luni, 17 decembrie 2012

Imi place

             Iata ce numesc eu sa fii la locul potrivit, in momentul potrivit.

12 comentarii:

  1. Mi-au placut portretele, dar in general mie imi plac portretele mai mult decat peisajele, de exemplu.
    Insa cand am vazut titlul, am crezut initial ca era vorba de ceva de genul asta, http://www.youtube.com/watch?v=dFFbs_BfgJc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. uneori ce fac oamenii aia nu-i de aplaudat...

      Ștergere
    2. Pai desigur ca nu, daca e facut expres sau cu adevarata neglijenta si nu total accidental, dar ma gandeam in sensul de ce noroc ca oamenii aia s-au aflat chiar acolo, la cativa cm DEPARTARE de o posibila catastrofa, si nu in alta parte...dar tu te gandeai in sensul de la cativa cm MAI APROAPE de placere sau chiar de fericire !

      Ștergere
    3. Zau, eu pana sa ajung sa rasuflu usurat la vreo placere, in primul rand si in primul rand intru in panica si verific toate posibilele riscuri si abia DUPA ce rasuflu usurat ca am scapat cat de cat de riscurile posibil previzibile, ma pot gandi si la placere sau la vreo bucurie ! Eu de aia nici nu-mi pot planifica ff bine bucuriile sau fericirile momentane, pt ca sunt ff ocupat cu planificatul evitatului de riscuri, asa ca in legatura cu bucurii, ma multumesc cu ce se iveste asa la intamplare, chiar si din greseala, total neplanificat ! Nu stiu daca asta e bine sau e rau, insa precis e din cauza asta ca eu personal efectiv NU imi pot indeplini indatorirea pe care mi-o da tata in mod repetat de la o vreme, sa-mi caut in mod mai constiincios fericirea...ca eu nici nu stiu cum sa o caut daca nu am antrenament pt asa ceva + nici nu am timp, tot facand analize de riscuri si de posibile catastrofe asa tot timpul !

      Ștergere
  2. Acum on-topic, legat de portetele alea, desi mi-au placut desigur ca executie, pot sa spun ca m-am intrebat pt a n-spea oara de ce barbatii din Romania chiar totusi urbana nu sunt mai atenti la infatisarea lor, ca, zau, aveau niste freze unii din ei cam aiurea, plus riduri premature, plus unii precis se incruntau pt ca le trebuiau ochelari fie de vedere fie protectori de soare, plus chiar aveau nevoie de moisturizer pt piele, mai ales daca erau mai activi si stateau in praf si vant toata ziua...dar nu am indraznit sa comentez asta pe blogul respectiv. Adica efectiv nu prea ai la ce sa te uiti asa cu prea mare bucurie in fond, desi desigur ca te poti gandi ca sunt harnici si se straduiesc sa isi indeplineasca indatoririle in mod constiincios, si e si asta ceva laudabil.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Insa a fi harnic trebuie sa inceapa cu a fi harnic fata de tine insuti. Si a avea grija de tine insuti inainte sa-ti faci planuri sa ai grija de altii, ca daca nu esti in stare saia grija de tine, precis nu vei fi instare sa ai grija de altii pe care nici nu-i cunosti si ori te vei deprima, ori o vei da in demagogie sau chiar mai rau, deci nu castiga nimeni din asta. (Nu "tu", vorbesc asa la nivel general.) Si desigur ca nu doresc sa fie toti super-preocupati de cosmetice, ca nu e ceva obligatoriu pt barbati, insa totusi un ochelar de soare, putin sunscreen, macar un pieptanat acolo...ce o fi asa de greu ? Plus ca tine de igiena si de sanatate personala.

      Ștergere
    2. Adica inteleg ca e depresie economica, dar totusi nu mi se pare ca e de nivel de Marea Depresie si foamete din SUA din anii 1920-1930, plus ca suntem in sec 21, nu mai e ca pe vremuri sa muncesti la plug sau sapa toata ziua, si alea erau totusi portrete urbane + pe vreme de reala pace si de relativa liniste personala...daca stai sa te gandesti ce e prin alte locuri, sau cum o fi fost in alte vremuri chiar in Romania.

      Ștergere
    3. Si de aia concluzia mea e ca e vorba de neglijenta personala in cadrul acelor persoane mai mult decat de altceva...si asta poate fi indicativ de stress real, ca desigur ca exista prezent in mediul urban din Romania actuala, mai ales cum e cu traficul si alte alergaturi ineficiente enervante de colo colo, si griji financiare reale, dar si al unui stil de viata si poate si a unei carente educative in ceea ce priveste regulile de baza de sanatate personala, care include si igiena, si verificat acuitatea vizuala, si avut grija de pielea proprie, si evitat alcool + mahmureala in exces, etc.

