vineri, 28 decembrie 2012

Putina politica

              Discutam putina politica, sa nu ne invatam cu binele.
              Imi amintesc cum, in perioada in care fotoliul ii era subred si se clatina, Ponta declara ca tara asta are de toate, ca nu e atat de rau doar ca cei de la conducere au mentinut starea de neputinta prin instabilitate, ca e nevoie de oameni ca el ca sa reporneasca masinaria. Bun. A ajuns in pozitia pilotului. Iata ce spune:
"In mod sigur anul viitor este un an dificil... vor fi decizii care nu ne vor atrage laude, prin care vom supara oameni..."
               Se pare ca acest cliseu e unul dintre blestemele poporului roman. Singura diferenta e ca de fiecare data e spus de altcineva.

6 comentarii:

  1. A, nu cred ca e un cliseu tipic romanesc ! E ceva politic comun tuturor tarilor cu sisteme politice democratice in curs de dezvoltare sau in criza, in tranzitie, post revolutii, puciuri, etc. Chiar azi am auzit ca exact acelasi lucru a fost rostit intr-o declaratie politica publica de catre fiul d-nei Benazir Bhutto din Pakistan, raportat in mod elogios ca fiind ceva ff pozitiv pt evolutia starii de lucruri in Pakistan de catre un apropiat al familiei Bhutto pe BBC, si verificat ulterior pt credibilitate (de mine) prin Al-Jazeera (adica sa vad daca chiar asta a zis dl Bilawal Bhutto, sau doar asta zicea acel apropiat ca ar fi zis).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. la noi asta se intampla de 20 si ceva de ani. si astrele spun ca va continua la fel.

      Ștergere
  2. pai daca au taiat salarii si pensii la o tara intreaga ca sa aibe 10 insi de unde sa fure in continuare la ce te astepti?

    au facut un sacrificiu. era chiar necesara disponibilizare si taierea salariilor. cum puteau 10 insi sa ramana fara bani de furat si astelalti 19 milioane sa se lafaie in avut? nu ti se pare cam mult egoism din partea celor 19 milioane? mie asa mi se pare

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aia au taiat din pensii si salarii, astia vor taia de altundeva. sunt toti la fel, doar ca mai schimba mastile intre ei.

      Ștergere
    2. din pacate asa este. solutia = bomba atomica peste ei cand sunt toti in aceeasi cladire

      Ștergere
  3. da, e vorba de sintagmna generatie de sacrificiu.
    daca mai aud odata expresia asta o sa bat pe cineva.

    RăspundețiȘtergere