marți, 14 august 2012

De ce?

            Oamenii intreaba mereu „de ce?”. Si asteapta mereu explicatii. Eu imi fac datoria si imi justific alegerea.
            Nu am votat pentru ca nu vreau Crin Antonescu si nimic din ceea ce e legat de el. Nu vreau Crin & Co. pentru ca, odata ajunsi la putere vor avea un singur scop: se se razbune si sa distruga tot ce a fost facut, doar pentru ca sa demonstreze ca ei sunt mai destepti (sau ma rog, mai tari). Oricum nu sunt capabili sa conduca, asta e alta poveste. Dar mi-e scarba deja de atatia destepti pe care-i are Romania, traim legenda lui Manole, ce se construieste ziua se darama noaptea.
             Prin faptul ca vrei sa conduci o tara cand esti constient ca nu poti se arata adevaratul caracter.
             Problema lui Ponta e invers. El stie prea multe si in graba de a expune tot ce stie, uita esentialul.

16 comentarii:

  1. mda. astazi romania este condusa de un repetent la cotroceni si de un hot la palatul victoria

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. spune-ne de ce ar fi buni Ponta cu Antonescu.

      Ștergere
    2. Cum sa-ti raspund la aceasta intrebare din moment ce tu ti-ai justificat absenta de la vot prin faptul ca nu-ti place Antonescu sau Ponta sau ambii?Cum as putea din moment ce acel vot era unul simplu, il mai vrei sau nu pe basescu la cotroceni .Nici o vorba despre Ponta sau Antonescu in buletinul de vot .Am afirmat eu pe undeva ca imi plac aceste personaje?Nu.Dar la acel vot nu era vorba despre ei.Asadar nu am cum si nici de ce sa explic de ce sunt buni .

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Pai sigur ca bine face dar ar fi bine sa stie ca singura care ii poate schimba viata peste noapte, singura care il poate aduce din om liber in om in dictatura e exact politica .Cand vor intelege oamenii ce influienta are politica asupra lor nu o sa mai zica pas ci o sa incerce sa se informeze cat mai clar si mai corect, sa judece cu mintea lor si sa nu mai creada ca viata lor nu depinde de deciziile politice.Pana atunci politica pas ca doar e viata ta la mijloc

      Ștergere
  3. Parac tot pe blogul tau am mai scris acum cateva luni ca a scri spe CNN ca este bine ca oamenii din tarile cu democratii si economii in curs de dezvoltare sa treaca de la faza intrebarii DE CE ? la faza CUM ? Desigur, era un fel de recomandare venita de la un tip cu stare emotionala de burn out de la atata activat NGO pt cauze pierdute sau oricum sisifice, (ca era vorb de tari africane acolo), deci este o recomandare cam tot de tip faceti ce zice poapa nu ce face popa, adica una oarecum ineficienta in mod real, (decat poate doar pt ala care o face ca sa-si mai usureze un pic sufletul/constiinta ca si-a facut si el macar asa inca o data, cat a mai putut, datoria etica generala fata de "oamenii sarmani si chinuiti ai lumii", inainte de a abandona total serviciul NGO si a incepe sa scrie profesionist pt CNN.)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aoleu ! Abia acum am citit comentariul dincolo de titlu ! Zau daca acea caracterizare critica pe care i-ai facut-o tu lui Ponta, ca "stie prea multe insa se grabeste sa zica tot ce stie uitand insa adesea esentialul" am primit-o chiar eu la ultima sedinta de feed-back corporatist ! Zau, nu credeam ca si in corporatii exisa acelsi cod de conduita ca acela pt politicienii profesionisti, plus efectiv ma simt cu musca pe caciula, pt ca si eu tind sa spun tot ce stiu efectiv indiferent unde ma aflu, atat pe bloguri cat si in real life, mai mult daca ma stimuleaza cineva printr-o team de articol de blog sau intrebare directa de la manager in real life, (ca altfel eu cam evit sa vorbesc asa aiurea de unul singur, ca nici nu stiu despre ce sa vorbesc, decat poate la mine pe blog despre mine insumi, nu despre alte chestii, ca efectiv nu am imaginatie asa creativa din nimica, iar in real life la serviciul 1, in general ma cam ascund sa nu ma intrebe mai nimeni niciodata nimic in corporatia mea, pt ca remarcasem pana si eu mai devreme ca raspunsurile mele nu erau satisfacatoare ca NU de informatii au nevoie managerii mei, ci de suport moral ! Poate asa o fi si pe bloguri, zau ! Abia acum mi-a picat fisa ! Ca nu intelegeam de ce se supara unii ca povestesc ce zice pe CNN sau wikipedia, si li se parea off topic, desi zau era pornit de la articolul lor si eu incercam sa aduc informatii suplimentare din surse cat de cat reputabile, dar poate ca bloggerii au nevoie doar de suport moral, nu de informatii...pai eu de unde sa stiu, nene ? Ziceti asa pe blog la subtitlu, "blog de cerut suport moral" ! NU e vorba de blogul tau, dar zic asa ca efectiv abia acum mi-a picat fisa de ce unor bloggeri chiar li se pare ca eu divaghez off topic in comentariile mele chiar si cand nu divaghez, ca acum recunosc ca am divagat !)