      Ștergere
    4. Adica nu ma vait, si nu acuz, dar chiar asa sa mergi pe strada si sa nu ai efectiv dupa cine sa intorci capul...mie personal asta mi-a fost cam greu in Bucuresti in ultima decada, nu mai zic de uratii aia de la TV.

      Ștergere
    5. stii bine ca sunt alte standarde aici. stii bine ca posibilitatile sunt limitate. eu ti-am mai spus, tu ai nevoie de o vizita in Romania actuala, ca sa stii exact despre ce sa vorbesti. Romania nu e ce se vede la tv

      Ștergere
    6. Pai ultima oara am fost acum 2 ani si nu cred ca s-au schimbat lucrurile chiar asa de mult, iar la TV despre Romania sau in lb romana eu nu ma uitam nici cand eram in Romania ! Si ce "standarde" (social-culturale de stil de viata mai mult, nu neaparat economice in Euro) sa fie de nu pot fi macar ca la bulgari sau la italienii si grecii aia mai saraci contemporani ? Ce e asa de complicat sa te mai razi si sa te tunzi, si sa te speli, si sa-ti iei un tricou mai curat din timp in timp, sa mai reduci alcoolul, sa vrei sa arati mai spilcuit in poza si pe strada, etc ? Nu tu, asa, in general, ca totusi igiena si sanatatea personala nu sunt doar "de fite", e si o chestie de mentalitate si de educatie, si eu sincer cred ca populatia adult-matura din Romania are uneori tendinta sa zica, asa la nivel cultural, "las' ca merge si asa", sau, mai rau, "daca ma iubeste sincer, nu o sa-i pese daca arat ca naiba", sau, si mai rau, "condomul cu gust de mere sau chiar si fara gust e doar pt c..ve" (asta chiar pe ambele sexe !), si, chiar ca parinte obisnuit, sa se "sacrifice" oarecum in mod inutil + in fond ineficient/ineficace pt "binele copiilor", dar dupa aia sa si aiba resentimente ca s-a sacrificat inutil sau sa pretinda niste chestii cine stie ce absurde de la acei copii.

      Nu ma refer la mine, ba chiar in acest sens as dori sa mentionez ca si parintii mei au stat la cozi sau au carat sacose de colo colo ca sa-mi aduca mie mancare pe masa, si tata intr-un anumit fel chiar si-a sacrificat cariera din cauza mea, plus si mama a acceptat o pozitie ierarhica mai joasa oarecum nemeritata realtiv la studiile si experienta ei tot din cauza mea, plus eu, total mofturos si pretentios, tot nu mancam nici mancarea aia obtinuta si preparata cu efort si sacrificii reale, si totusi tot nu mi-au reprosat asta niciodata ! Ba chiar dimpotriva, incercau sa fie mai realisti si sa nu-si mai faca atatea probleme din cauza mea, sa ma impinga incontinuu sa ies o data din copilarie chiar impotriva curentului cultural mai larg, ca daca ar fi stat sa se ingrijoreze dupa toanele mele, saracii nu ar mai fi avut timp nici sa respire pt ei insisi. Plus mama nu si-ar fi sacrificat niciodata ora de la cosmetica pt mine personal, pt tata nici atata, si bravo ei !

      Dar eu NU doream sa cad in vaitaturi si acuzatii, ca NU doresc sa cad intr-o chestie negativa, sau sa zic la mod nejustificat generalizator fie ca e super-ultra in Romania fie ca e super-naspa acolo, sau ca romanii sunt asa si pe dincolo, etc. Voiam sa fiu un pic realist si eu, dar nu stiu sa ma exprim in cuvinte, mai ales in scris.

      Ma enerveaza calitatea educatiei generale a publicului larg, pt ca zau, mai ales si cu Internetul, chiar se pot face pana si chestii copy-paste si chiar chestii original-adaptate personalizat de 1000 mai misto + calitative decat astea din momentul asta...adica daca tot plagiezi, macar plagiaza mai destept, nu in halul ala a la secretarul lui Ponta sau ce compuneri de elev de clasa a 7-a se gasesc pe unele site-uri cultural reprezentative chiar oficiale romanesti. Adica chiar daca ai obtinut jobul ala de "consilier" pe pile, macar arata ca ai studiat la Sorbona sau mai stiu eu unde, ca faci si Romania si Sorbona de ras. (Nu tu, desigur.)

      Ștergere
    7. Sorry pt off-topic masiv, ca nu are de a face cu pozele respective, care sunt chiar misto oarecum usor a la Dorothea Lange, decat poate cu ideea de portret asa ff vag.
      http://en.wikipedia.org/wiki/Dorothea_Lange

      Ștergere