joi, 27 decembrie 2012

Hoteluri si pensiuni

            Cica de Revelion 2-3 nopti la o pensiune normala din Romania costa in jur de 800 de lei.
            In mare parte stiu ce inseamna o pensiune sau un hotel in Romania. Nu ma refer aici la cele de 5 stele, ci la cele accesibile oricui. Problema e ca hotelierii romani nu inteleg ca pentru afaceri bune si trainice nu e suficienta imaginea de exterior, chiar daca e impecabila. Ca nimanui nu-i place sa auda cum respira vecinii de camera, prin peretele de rigips. Sau ca balconul e deasupra bucatariei si nu poti scoate o haina la aerisit. Sau ca geamul e deasupra custii cainelui. Sau sa nu poti dormi din cauza satenilor veniti sa bea 5 lazi de bere in restaurantul hotelului.
             Astfel de aspecte nu se vad in fotografii. Si nu cred ca cineva din Cluj merge pana in Poiana Brasov, de exemplu, doar ca sa se convinga ca hotelul ales merita platit.

9 comentarii:

  1. Pai daca au destui dispusi sa plateasca asta, nu vad de ce hotelierii sau proprietarii de pensiuni, (mai ales ca acum ca Transylvania e si super-hot ca real estate international, de cand printul Charles i-a facut reclama + a investit in ea), nu ar pune aceste preturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, poti cere bani, daca oferi conditii reale, nu conditii de suprafata.

      Ștergere
  2. Am citit pe un blog ca si la Viena te poti pacali cu conditiile oferite la un hotel. Una e pe net si alta e acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da, e clar. si eu am patit-o si in Austria si in Italia si in Ungaria. tocmai de asta nu-mi voi rezerva niciodata un sejur acolo unde nu cunosc sau daca nu am referinte.

      Ștergere
    2. Dar voi nu cititi TripAdvisor, macar asa orientativ, chiar daca e subiectiv, ca au ff multe review-uri chiar destul de candide din partea chiar a unor oameni clienti reali ai acelor hoteluri, care pot fi luate in seama mai ales daca sunt numeric ffff multe si ff variate in legatura cu hotelurile astea din localitati turistice de care stie mai toata lumea, ca daca e vorba de un mic hotel dintr-o tara in curs de dezvoltare care nici nu are decat vreo 2 hoteluri recent aparute, poti paria ca cel putin 1/2 din review-uri sunt probabil "false", adica puse acolo de prietenii sau rivalii de business ai proprietarului, etc.

      Ștergere
    3. spui foarte bine ce spui, problema e ca nu toate au review, sau sunt putine cele care au asa ceva. dar e valabila si varianata in care sa le alegem strict pe cele care au asa ceva.

      Ștergere
  3. stati ma dracu acasa. ve trebe hotel de revelion? sa steie toti acasa un an sa vezi anul urmator cum pretul scade de la 800 la 400 si ca prin minune se repara si dughenele numite hoteluri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu ar fi o strategie rea. ba chiar mi se pare eficienta. apoi sa facem la fel in benzinarii, etc.

      Ștergere
  4. Am patit-o in Mamaia. Am ales o pensiune pe net, care in poze parea super ok, iar la fata locului dusul iesea cumva din chiuveta, mobilierul putea de vechi ce era. Nu ma mai duc ever.A fost o teapa de 100 de lei pe camera dubla, cateva zile.

    RăspundețiȘtergere