miercuri, 19 decembrie 2012

Dan Puric de/spre Romania crestina

            Cineva care-mi cunoaste placerile mi-a oferit o invitatie la conferinta lui Dan Puric de la Cluj, Despre dragostea crestina.
            Am inteles cat e de important sa stii cum sa spui ceea ce ai de spus. Sala a fost plina, s-a stat in picioare, euforia a fost evidenta. De ce? Pentru ca Dan Puric spune asa: avem nevoie de exemple. Romania a dat lumii oameni mari, tari, care au ramas verticali indiferent din ce directie a batut vantul (comunist). La ei trebuie sa ne raportam, nu la cei care i-au inlocuit cu forta, la invatatorii mincinosi care vorbesc mult si tare ca sa ne distraga atentia de la mana din sac.
             Romania are nevoie de o identificare aparte, pentru ca e aparte. Taranul roman autentic e unic, prin simplitate si credinta.
             E nevoie de o comuniune europeana, nu de o comunitate europeana.
             E nevoie de dragoste crestina, de acea dragoste care sta la baza crestinismului, prin mila, prin intelegere, prin altruism.

             Ideile au fost multe si toate au fost bune. Ce s-a intamplat in acea sala ma face sa sper ca inca mai exista o sansa. Depinde de mine si de tine daca o valorificam.
           

24 de comentarii:

  1. daca toti romanii ar fi ca dan puric nu ar mai pleca nimeni la cules de capsuni, tara ar fi plina de autostrazi, salariul minim pe economie ar fi undeva la 1500-2000 de euro pe luna pentru ca romanii sunt muuult mai muncitori ca europenii. tara asta ar fi tara nu fosa septica

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect.Depinde de fiecare in parte sa valorificam ceea ce avem si ceea si ce suntem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem multi oameni valorosi, dar cu bun simt. Numai cei cu tupeu si nesimtitii au castig de cauza in ziua de azi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poporul roman este tolerant, cu bun simt, suporta multe si pe multi hoti si nesimtiti care ajung in diferite functii.

      Ștergere
    2. si eu zic ca indiferenta e o maladie grava.

      Ștergere
  4. a zis ceva si de Comisia de la Venetia?

    RăspundețiȘtergere
  5. Momentele frumoase dureaza al naibii de putin.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sorry, dar eu l-am vazut doar de 2 ori la TV pe Dan Puric si era clar vizibil intoxicat cu alcool de ambele dati + debita si platitdini demagogice din niste ziare de la vremea d-lui Caragiale si nici macar nu interpreta un rol dintr-o piesa scrisa de dl IL Caragiale in clipa aia, ci chiar isi exprima gandurile libere parand chiar autentic serios + veleitar intelectual de tip doct. Mie nu imi plac oamenii care dau acest fel de exemplu la populatia generala, pt ca nu ii pot considera un role model bun pt tineret, oricat de talentati artistic si/sau sinceri (ca in vino veritas) or fi. Si eu personal chiar sunt atent dupa role-model-uri, mereu m-a interesat asa ceva, nu as putea spune ca am gasit vreunul pana acuma nu numai in Romania, dar nici pe zona UE, desi inca nu ma dau batut si raman optimist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cand a fost asta?
      presupui tu ca era baut sau chiar era beat? atentie mare, uneori oboseala e distrugatoare.

      Ștergere
    2. Nimeni nu e perfect. Iar daca era beat o data, de doua ori... asta nu a alterat continutul mesajului pe care-l transmite permanent. Mie mi se pare important mesajul lui Dan Puric, nu ceea ce mananca sau cum se imbraca.
      Chiar, oare cand mananca nu face firmituri? :))

      Ștergere
    3. subscriu. chiar daca ar fi asa, atata problema sa aibe toti romanii...

      Ștergere
    4. Cum, mai, sa spui ca alcoolismul si intoxicatia publica ar fi probleme minore (nu numai pt Romania, dar peste tot) ? Si, in plus, daca s-a urcat si beat la volan dupa acel interviu ?

