joi, 1 august 2013

O vorba de la Wurmbrand

           
              Daca i-am multumi lui Dumnezeu pentru tot ce face pentru noi, n-am mai avea timp sa ne plangem mereu – Richard Wurmbrand.

7 comentarii:

  1. o vorba f. fromasa. Nu stiu cine e Wurmbrand, dar.. ...ii multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. All about Richard Wurmbrand : http://www.plusthings.com/all-about-richard-wurmbrand/

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt de acord, chiar si daca D-zeu nu ar exista, si ar fi substituit de diversi idoli, de mama Natura, sau chiar si de alte proiectii ale narcisismului nostru uman., sau chiar si intr-un regim totalitar condus de o persoana despot care se crede ca e el D-eu sau ca o fi intronat in acea pozitie de D-eu, sau de vointa poporului daca nu e chiar asa de despot si a fost ales prin vot popular sau de o comisie de electori, etc, adica in general eu consider ca poeziile si cantecele, si scrierile pozitiv omagiale pt ceva sau cineva anume sunt ff utile, si mai etice decat mesajele de spaima de gen ca oamenii trebuie sa se considere abandonati in padure de parintii lor vitregi, si ca sunt singuri si oropsiti, plus in pericol tot timpul. Propun pt cei care vor sa rezolve ultima leapsa a creativitatii propuse de mine sa nu neglijeze genul de poezie omagiala, care e un gen deosebit de romantic si datator de speranta, si chiar daca au de gand sa scrie o poezie despre o chiuveta, sa nu uite sa mentioneze cateva multumiri celor care au inventat si au introdus chiuvetele in casele de oameni, sau chiar materialele din care e alcatuita o chiuveta, si vorbesc chiar serios. eu sunt total pro a fi recunoscator si a sti sa spui Multumesc in mod politicos si chiar din suflet atunci cand cineva iti deschide o usa si o tine sa nu ti se inchida in nas, sau te ajuta sa treci strada, chiar si daca nu vrei sa o treci chiar in clipa aia. Si repet ca nu sunt ironic, mie chiar imi plac poeziile si reclamele pozitive si omagiale mult mai mult decat alea negative.

    RăspundețiȘtergere
  4. PS pt cei care momentan nu reusesc sa gaseasca cui sau la ce sa fie recunoscatori, eu propun sa isi fie recunoscatori sie insusi pt ca reusesc sa razbata chiar in ciuda conditiilor deosebit de adverse, de ex, ce bine ca se poate supravietui chiar 3 zile intregi fara apa, si nu doar 1 zi, sau ce bine ca atunci cand se decedeaza de frig sau inanitie inevitabile, adica daca chiar nu mai exista speranta, si nici o posibilitate de salvare, de obicei nu e ceva dureros ci se petrece chiar asa o stare de vis si liniste ca de ex in povestea Fetita cu Chibriturile...desi, ma rog, nu e recomandabil a se cauta asa ceva, dar daca se intampla, ca de ex in filmul ala cu Pacientul Englez in care se stie ca personajul interpretat de d-na Kristin Scott Thomas a decedat de foame si de sete in pustietate, totusi nu a suferit chiar asa de rau catre sfarsit.

    RăspundețiȘtergere
  5. Asadar sa nu multumim sau sa o facem? M-a bagat in ceata nenea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cred ca mesajul principal era o invitatie la a cauta ceva sau cineva sau chiar mai multi sau mai multe carora sa ai de ce sa le multumesti chiar sincer, chiar daca or fi altii sau altceva pe care ai dori sa ii injuri, si sa pui mai multi pe lista de Multumesc decat pe lista aialalta, in caz ca trebuie sa tii un discurs pt primirea premiului Oscar sau Nobel, dar chiar si daca nu primesti nici un premiu si te uiti dimineata in oglinda cand te speli pe dinti frumos si pe fata si te piepteni, ca orice om civilizat, nu sa te porti asa ca personajul negativ si clar patologic interpretat de dl Robert de Niro in Soferul de Taxi.

      Ștergere
  6. Am tot meditat si am ajuns la concluzia cà Dumnezeu e o altà dimensiune in afarà de spatiu si timp, pe care noi nu am inteles-o incà..

    RăspundețiȘtergere