      Ștergere
    2. Desigur, acum ceva mai on-topic, (desi nu stiu cat de direct on-topic, ca zau naiba stie ce asteptari are fiecare blogger de la blogul lui...acum o sa-mi fie frica sa mai si zic ceva pe undeva pana nu intreb, "nu va suparati, acest blog este de tip care cere comentarii informative sau comentarii de suport moral, sau ambele insa exprimat la nivel cu adevarat academic superior concis ? ca daca e ultimul caz, eu personal imi declin competenta, si daca e de tipul 2, zau numai de mine nu aveti nevoie pt ca eu sunt de mult larg social recunoscut ca fiind destul de slab/mediocru la oferit suport moral, mie trebuie sa imi zica cineva direct ce vrea de la mine, ca altfel eu de unde naiba sa stiu ?"): zau daca nu au dreptate toti aia, inclusiv probabil Mircea Vladut, daca l-am inteles eu corect, care zic despre ca ce critica unii la altii, este exact ce le le frica lor ca sa nu cumva sa fie sau sa devina ei, sau in legatura cu ce se simt ei pe caciula in mod personal mai mult decat realitatea, adica un fel de "cine zice ala e", dar zau, ca NU m-am gandit DE LOC la tine cand scriu asta, m-am gandit tot la mine, pt ca eu de peste un an scriu public ca Ponta este un narcisist patologic care e chiar cel mai prost posibil politician de tip leader de care are nevoie Romania in acest moment...si zau daca nu asa sunt chiar eu , de fapt, nu Ponta, ca Ponta de unde naiba sa stiu eu cum e de fapt, cat despre mine stiu preci ca sunt narcisist, desi speram sa nu fiu chiar din ala patologic, dar totusi si eu PRECIS as fi unul dintre politicienii de tip leader cei mai rai pt Romania, (eu chiar as fi de nivel de Kim Jong-un pt Romania, probabil...vai ce de propaganda cu exact numai ce-mi place mie as face, si, mai rau, NU ar avea NIMENI voie sa citeasca nici fictiune scrisa de Mircea Eliade si eseuri de Cioran x 2 generatii), plus acum vad ca tu ai o alta parere aici despre Ponta decat mine, ba mi se pare chiar destul de blanda, exact ca si cum ai fi seful meu de la cadre vorbind recent despre mine, adica "e asa cam prostut, dar nu e baiat rau, ca totusi stie destul de multe, numai ca e cam pacat ca nu ne zice ce vrem noi sau de ce avem noi nevoie".

      Ștergere
    3. Disclaimer: aceste comentarii NU sunt critice la articolul tau. Dar era gata gata sa fac un atac de panica cand acum, datorita acestui articol, eu personal efectiv m-am recunoscut tocmai in Ponta ! Zau, asta era chiar ultimul om cu care voiam sa ma aseman eu in viata ! Eu am role model pe dl Bruce Willis, NU pe Ponta !

      Ștergere
    4. Erata: nu dl Bruce Willis personal ca role model pt mine, ci dl Bruce Willis in rolul detectivului NYPD John McClane din Die Hard pe profesional la jobul corporatist nr 1 + detectivul LAPD David Addison Jr din Moonlighting pe personal. Mai am un role model si din Romania, insa stiu deja ca tintesc prea sus, dl Marian Vanghelie. Pt jobul corporatist nr 2 de phone sex o am role model profesional pe d-na Meryl Streep, (din cauza de maiestrie la interpretat accente in diverse limbi straine).

      Ștergere
    5. sa vina Bruce W. sa ne salveze!

      Ștergere