      Si chiar on-topic, ce, Romania e numai pt crestini ? Altceva nu e voie sa fii in Romania in 2012 ? Cum, cand chiar avem atatia imigranti relativ chiar recenti din RP Chineza si Filipine si din alte locuri ? Ce, aia sunt toti crestini, sau trebuie sa devina crestini automat daca-si iau job in Romania ?

      Si chestia asta cu "stat cu suflet crstin" e destul de clara chiar tocmai ca discurs politic si la vecinii din Est chiar in clipa asta...asa ca in legatura cu "comunismul"...era un fel de "rade harb de oala sparta", ca e clar total politic demagogic + desigur ca se si vinde de Craciun, cand lumea se simte vinovata si/sau enervata, oricum mai stressata si mai emotionala decat media, inclusiv pt aia 100 de Euro pt un brad pt copii, (cum am citit pe blogul lui Intuneric chiar azi ca atata costa in Romania, unde o pensie de taran din ala proslavit de Puric e 100 de Euro), efectiv indiferent de daca sunt crestini sau nu, ca toti copiii isi doresc si se bucura de un brad in casa, chiar si daca simbolul nu are nimic de a face cu nasterea lui Iisus, poate doar daca-i pui o stea in varf, (plus, dupa parerea mea, in plus ziua de nastere a lui Iisus poate fi sarbatorita si de non-crestini, ca a fost totusi un om remarcabil, recunoscut ca atare de toate religiile normale la cap.)

      Ștergere
    5. Adica efectiv eu nu mai suport de la 1800 incoace, ma rog, sau de cand s-a infiintat Romania ca stat mai dezirabil modern, aceleasi chestii ieftine de miorlaiala de pahar, "of tarisoara mea, ce exploatat e bietul taran roman de veneticii de la FMI/comunisti/capitalisti/masoni, etc, (dar eu sunt intelectual boier, tin discursuri la TV + trebuie sa mi se publice inca o carte, eventual chiar de poezii, despre sufletul taranului roman, ca eu sunt precis mai bun decat O Goga, sau chiar Paunescu, ca aia a fost publicati pe pile de comunisti, si de ce ei si nu si eu") etc, pt Romania, TOCMAI de la asa-zisii intelectuali ai ei..desi, ma rog, stiu (sau sper) ca Dan Puric nu scrie si poezii.

      Ștergere
    6. Rudolph, sa nu incurcam lucrurile. hai s-o luam ca la scoala. ce interes are Puric sa vina sa-mi spuna mie "trebuie sa iubesti. trebuie sa ai mila, trebuie sa fii vertical" ?
      apoi, el spune ca taranul roman e concretizarea credintei si a muncii. ce vina are el ca aceste doua prioritati au fost inlocuite de viclenie si politica? ce vina are el ca in Romania raportul salariu/pensie-cheltuieli e dat peste cap? el priveste si trage concluzii, identifica probleme si gaseste solutii, dpdv al unui om cult.

      as vrea sa cred ca spui ce spui dintr-un motiv personal.

      Ștergere
    7. Probabil ca e in mare parte si personal, vezi ca am comentat (pe larg, ca de obicei), pe blogul lui Mircea Vladut (in 2 locuri !), ca sa se inteleaga mai bine contextul in care am facut aceste comentarii !

      Ștergere
  7. Te-am nominalizat pentru “Blog Of The Year 2012” award.

    RăspundețiȘtergere
  8. Conferinta domnului Puric seamana destul de bine cu utopiile despre care vorbesc eu pe blog. :)) E frumos sa visam la o lume mai buna, dar cum facem sa o transformam? Ca din gura e usor. Are cumva un plan de bataie?
    Nu te supara, dar aici il susutin pe Rudolph. Nu toti romanii sunt crestini. Si printre cei care se declara ca fiind crestini, multi au o rautate incredibila, o nepasare inumana.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si daca e s-o luam asa, atunci sa renuntam si la vise? altcineva are un plan de bataie?

      Ștergere