duminică, 30 decembrie 2012

Pentru duminica

           Tot ceea ce se intampla e o consecinta universala.
           Am incurcat de mult prioritatile si am ignorat valorile obligatorii. Dumnezeu mai exista doar prin prisma unor interese. Acum exista astre, horoscop, numerologie. Exista carti inventate de minti diabolice, exista cruci false, biserici opulente si reci. Exista invatatori mincinosi, erezii periculoase, teorii maladive.
           Nu e o problema ca exista, raul e implicit. Problema e ca aceste cai laturalnice si intunecate au o mare forta de manipulare si castiga adepti. Problema e ca ne credem crestini dar nu practicam asta, nu ne aparam.
           Starea actuala a poporului roman e consecinta directa a indiferentei fata de Dumnezeu cel Adevarat.

14 comentarii:

  1. Aoleu, e vina mea, ca tin minte ca eu te-am trimis mai demult la studii in America, si acum ce naiba ai auzit si ai retinut tu de la TV de acolo, de la rivalii cei mai aprigi ai lui Obama ! Precis te-au zapacit mormonii la cap si pe tine, i-au zapacit si pe astia de la BOR, ca le da probabil brosuri cu icoane gratis...pai asa se construieste democratia ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorry, nu doream sa ma iau de credinta ta personala. Si eu sunt principial monoteist, numai ca nu m-am decis inca carei denominatii religioase sa ma afiliez oficial. Fusesem dezamagit mai devreme de niste activitati politic-administrative ale bisericii romano-catolice, si de aia cand am citit mai sus ce parea un citat aproape ad litteram din niste declaratii politice ale unor republicani americani, m-am cam enervat. Dar stiu ca tu nu te gandeai la ei.

      Ștergere
    2. Si nici ei probabil ca nu se gandeau la Credo/Crezul atunci cand faceau acele declaratii politice. Iar distinctia dintre zei (sau 1 D-zeu) posibil adevarat(i) si altii falsi e precis pre-crestina.

      Ștergere
    3. nu m-am gandit la nimeni, nu am urmat nici un exemplu, pur si simplu ma doare sa vad cum poporul roman, cu traditii atat de bune, se sufoca pentru ca se tine singur de nas si de gura.

      Ștergere
  2. credinta deja in romania deja se confunda prea mult cu superstitia. de-asta si popii profita de enoriasi si se fac gogoasa de bani. poporul e credul si fricos. si superstitios. biserica din cele mai vechi timpuri a avut tendinte de imbogatire sub motivul ca exista, asa ca ceea ce se intampla in ziua de azi e doar urmarea la startul crestinismului acum 2000 de ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e clar ca exista politica si interese. problema e ca n-am invatat nimic de la Isus, cand a luat biciul si i-a scos din templu...

      Ștergere
    2. Pai templul prin definitie este un loc specific dedicat unor activitati care ar cam trebui sa ramana apolitice. Dar Iisus nu a gonit comerciantii aflati in piata publica. Si sa compari o tara intreaga cu un templu, mie mi se pare cam exagerat, si sunt sigur ca NU asta a fost intentia lui Iisus Christos, care a fost, dupa parerea mea, in legatura cu politica, interesat cel mult de probleme de morala profesionala pe domeniile specifice ale educatiei si sanatatii publice internationale (nu patriotice nationale), nici de probleme politice mai largi, desi imaginea lui a fost folosita politic in fel si chip MULT prea larg de diversi dupa aia.

      Ștergere
    3. Plus a spus clar si la procesele judecatoresti la care a participat acolo terestru, in real life, la vremea lui, ca, daca vine vorba de politica mai larga, el e interesat politic general mai mult de Regatul Cerului, nu de facut propaganda electorala pe Pamant, unde recunostea ff bine pe Cezar ca sef administrator de drept...si in NICI un caz nu a parut vreodata interesat de teme nationalist patriotarde.

      Ștergere
    4. Plus, desi oarecum tangential off-topic, dar precis vine vorba si de asta din cand in cand, PRECIS Iisus Christos nu a discriminat vreodata pe baze etnice, si pt el fiecare seaman om adult era perfect egal "valoros" unul cu altul, chiar si unii cu cazier penal cat se poate de real si chiar justificat, cf legilor in vigoare de la acea vreme, nemaivorbind ca dorea protectie extra-speciala pt copii si alte persoane real vulnerabile, (oameni mai saraci cu duhul, diversi bolnavi si suferinzi, chiar si femei asa in general la vremea aia, inclusiv unele adjudecate ca adultere sau prostituate, etc)...ceea ce, trebuie sa recunoastem ca e totusi deosebit de tolerant + avansat/progresist dintr-o perspectiva legala internationala.

      Ștergere
    5. P.S. Nu ziceam ca Raul ar fi "nationalist patriotard", ci Dan Puric...adica mi se pare ca pedaleaza cam exagerat politic pe teme religios-grandioase a la Catedrala Neamului...dar ce poti sa-i faci, o fi chiar sincer mai pasional asa din fire, ca e artist, adica n-o fi doar propaganda sa-si mai vanda o carte, sau sa mai fie invitat la un show, etc.

      Ștergere
    6. Ma rog, tot eu ziceam ca e OK ca politicienii sa aiba talent actoricesc (plus e ff important sa fie sexy, mai ales pt o tara in curs de dezvoltare, desi nu numai acolo, si in tarile dezvoltate trebuie sa fie sexy, mai ales in perioadele de criza economica), insa e MULT preferabil sa aiba niste cunostinte minime de a activa ca actori de caracter, nu din aia care "se pierd" asa isteric-pasional in rol.

      Ștergere
    7. O intrebare foarte buna ! Nu prea mai tin minte insa poza pe care o aveai mai de mult, iar in asta mai recenta nu se vede prea bine. Asa ca habar nu am. Incearca si tu sa te compari cu aia din topul politicienilor sexy pe 2012 de pe blogul meu si sa tragi o concluzie sincera pt tine insuti.

      Ștergere
    8. Plus, si mai bine, pt coroborare, intreaba si pe cineva live, care se poate uita la tine direct, nu doar intr-o poza, ci cum te misti, ce alura ai, pt ca si astea conteaza ff mult. Tine minte sa mergi cu pieptul usor inainte, si sa faci o mica pauza de cate ori faci un pas inainte, plus sa arati semi-profilul stang mai mult, pt ca s-a determinat stiintific ca partea stanga a fetii oricui este mai atragatoare decat cea dreapta.

      Ștergere