joi, 4 aprilie 2013

Ritm romanesc

              Cine spune ca nu e ordine si disciplina in Romania? Ba inca sunt toate la locul lor si nu-si ies din ritm, se repeta frumos, cu o rigoare clara, de multa, multa vreme.
              Astfel avem iarna zapezi, oameni inzapeziti, cativa morti. Urmeaza primavara clasicele inundatii, raurile umflate, casele plecate pe apele sambetei, cativa copii disparuti si bine-cunoscutele incendii, care ne fac iarba verde si grasa. Vine apoi vara cu seceta mult dorita, se mai pierd culturile agricole, se raresc pensionarii bolnavi cu inima. Toamna aduce vanturile, cativa copaci cazuti, cateva masini distruse, eventual victime.
               Si uite-asa totul merge ca uns, de la natura.

12 comentarii:

  1. Nu mi-am pus niciodata asa problema.Acuma si oamenii sunt de vina, mereu pornesc la drum cand e cod galben de viscol, isi construiesc casele in albia raului, ies din casa cand e cod rosu de canicula si isi parcheaza masinile al avertizari de furtuna sub copaci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, oamenii sunt de vina pentru ca au taiat padurile, au furat parapetii si paravanturile, au mutat dealurile.

      Ștergere
    2. eu vin din fundul Moldovei. La tara nu exista parapeti, nu vine armata, zapezi de 1-2 m am vazut aproape in fiecare iarna, crivatul de la rusi etc.
      Langa casa, spre coasta, erau cativa copaci plantati. Protectie de vant. Salcami, ce cresc repede,si nu intereseaza pe multi taierea/furtul lor. In plus, cand ningea purtenic, bunicii ieseau constant la curatat zapada, la 2-3 ore, pe rand noaptea, astfel incat sa faca partie pana la grajd, fantana, wc, porc, poarta,si casa urmatoare ( casele in satele alea sunt rasfirate.... ). Imi amintesc si acum cu amuzament in copilarie cand mergeam pe carare, si zapada era mai inalta decat mine pe laturi, sau in 87-88, cand scoala a inceput pe 3 februarie in loc de ianuarie, din motive de inzapezire. Nu imi place amintirea cu -20gr ziua si -26 gr noaptea, de cojeam ouale de gaina ca pe oua fierte :)

      Cat despre bolile de inima, sa avem pardon, dar e cauza a peste 50% din decesele din romania. Suntem si locul 1 la procentul de fumatori, cu 40%, fruntasi la alcool si la obezitate. Bunica e si ea cu probleme cardiace, dar cand medicul i-a dat indicatii la alimentatie si regim de viata, nu a iesit din cuvantul medicului - si isi continua ritmul vietii prin nametii sus descrisi, la peste 80 ani.

      Ștergere
  2. Si pentru diversificare, sa mai rupa monotonia, mai apare cate un episod de gripa aviara sau porcina si cate o criza a citostaticelor. Iesirea din sistem pe cale naturala trebuie sa continue...

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect , @raul ! Avem o viata minunata , ciclica , ciclobarbiturica chiar !

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, unii au furat parapeti, garduri, calea ferata, dar nici restul n-au pus mana de la mina sa le refaca.
    Cati mai cred in acel impreuna, care inainte ne unea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E treaba primariilor si autoritatilor. De asta dam miliarde la stat, sa se ocupe de siguranta cetatenilor.

      Ștergere
  5. asta mi-a adus aminte cum mi-a picat mie un pom pe masina mea de student. Un Oltcit!

    RăspundețiȘtergere
  6. si ca sa argumentez unde e problema, comunismul a stricat pe multi romani, invatandu-i sa astepte ... sa pice de sus, sa vina armata, sa vina partidul, sa dea ajutoare sociale, etc. Multi uita ca viata inseamna nu numai munca la jobul de 8 ore, inseamna si munca si dupa.

    Pana la urma, sunt f. multi romani care se descurca.

    RăspundețiȘtergere