vineri, 21 decembrie 2012

Spor la cumparaturi

            Uitati-va la clipul de mai jos. Unde vedeti voi motivul de a cumpara? Unde vedeti voi legatura cu belsugul, cu rasfatul? De unde am tras concluzia ca Sarbatoarea se masoara in raport cu cantitatile de produse puse pe masa?

                                                                             

16 comentarii:

  1. craciunul antic era sarbatorit de cei saraci lipiti, nu de cei bogati. era o traditie prin care incercau sa-si umple mesele daruind unul altuia. religia a fost doar un mijloc de a opri intr-un fel stapanirea sub robie sau conducerea prin haos si anarhie. atata tot.

    referitor la cozile din magazine cred ca este ceva tipic romanilor. nu stiu daca in alte parti se sta la coada la alimente. este si pe glob manie cu cadourile insa nimeni nu pierde 2 zile cu carutul in brate la supermarket ca la romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. una e sa umple mesele unii altora, alta e ce facem noi.
      problema cozilor din magazine e de fapt o boala. s-a ajuns ca asta sa fie esenta, impinsul caruciorului de cumparaturi.
      '...si cum a trecut? bine, am impins bine...."

      Ștergere
    2. ma, parca tot cei saraci sunt si la cozi la supermarket. poate ca dupa un an de lipsuri doresc si ei cateva zile de bogatie. la unii munca de 1 an de zile se rezuma la Craciun si Revelion.

      Se traieste foarte prost in Romania. Parca nu as invinui pe nimeni ca se comporta asa. De vina sunt doar cei care ne conduc ca nu le pasa decat de propriul buzunar.

      Ștergere
  2. Cam asa as spune si eu. Romanii sunt saraci. Asteapta Pastele si Craciunul sa puna pe masa mancare mai multa si mai buna. Dar sunt si avantaje. Avem mai putini copii obezi si glumim mult pe tema asta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in zile precum Pastele si Craciunul ar trebui sa ne rugam mai mult si cred ca Dumnezeu ne va da mancare multa si buna fara nici o ocazie.

      Ștergere
  3. Eu cred ca de vina e relatia oamenilor cu Mos Craciun. De ex, chiar inainte de a veni crestinismul in Finlanda (acolo unde are Mos Craciun biroul oficial principal azi), pe Mos Craciun il chema "omul capra" si era un tip imbracat in piele de capra care venea si cersea de mancare, nu daruia mancare, si mai speria si copiii. Abia mai tarziu, s-a crestinat si el, trecand printr-o etapa in care la inceput il chema tot "omul capra" insa nu era imbracat in piele de capra, ci era calare pe o capra, si avea si un cos cu mancare cadou pt oameni si copiii cuminti, plus si mai tarziu, cand a emigrat in America, baiatul unor finlandezi l-a creat pe Mos Craciunul de tip Coca Cola, plus capra a fost inlocuita cu renii, ca totusi acasa la Mos Craciun erau mai multi reni decat capre. Ma rog, au contribuit si altii, niste nemti pe la anii 1800, desi olandezii, oarecum duplicitari sau cu fundul in 2 luntre, aliati oarecum si cu spaniolii impotriva Habsburgilor sau cine naiba mai era acolo la nemti, ii faceau promo lui Mos Nicolae din Turcia, desigur doar ca sa obtina acces ulterior la Canalul Suez pt comertul lor cu corabii care aduceau mirodenii si alte chestii din RP Chineza, fara ca sa se mai chinuie sa treaca pe la sudul Africii. Intre timp, in regiunea Geto-Dacia, toata lumea ramasese cu gandul ce bine era pe vremea romanilor antici din Epoca de Aur a republicii Ceausescu, si ce de sarbatori bogate pline cu orgii si mancare se faceau pe atuncea, cel putin la vremea cand mai era si cenaclul Flacara, (ca dupa aia a venit dictatura imperiala plus barbarii de la KGB si CIA pe la periferii).

    La vremea asta, situatia din Orientul Mijlociu era ca dintotdeauna ff complicata, si de fapt acei magi care dorisera sa aduca cadouri lui Iisus Christos dupa ce s-a nascut el intr-o toamna sau o primavara acolo sau chiar intr-un ianuarie, oricum la vremea cand se facea un recensamant sau era o conferinta in Betlehem si nu erau locuri la nici un hotel sau motel, nici nu au mai apucat sa se deplaseze acolo, ca desigur ca existau probleme de securitate in acel cartier si n-o sa vina 3 Imparati la nasterea unui bebelus oarecare, chiar si daca aparuse o stea pe cer. Abia mai tarziu s-a rescris istoria asta cu cadourile de la Magi, (plus cu vaca si boul), insa lumea asa a auzit din mosi stramosi, atat din nord, cat si din sud, cat si de la vest, (ca la est erau comunistii atei care au ramas ca pe vremea paganilor cand Mos Craciun fura manacare, nu dadea de manacare), ca iarna e cu mancare + cadouri, si nu voia sa renunte nici la mancare, nici la acele cadouri, nici la orgiile de la vremea cenaclului Flacara, si desigur ca Teoctist era un colaborator, la fel ca si Papa de la Roma de la vremea lui, si voiau sa impace si capra si varza, si sa primeasca si ei mancare si cadouri la randul lor, asa ca s-a decretat ca e OK sa se sarbatoreasca atat nasterea lui Iisus Christos, cat si taiatul porcului, plus capra, plus steaua...numai intr-o veselie sa o tinem asa astfel incat la viitoarele alegeri prezidentiale sa iasa tot PSD-ul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Disclaimer: relatia mea cu Mos Craciun, Mos Nicolae si URSS-ul am explicat-o chiar azi mai pe larg pe blogul lui Intuneric: din cauza lor directa si nemijlocita am ajuns eu sa am fetishuri pt carti, incaltaminte, si diverse accesorii din piele, si NU au fost mama si tata, nici poporul roman de vina pt ciudateniile mele individuale.

      Ștergere
    2. buna incursiunea in istoria lui Mos Craciun. multumim

      Ștergere
    3. wow.. comentariu de 33 de randuri la articol de 3 randuri :))

      Ștergere
    4. face de-un 333, alaturat. Ori doi, da 666. Conspiratie pana si pe bloguri...

      Ștergere
    5. as putea face un blog separat din comentariile lui Rudolph

      Ștergere
    6. dar iti dai tu seama cat timp liber are?:)) si cata rabdare :)) eu nu am rabdare sa scriu asemenea articol dapai sa las comentarii :)) merita admirat.

      Ștergere
    7. acum e bine, sa vezi la inceput, acum vreo 2 ani cred, cand nu comenta pe atatea bloguri... scria romane, nu alta. il admir, eu n-as putea, n-as avea timp.

      Ștergere
  4. Daca ai grajd si-un porc in el, nu-ti mai cumperi de la supermarket decat instalatie de brad, ca aia se arde in fiecare an. In rest, carnati, caltabos, toba, carne, sorici, friptura, amestec de sarmale, piftie, etc. faci din ala grasu'.

    Din porc, astia de cititi, nu din Mosu'.

    RăspundețiȘtergere
  5. eu cand vad cat cumpara romanii de Craciun si de Paste ma intreb, oare mancam doar de doua ori pe an?:))

    RăspundețiȘtergere