marți, 17 decembrie 2013

Morti pentru libertate

            Se implinesc 24 de ani de cand la Timisoara au murit cam 100 de oameni. La revolutie. Pentru libertate. Au murit.
            De cand s-a inventat poporul roman, oamenii s-au luptat si au murit pentru libertate. Pe vremea aceea plecai din sat la razboi stiind sigur ca in prima lupta iei o secure in cap si mori. Pentru libertate.
            Azi, suntem prea smecheri.

3 comentarii:

  1. Din păcate, au luptat pentru libertatea de a fi furaţi pe faţă ani de zile, libertatea de a fi prostiţi pe faţă (caritas, fni etc), libertatea de a observa neputincioşi cum justiţia alege să pedepsească pe cine merită, dar cel mai puţin, iar cei care ar trebui închişi pe viaţă, fac avere. Au luptat pentru o libertate pe care se pare că nu o meritam!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Raul are dreptate: oamenii aceia au luptat si au murit pentru libertate. Insa, la un moment dat, cineva le-a furat Revolutia si, in loc sa invete masele cum sa foloseasca libertatea proaspat castigata, cineva s-a folosit de mase pentru a parveni.

      Meritam libertatea - oamenii aceia, care au murit, in primul rand - dar nu stiam ce sa facem cu ea.

      Ștergere
  2. Formidabil ! Ai inceput sa folosesti terminologie istorica conceptuala in lb romana ! Esti PRIMUL, zau,si tocmai acum putin mai devreme ma vaitam pe blogul lui Decenu ca pana acum nu am auzit pe nimeni vorbind despre asta in lb romana nicaieri, si eu urma sa fiu primul in viitorul imediat capitol despre daci, dar mi-ai luat-o inainte ! Ce inseamna totusi sa traiesti in Franta,ai atatea avantaje de expunere intelectuala...eu panacand sa nu ma apuc de daci, habar nu aveam ce e aia inventarea unui popor, si abia acummachinuiam,plus cu Loopoo ca muza, zau,abia acum vreo 2 zile amaflat ce stia toata lumea din Germania si Franta deja, cumca poporul roman a fost inventat in sec 19, lafel ca si popoarele franceze si germane, (desi cel francezse pare ca a inceput o idee mai devreme decat cel german, cf cursei istoriografice conceptuale dintre Franta si Germania, iar poporul brazilian abia acum se inventeaza !

    RăspundețiȘtergere