bun caz, 8 clase. Se anunta un viitor bun. La facultati se va intra pe baza notelor de la liceu, fara examen. De parca nu aveam destui tampiti cu functii.
           
             Ponta cel viteaz face ce face si mai inventeaza 2-3 taxe si mai taie 2-3 fonduri. Ca asa-i frumos in 2013, un popor sarac si o politica putreda (de bogata).

             Romanii sunt curajosi si multumiti. Ei stiu ca Dumnezeu le poarta de grija, ca sunt credinciosi si merg la biserica. Asa ca, la primele raze de soare, au iesit, nu la curatenie sau agricultura, ci la gratare cu bere si mititei cu seminte. In cateva zile se vor trage la umbra, ca-i cald, sa treaca vara. Apoi intra in case la tv, ca vin ploile de toamna.
            

10 comentarii:

  1. Balcanii ne influenteaza viata zi de zi. Noi, parca nu vrem sa progresam. Ne place mizeria in care traim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ne influenteaza nimeni. Asa vrem noi sa fim, ca asa e usor.

      Ștergere
  2. Domnule voi vreti sa aduceti Reformatia acum in Romania cand deja nu mai opereaza de 4 secole prin alte parti ? Trebuia acceptata atunci cand a incercat unul sa faca un colegiu Reformat in Moldova in sec 16, dar l-a gonit Stefan cel Mare sau nu mai stiu cine era domnitor pe acolo alaturi de italieni si rusi si polonezi...desi nu zic ca a fost neaparat rau ca i-a gonit, pt ca astia au fost destul de brutali cand au patruns pe unde au patruns, adica au ars mai multe vrajitooare decat Inchizitia, plus foorta lumea sa stie sa citeasca si sa scrie ca sa ii casatoreasca, casatorie de care in sine depindea posibilitatea ca acel om sa-si paatreze vaca sau bucata de pamant pt mancare pt copii, ca altfel naiba se mai casatorea asa degeaba si pe atuncea doar pe ochi frumosi, numai ca am impresia ca Stefan Cel Mare sau cine naiba era domnitor la vremea Reformatiei in Moldova auzise si el de chestiile mai horror de genul asta, si era mai bland, nu voia sa decimeze electoratul in halul asta ca Reformatii. Totul a iesit asa cum trebuia sa iasa, cf sufletul poporului roman, mai lenes sau mai amarat sau mai bogat, asa cum putea si el, fara inca o napasta ca numai de Reformatie nu-i ardea poporului roman in sec 16 pe atuncea cand s-a intamplat in alte tari din UE. Nu stiu de ce sa dorim sau sa promovam ca oamenii sa sufere in mod auster si sa nu se bucure si ei de un gratar la iarba verde. Chiar recent a scris pe BBC ca un student la economie a reusit sa gaseasca ca nu stiu ce mari profesoori de la Harvard care demonstrasera ca regimele de austeritate economica sunt BUNE pt economie, de s-au inspirat de la ei si Basescu si Angela Merkel, si altii, aia facusera niste erori destul de grave in cercetarile lor, si NU aveau chiar asa dreptate !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu e rea libertatea, dar excesul a fost periculos intotdeauna.

      Ștergere
  3. Pai stai asa, daca calculam:
    (1) nu e chiar asa rau fata de alta parti (tara cu cea mai mica proportie a populatiei cu studii superioare din Europa este...Elvetia. Pe bune. Si se intra cu notele din liceu si diploma de bac. Facultatea e foarte ieftina 500SFR pe semestru, extrem de putin pentru un salariu helvet)
    (2)lasa sa intre cati mai multi la facultati, chiar daca nu ii educa prea grozav, totusi ii educa mai mult decat daca nu o faceau.
    (3) daca 50% nu termina liceul atunci nu exista pericolul sa intre la facultate :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu compara invatamantul din Elvetia cu cel din Ro.
      Restul concluziilor sunt logice. :))

      Ștergere
  4. Cred ca am avea nevoie de tarani cu facultate, care sa se ocupe cu adevarat de pamantul tarii. Sa nu uitam vanzatoarele, care ar trebui scolite pana invata cum sa se poarte cu clientii. :-P

    RăspundețiȘtergere