duminică, 14 aprilie 2013

Pentru duminica

            Pentru ca e duminica, acord doua randuri unei cauze ce afecteaza mult: deteriorarea relatiei cu Dumnezeu. Mai departe de nume, de religie, de obiceiuri, de credinte, exista o relatie personala intre tine si Dumnezeu. Chiar si cei care-L neaga pe Dumnezeu o au, doar ca o tin ascunsa si nu o recunosc.
            Cand Il transformi pe Dumnezeu in opulenta, in orare, in versuri, in posturi, in obiceiuri robotice, etc, iar in afara acestor atitudini considerate obligatii esti pe dos, cele enumerate mai sus sunt fara rost.

4 comentarii:

  1. Si negarile astea obsesive ascund niste tulburari...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu cred a am nevoie de un intermediar intre mine si Dumnezeu. Nu cred ca Dumnezeu mi-ar impune niste reguli fara rost si in folosul unora. El ar vrea sa-l port in suflet si in minte, nu in icoane si rugaciuni. Si credinta nu cred ca se masoara in inaltimea turlei bisericii...Sa ma rog in fata unui edificiu ridicat de un om sau in fata unui copac sau unui munte ridicate de natura prin vointa Domnului?

    RăspundețiȘtergere
  3. Totusi, asa dintr-o pozitie oarecum recunosc de Gica contra, parca totusi reflectatul la D-zeu si o relatie cu El merita totusi un nivel de tinuta si decorum, adica nu mi se pare asa de misto sa relationam cu El chiar la nivel de sa ne batem pe burta asa reciproc, si sa ne luam de gat si hai sa fim amici...ca totusi asta denota ca Il coboram intr-un fel la nivelul nostru de om, si la nivel de principiu El trebuie sa fie totusi un concept-entitate chiar mult mai larga decat doar atata, si in cazuri din astea parca e mai bine, nu doar din politete, si nu doar din respect formal, dar si din reala rigurozitate complexa combinata rationala + afectiva sa ne purtam totusi mai cu manusi si cf unui anumit protocol.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ..mai ales ca tot El o fi conceput si chestii gen virusul Ebola !...chiar daca dam vina pe mama Natura mai mult decat pe El, totusi e bine zic eu ca atunci cand dorim sa ne gandim la Ebola sa NU uitam de protocol !! Ca pe urma tot noi ne speriem la filmele SF-horror cu diverse epidemii, aliens, lacuste invadatoare, etc, si la urma urmei CUI ii foloseste asa ceva ? Mai bine impunem un grad de carantina, si mai vedem.

      Ștergere