vineri, 6 decembrie 2013

De la 1 ianuarie se vor scumpi...

           Suntem un popoor de lasi. Ne tradam tara si avem exact conducatorii pe care ii meritam.
           De 20 si ceva de ani, in fiecare an, auzim asta: de la 1 ianuarie se vor scumpi..., si urmeaza o lista lunga si dureroasa. De fiecare data am plecat capul si am scos banul. Fara justificari clare, fara explicatii, paradoxal, Romania e una dintre cele mai scumpe tari din Europa. Probabil pentru ca e unica.

13 comentarii:

  1. Daca altfel nu stim sa iesim in evidenta... Tocmai din anii mei de liceu, la mare, nimicul costa 15 RON... Ma intreb cat va costa din ianuarie...

    P.S. Ca sa se inteleaga, intr-o dimineata absurda, iesind din discoteca in Costinesti, am remarcat pe o taraba inchisa, care in timpul zilei functiona ca saormerie, acest anunt: NIMIC = 15 RON.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am inteles dc la noi mereu se scumpeste cv? De cand ma stiu eu la noi nu s-a ieftinit nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Scumpa si cu servicii proaste, din pacate...ai dreptate aici. Desi in afara casele sunt mult mai scumpe decat in Romania...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu neaparat. In sudul Frantei, unde se muta toti europenii din nord, cu 200 000 cumperi casa cu piscina si cateva hectare de teren, vie, pomi fructiferi, etc. In orasele din Ro cu 200 000 cumperi casa la care nu ajungi decat dupa 2 ore de stat in trafic.

      Ștergere
  4. Îmi permiţi să am o altfel de părere? Poate că noi prea avem o problemă cu ajutoarele astea sociale mai mult sau mai puţin vizibile, pe bune. Nu ştiu dacă eşti din Bucureşti, dar ştiai că o giga-calorie de căldură este plătită 50% de Primărie şi 50% de Asociaţia de Proprietari? În ţările la care voi tânjiţi, aşa ceva nu există. Aveţi idee în ce măsură este subvenţionat transportul urban în Bucureşti? Să-ţi fac o comparaţie, poate găseşti o explicaţie: în Iaşi o călătorie cu RATPI este 2 lei şi un abonament pe 2 LINII e 120 de lei, iar în Bucureşti e 1,3 lei călătoria şi 50 de lei abonamentul pe toate liniile. Asta în condiţiile în care nivelul de trai din Bucureşti, aşa scăzut cum e, e muuuult peste Iaşi.

    Să-ţi spun cât e o călătorie în Londra?!! Prea ne lamentăm, pe bune, hai să muncim pentru noi, să asimilăm cât mai multe competenţe şi să fim tot mai buni. Cum unii pot, tre' să poată şi ceilalţi. Lăsaţi ajutoarele sociale, că toate problemele astea tot de la noi pleacă, şi indiferent cum sau cât fură cei care sunt la putere, noi ca societate mergem întru supravieţuire în loc să mergem spre dezvoltare. :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un cerc vicios in aceste ajutoare sociale. Ele trebuie sa existe pentru animite categorii. Exista peste tot in lume dar nu ca in cazul nostru. Subventia gigacaloriei e o anomalie pur si simplu.Cand au venit niste straini sa cesioneze gunoiul si sa construiasca centrale pe gunoi menajer , aia de prin primarii au cerut niste spagi considerabile si strainii s-au dus .Era o solutie perfecta sa scapi de gunoaie care si asa sunt peste tot si sa ai si gigacaloria ieftina.Ei, atunci trebuia sa iesim in strada si sa ne luam primarii pe sus. Nu ajutoarele sociale sunt problema ci modul in care sunt date. Sunt create special pentru a duce la o oarecare dependenta a populatiei de panglicarii politici . Sunt multe exemple in acest sens dar daca nu incepem sa ne schimbam noi, fiecare dintre noi, totul e inutil, inclusiv lamentarile noastre

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  5. Ideea e că am putea face un efort să nu ne mai lamentăm. Şi să facem ceva concret, în schimb.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Larisa, expui doar o parte a problemei, partea care-ti place tie.
      Stii ca avem fosti functionari care au pensii de 3-4 sute de milioane lei vechi? Stii ca exista un sat in care toti au pensie de handicapati, pe motiv ca sunt toti orbi, cand vad toti? Stii ca sunt cateva zeci de mii de revolutionari fictivi? Lista e enorma...
      Apoi, da, statele din vest nu dau pomana. Cine are nevoie de bani munceste. Dar acolo esti rasplatit cu 2000 de euro pe luna. Alocatia pentru copii e de cateva sute, nu 10 euro, ca in Ro.

      Cu sa nu ne lamentam? Ce sa facem, sa aplaudam?

      Ștergere
    2. Şi dacă te lamentezi, Raul, spune-mi, ce rezolvi?! Crezi că acolo unde oamenii sunt răsplătiţi cu 2000 euro nu există corupţie, furăciune, mafie?! Ăsta este nivelul de trai. Eu îţi scriu comentariul ăsta la 03.00 AM nu pentru că nu mai pot de internet la ora asta ci pentru că trebuie să-mi câştig existenţa. Asta e, dacă te năşteai în Somalia te puteai considera mai norocos? Am înţeles, avem bogăţii, puteam fi mai sus, dar nu suntem. Şi trăim şi printre idioţi. Şova pune problema că atunci când o să avem 6000 de km de autostradă ne va fi greu cu întreţinerea lor. Îţi dai seama ce idiot?!

      O să am şi eu 6 apartamente în Bucureşti peste 10 ani, cum dracu o să le fac faţă?!

      Ștergere
    3. wow, Raul a scris un comentariu mai lung decit 2-3 articole luate impreuna! :)
      Raul, bag de seama ca tu inciti la revolutie!

      Ștergere