duminică, 9 decembrie 2012

Sfaturi auto pentru iarna

           
             Stiu ca voi sunteti soferi experimentati si in cazul in care masina derapeaza stiti ca trebuie sa calcati frana cu ambele picioare si sa va puneti mainile la ochi. Si ca ati invatat toti cum sa conduceti de la Titi Aur. Am totusi cateva sfaturi pentru voi, in situatiile in care masina stationeaza.
             Atentie unde parcati masina. Uitati-va mereu in sus, sa nu fie in apropiere de acoperisuri mari sau scurgeri. Nu vrei sa parchezi un sedan si sa gasesti un coupe.
             Evitati sa parcati in curbe sau in colt de intersectie, chiar daca este loc. Multi stiu, putini cunosc, iar la noi inca functioneaza principiul loveste si fugi.
             Nu parcati langa garduri mari, stalpi sau orice altceva ce nu poate fi mutat sau daramat. S-ar putea sa te blocheze un munte de zapada, in cazul in care cei de la dezapezire sunt grabiti.
             Cand opriti, curatati aripile pe interior. Daca e frig si masina sta mai mult, mizeria ingheata iar cand  virati s-ar putea sa se rupa anvelopele.
             Despre roti am explicat aici.
             Si daca se anunta zapezi mari, nu va fie rusine sa legati o sfoara de masina si sa o desfasurati dupa voi oriunde mergeti.

3 comentarii:

  1. Sfaturi utile pentru soferi. La cum se circula in Bucuresti e mai sigur cu metroul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu ma astept la stirea in care se spune ca in Bucuresti metroul a ramas inzapezit.

      Ștergere
    2. N-o sa se intample prea curand. Ce a construit Ceausescu rezista cel putin 100 de ani.

      Ștergere