vineri, 28 decembrie 2012

Adevarul spus altfel

            ,,...Omul castrat de trecutul sau, al familiei, al identitatii sale nationale, culturale, este omul care poate fi manipulat foarte repede. Sub indemnul ,,Traieste-ti clipa!" sta si generatia politica de la noi, care n-are trecut. Toata ceata asta de handicapati sare peste trecut, pe ei nu ii intereseaza ca s-a murit in puscarii pentru tara, pentru neam, pentru familie. Astia sunt cretinoizii care cred in ,,Traieste clipa!" Pentru ei, istoria a inceput astazi la ora doua fara douazeci si dureaza pana diseara, la ,,Actualitati" sau cand se uita ei la OTV!..."
            Dan Puric, in Cine suntem .

5 comentarii:

  1. Trebuie sa recunosc ca dl Puric are intr-adevar abilitati educative + chiar posibil terapeutic-tamaduitoare, deoarece eu, de ex, m-am speriat asa de tare de la primele 2 cuvinte din aceasta declaratie, "omul castrat", incat, desi nu am putut citi restul ca de frica mi se impaienjenisera ochii si ma apucase si ameteala, totusi, ca sa-mi revin, imediat am dat click pe un site de refugiu familiar pt mine, wikipedia, si am stat sa citesc tot ce scrie acolo despre castrare, si, desi nu scrie lucruri ff placute sau prea usor tolerabile nici acolo, plus ca scrie destul de mult, asa ca nu poti retine chiar totul, totusi, parca iti mai scade anxietatea, ca poti citi asa cat de cat disciplinat, pe paragrafe care au titlurile prezentate de dinainte, si pe alea care au un titlu mai de speriat poti sa le lasi mai pe la sfarsit, si sa le citesti pe alea cu un titlu mai bland mai la inceput, mai poti da click din cand in cand, ca sa mai faci o pauza, sa vezi si ce scrie pe diverse limbi straine, mai dai un Google translate, mai inveti un cuvant pe vreo limba pe care nu o sti asa de bine...pot sa zic, ca, in sfarsit, dupa cca 30 de minute am reusit sa ma linistesc, desi parca inca am pulsul oarecum usor mai mare decat cel bazal initial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma rog, NU am citit chiar tot ce scrie, voiam sa zic ca m-am uitat la tot ce scrie, asa initial mai fix vreo 7 minute pana mi-a mai scazut pulsul si am inceput sa deslusesc mai bine literele, si pe urma am luat-o cu titlurile de paragrafe, si restul.

      Ștergere
    2. Eu chiar as recomanda aceasta metoda de relaxare in caz ca ne sperie ceva vazut pe Internet oricand, desi nu e obligatoriu sa fie enciclopedia wikipedia, poate sa fie si Britannica, sau alta enciclopedie unde am putea gasi ceva despre acel ceva care ne-a speriat, prezentat asa frumos si organizat, pe capitole, uneori si cu ilustratii sau scheme. Eu chiar as fi de acord sa numim aceasta metoda utila educativa si de relaxare "metoda Puric", astfel incat sa se vada ca eu nu sunt suparat pe dl Puric ca m-a speriat, ci ca ii recunosc contributia utila pt societate, posibil chiar utila pt generatii si generatii de elevi din Romania sa poata lua chiar Bac-ul in proportie mai mare sau macar note mai bune la scoala.

      Ștergere
    3. P.S. De fapt, mai echitabil ar fi sa o numim "metoda Puric-Ghiran", deoarece pe blogul asta m-am speriat eu de Puric asa mai mult in ultima vreme + eu am remarcat deja mai demult ca destul de des ma simt obligat sa citesc chestii de pe wikipedia cand citesc diverse chestii prezentate pe acest blog, desi nu din cauza ca ma sperie chiar toate, insa se ridica uneori niste teme despre care eu sunt realmente ignorant, asa ca trebuie sa citesc ceva ca sa inteleg despre ce e vorba.

      De ex, stiati ca acest cuvant "castrare" se aplica si persoanelor de sex feminin carora li se scot ovarele, nu numai baietilor carora li se scot testiculele ? Sau, stiati ca efectele castrarii sunt real diferite daca aceasta procedura se efectueaza pre-pubertar sau post-pubertar si de ce si in ce fel ? Uite ca eu habar nu aveam sau uitasem total aceste detalii, si acum le stiu mai bine si mai in amanunt ca niciodata.

      E OK si "Ghiran-Puric", sa fie in ordine alfabetica si mai echitabil, desi parca totusi "Puric-Ghiran" suna mai curgator.

      Ștergere
    4. :))
      imi pare rau ca te-am speriat :))

      Ștergere