miercuri, 28 august 2013

Romania vs Europa

            Sunt unii printre noi care spun ca Romania a fost bogata si Europa saraca, dar Europa a furat din Romania pana cand Romania a ajuns saraca si Europa bogata. Adica principala cauza a saraciei din Romania nu e lenea sau indiferenta poporului, ci interesul europenilor din Vest. Nu politicienii ALESI DE CATRE POPOR, nu hotii, nu tiganii, nu tinerii fara scop, ci investitorii straini, care vin de fapt sa ne fure noaptea.
            O astfel de mentalitate nu merita o soarta mai buna.
           

21 de comentarii:

  1. O astfel de mentalitate nu merită o soartă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un pic de adevar este si acolo. Daca te uitai pe digi 24, au fost de 23 august cateva lucruri despre istoria recenta a romanilor. Multe manevere au fost facute la nivel inalt, tocmai pentru a plati daunele de razboi...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De acord. Campanie 23 august a Digi 24 mi s-a parut binevenita! Au spus cateva lucruri pe care nu multi le stiau!

      Ștergere
    2. Conspiratii au fost si vor fi. E normal ca geniile sa-i fure pe cei de rand. Dar sa pui mizeria si nesimtirea din Ro pe seama strainilor, e o ipocrizie pur romaneasca.

      Ștergere
  3. nu stiu citi zic ca a furat Europa de la noi, dar stiu ca multi zic "romanii sunt asa si pe dincolo" (adica ceva naspa), dar nimeni nu ar spune ca si el/ea este "asa si pe dincolo". Statistic nu iese la socoteala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rata, esti in D, nu-i asa? De ce au ei ceea ce au, ca au furat? Nu cumva ca muncesc? Nu pentru ca isi respecta aproapele si statul? Nu pentru ca si-au dezvoltat cultul muncii si al responsabilitatii?

      Ștergere
  4. Sa dam vina mereu pe altii. Noi nu suntem de vina pentru nimic, mereu altii. De aia merge tara aceasta asa cu merge.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am facut un tur de Franta, vreo 2500 de km si cred ca ce au francezii puteam avea si noi daca am fi avut un pic de vointa si un scop pentru viitor. Se zice ca avem o tara frumoasa, asa e, dar fara infrastructura necesara sa poti sa o vizitezi, frumusetea paleste. Plus lipsa respectului pentru aproape. Daca nu incepem sa schimbam lucruri in mentalitate si comportament, o sa continuam sa fim la coada Europei. Si da, cei care ne conduc acum, cei care ne-au condus dupa '89 au vina lor. Si noi ca i-am ales......

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact, lipsa de respect e cauza no. 1. Apoi munca. Nu strainii.

      Ștergere
  6. Trebuie sa ai creier ca sa stii sa furi, ok? Nu sa furi ca guvernantii, si sa lasi tara sleita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact. Si in alte parti se fura. Dar se si face. Se face treaba, apoi, daca mai raman bani, se fura. La noi intai se fura, apoi nu mai facem, ca nu mai sunt bani.

      Ștergere
  7. Mă, până la urmă, hai să fim sinceri. România a fost acceptată în UE strict ca să aibă cei din Vest o piață de desfacere, și să ținem granița estică, să mai filtrăm clandestinii, traficanții etc.

    Nu ne fură banii, sau pământul. Îl au poate în proprietate, dar n-au cum să-l ia de aici. Cu ce, cu roaba? Dar ca să poată investitorii ăia să mai facă niște făbricuțe cu mână ieftină de lucru, să mai privatizeze niște companii, să se poată deschide un Carrefour, o vrăjeală...pe scurt, au venit să facă bani. Nu să-i fure.

    Ideea asta a pornit de la faptul că noi ca popor am crezut că intrând în UE, ne vor da ăia totul degeaba, iar noi să stăm pe buci și să batem din palme. Că așa suntem noi...de ce să facem ceva, când putem să plângem că n-avem?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta am spus si eu, ei lucreaza, au vazut o oportunitate in Ro, asa cum vede orice afacerist. Nu cred ca investitorii strainii sunt cei care platesc cel mai prost dintre angajatori. Ba din contra.
      Dar da, asa suntem noi, romanii. Ca vulpea care nu ajunge la struguri.

      Ștergere
    2. A, nici nu am spus că plătesc prost. Dar comparativ cu cererile angajaților de la ei, România e Raiul patronilor pe planul ăsta.

      Ștergere
    3. Si nici nu e asa aglomerat ca si in China.

      Ștergere
    4. Da, o alternativă și mai ieftină, ca preț al mâinii de lucru, a fost și este și China. Doar că dacă pui costurile de transport, ieși cam tot la aceeași treabă ca în România.

      Ștergere
    5. Imi place ca sunteti optimisti in ceea ce priveste avantajele de a investi in Romania vs celor de a investi in alte parti. Eu vazusem acum ceva vreme un top al tarilor in curs de dezvoltare celor mai prietenoase fata de investitorii straini si tin minte ca mi-a fost oarecum ciuda ca Irlanda a iesit mai inaintea Romaniei, sau de fapt nici nu mai stiu daca Romania era mentionata...am sa verific si am sa revin.

      Mda, aveti oarecum dreptate, China era doar pe locul 5, pe luna martie 2013, cf Forbes, vad ca Ungaria iesise atunci pe locul 1, unde fusese mai inainte Rep Ceha, Polonia se mentinea pe 2, Rep Ceha cazuse invinsa de Ungaria pe 3, iar Turcia urca de pe locul 5 pe locul 4, mai sus de China...zau, daca vine vorba de Turcia, e si Romania pe acolo pe aproape, dar in martie pt locul 6 se bateau Egiptul si Marocul. Zau, acum tind sa ma gandesc, poate avem noroc cu tulburarile mai recente din Egipt, ca poate scade si o sa aiba si Romania succes la a se plasa printre primele 6. Nu stiu cum sa scapam de Maroc totusi.

      Ștergere
  8. Romania nu a fost furata de straini. Nu, noi ne-am furat Romania, singuri. Direct, sau indirect prin inchis ochii si ne-protestat.

    Despre firmele europene ce au venit sa vand in Ro, consumerism, etc. Fratilor, cine ne pune sa cumparam totul de la ei? Avem produse alimentare locale, avem alimentatie traditionala, legume, fructe, carne, lactate etc. toate de calitate, uneori mai bune decat cele bio din supermarket. Avem nevoie de detergenti, ok, dar putem reduce consumul la ei. La fel, la case putem achizitiona case construite din lemn, traditionale.
    DOar sa vrem.
    La naiba, exista exemple internationale, ma gandesc numai la Mahatma Gandhi, romanii snobi vor sare de bucatarie din grecia, din apa marii, cand romania are atatea mine de sare.
    La haine, o masina de cusut poate injumatati bugetul de carpe. La incaltaminte, au murit 2-3 fabrici din Ro si pt ca piata de desfacere s-a redus. Dar inca mai sunt.


    Sa stii insa ca romania se trezeste. Incetul. Sunt grupuri de oameni care vor sa schimbe tara. NU vor schimba pe cei batrani, dar miscarile tinerilor, vocile se ridica, au ceva de spus si mai ales, de facut.

    RăspundețiȘtergere