marți, 2 aprilie 2013

Blestem

           E foarte fals sa credem ca urmatorul guvern, sau presedinte, sau partid la putere, va fi mai bun. Asta e blestemul nostru, sa avem pastori din randul lupilor. Si chiar de si-ar schimba numele, instinctul de pradator le va ramane.
           Gata cu metaforele. Situatia Romaniei e grava si simpla. Rasplata indiferentei noastre e nesimtirea lor. Au creat un sistem prin care ei beneficiaza de pe urma exploatarii poporului. Comunism mascat. Gresim enorm daca avem asteptari de la ei. Nu se va schimba nimic. Vor veni altii si vor continua. Aparent, noi, ca popor, nu avem nici o varianta. Nu e adevarat. E imposibil sa treaca neobservat ceva ce e aratat cu degetul de 20 de milioane de locuitori. In fiecare zi. Macar sa inteleaga ca nu suntem prosti.

24 de comentarii:

  1. Falsele sperante ar duce doar la amare deziluzii.
    Vor aduce situatia la aceleasi imprejurari care au declansat revolutia din 89 si probabil ca apoi o vom lua de la capat.
    Pare un cerc vicios!
    O zi frumoasa Raul!

    RăspundețiȘtergere
  2. De 23 de ani nu s-a schimbat nimic in tara asta, am asa un feeling ca nici nu se va schimba vreodata. Oricat ne-am dori noi asta. Mereu se vor gasi altii care sa duca mai departe coruptia ce au inceput-o unii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu se va schimba nimic inspre bine. Vom iesi din UE si vom fi slugi pentru ei si oamenii lor.

      Ștergere
  3. NDupa parerea mea nu e nici un comunism, nici mascat nici pe fata. E pur si simplu oportunism cat se poate de comun si poate si un grad de "mafiotism", mai ales in lipsa unor caini de paza independenti, o presa total disfunctionala, justitie lenesa si cam aservita balcanic-fanariota, BOR si ala lenes sau excesiv de nealiniat sec 21, desi nu ar mai fi cazul, saracie si "hai sa vindem si ultima bijuterie din casa", nu neaparat 100 % malevolent, dar si poate un pic asa interesat parental mai primitiv, chiar la aia cei mai bine intentionati dintre ei...chestii de genul asta deosebit de comune si banale, dupa parerea mea, desi desigur e cam dezamagitor si perpetueaza si imaginea de imaturitate la nivel de cerc vicios, ca devine asa ca un echilibru de care beneficiaza chiar destui, insa la un nivel mai de copil al strazii, mai analfabet, si mai mult sau mai putin delincvent.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand presa, justitia si BOR sunt corupte, e comunism.

      Ștergere
    2. Poate ai dreptate. Cand "numai" presa si BOR sunt corupte e fascism. Justitia, sau cel putin birocratia ei functionala, face diferenta intre una si alta, si de aia probabil sta si UE in carca Romaniei sa-si imbunatateasca sist justitie pt ca nu mai are nimeni chef de secolul 20.

      Ștergere
    3. Pe de alta parte, o justitie mai slab functionala ajuta ca regimele sa nu fie asa de competente, ceea ce mie mi se pare ca a fost util ca nici fascismul si nici comunismul sa nu fi fost asa de oribil in Romania ca in Germania, respectiv URSS, si ma gandesc poate fi util in caz ca se inventeaza un soi de nou totalitarism, de ex cel posibil promovat de corporatiile globale ultra moderne SF de tip cu adevarat Bau-Bau.

      Ștergere
  4. Nesimtirea celor din varf este prea mare. Nu cred ca le-ar pasa nici daca ar fi aratati cu degetul de 200 de milioane de oameni. :((

    RăspundețiȘtergere
  5. De acord cu tine. De aceea eu sustin neprezentarea masiva la vot, ca semn de protest fata de intreaga clasa politica. Orice ai vota, rezultatul e acelasi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si daca nu votam care e rezultatul? In afara de faptul ca am atrage atentia externa.

      Ștergere
  6. Nu stiu care care va fi viitorul acestei tari si privesc cu frica si neancredere inainte, pacat de oamenii buni pe care taara ii are.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti amintesti de perioada cu boieri si iobagi din istorie? Asa va fi si viitorul.

      Ștergere
  7. Oare cum ar fi daca n-am mai vorbi deloc de politica, n-am mai merge la vot si i-am ignora total? ar baga de seama cata dezamagire ne produc sau si-ar vedea de propriul interes nestingheriti?Cum am fi noi fara ei si ei fara noi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Noi fara ei linistiti si ei fara noi saraci. Dar asta e o utopie.

      Ștergere
  8. Ei stiu ca nu sunt prosti dar se straduiesc sa ne prosteasca ori sa ne determina sa ajungem asa. Eu nu vad o solutie intr-un viitoar apropiat. Conducatorii sunt alesi din randul politicienilor ori actuala clasa politica e una. Nu o putem eradica ori inlocui.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara solutie, deci. Nasol. O solutie ar fi, asa cum spunea cineva aici, sa ne lasam cuceriti de cineva, eventual de austrieci sau nemti.

      Ștergere
    2. Nemtii si austriecii nu au intentii expansioniste. Pe ei ii preocupa acum economia. Asa ca nu avem nici o sansa. A crede ca timpul, schimbarile sau orice altceva ne-ar ajuta in situatia actuala, e o iluzie.

      Ștergere
  9. Pai nu am fi ajuns atat de indiferenti daca ei nu ar fi fost atat de nesimtiti. Dupa Revolutie, bunicul meu a fost foarte incantat. Insa curand i-a disparut orice forma de bucurie, cand a vazut cu cine are de-a face.
    cuvanta.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  10. Blestem, securisti bine pregatiti, comunisti si activisti...

    RăspundețiȘtergere