vineri, 10 ianuarie 2014

We love Romania

            De fiecare data cand sunt pe drumuri trag niste concluzii cu privire la conditiile pe care le impune traiul in Romania.
            Exista un lucru mostenit de la stramosi pe care l-am pastrat cu sfintenie: noroiul. Noroiul de calitate s-ar putea sa fie lucrul care defineste cel mai bine Romania. Nu cumva sa credeti ca vorbesc de sate izolate din munti. Vorbesc de drumuri nationale, europene, de orase mari, Cluj, Sibiu. In 700 de km am folosit 15 l de lichid de parbriz, plus apa vreo 10 l. Am sters farurile si geamurile de cel putin 10 ori. In 2014.
            Ii inteleg pe strainii care vin sa viziteze Romania si nu se mai intorc aici niciodata. Indicatoarele sunt extrem de rare, cele care exista sunt murdare, rupte, puse aiurea. De la Oradea pana pe Trasfagarasan exista un singur indicator cu Balea lac.
            Soferii sunt rai si prosti iar localnicii habar nu au pe ce lume si in ce judet traiesc.
            Si inca o confirmare, da, soferii din Alba sunt cei mai tampiti.
                                                                              

15 comentarii:

  1. Strainii nu stiu sa aprecieze noroiul de calitate, care se tine bine de masina. Nu stiu ce pierd...

    RăspundețiȘtergere
  2. Noroiul, mazga pe timp de iarna (si mai apoi praful si pietrisul remanent in celelalte anotimpuri) de pe autostrazile, drumurile nationale si strazile oraselor din Romania nu este nici mostenire nationala si nu nici este dat de Dumnezeu.
    Este chiar "materialul antiderapant" care se arunca in cantitati halucinate in lunile de iarna, pe cheltuiala publica si spre bucuria vanzatorilor de lichid de parbriz si a spalatoriilor auto.
    Nu cunosc alt stat in UE care sa isi distruga fara cap infrastructura rutiera in fiecare iarna asa cum o facem noi, pentru ca pe langa murdaria generala, se distruge tot ce tine de drum: asfalt (gropi), borduri, parapeti, rigole, indicatoare, etc.
    De la Cluj la Bucuresti, de exemplu, sunt vreo 7 "depozite" din acest amestec distructiv pe marginea drumului, fiecare insemnand cateva zeci de tone. Si chiar daca e mai mult primavara decat iarna, "drumarii" imprestie mizeria asta in fiecare noapte...
    Pe drumurile din Ungaria, Austria, Germania, Olanda poti linge pe jos iarna. Doar la noi are loc aceasta barbarie. 99% dintre soferii romani nu inteleg de unde li se trage si considera normal sa fie noroi si drumuri distruse in tara noastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt de acord cu ce spui, problema e ca romanilor starea de noroi li se pare normala. Ce se arunca pe jos nu e material antiderapant, e cel mai ieftin amestec de pietris si nisip si sare.

      Ștergere
  3. Si eu cand spun ca suntem o tara de curve, inconstienti si handicapati, toti imi sariti in cap ca nu am dreptate.... Inseamna ca va meritati soarta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca o spui frumos, fara sa injuri, nu-ti sare nimeni in cap.

      Ștergere
    2. Dar sincer asa mai oricine din intreaga lume poate indeplini definitia de curva, inconstient sau handicapat, (mai ales ca acum exista si atatea clasificari ale unor diverse maladii inct cinedoreste poate sa isi gaseasca minim 4 in timp chiar destul de rapid si nici macar fara a trebui sa vizioneze 1 episod intreg din Dr House, plus ca pana si lucratorii de sex sunt sindicalizati si nu sunt penalizati, ci mai degraba solicitatorii lor sau traficantii lor in din ce in ce mai multe tari din lume,plus desigur acum ca fiind democratie, mai toti suntem incurajati sa ne manifestam opinii politice, ba chiar sa activam politic civic, ca o activitate chiar inalt moral recomandabila, dar pe de alta parte se stie ca politica e o curva, cat despre cat de inconstienti suntem ca petrecem mai toti 70 % din timpul treaz pe Internet, zau...ma rog, exista si ff multe alte exemple deinconstienta caracteristice pt Homo Sapiens, si nu numai ala cumca trebuie sa doarma minim 8 ore pe zi). Zau, eu nu inteleg care e plangerea atuncea ? Poate se doreste ca maj lumii sa devina asa gen om ideal poate ca Mama Tereza, (desi pana si ea a fost data in vileag in legatura cu coruptia, zau !), sau cu vreun personaj chiar de basm gen Superman...cine are acest fel de asteptari fata de o inteeaga natiune...ma rog, chiar si fata de 1 singur alt seaman om, vecin sau coleg de banca...zau, este destinat sa fie chiar incontinuucam nervos si dezamagit...

      Vreau si eu sa stiu care e poporul ala, bazat asa pe nationalitate sau cetatenia din pasaport, care o fi mai perfect decat alte popoare. Vreau si eu o ierarhie ca sa pot sa-mi formez si eu o imagine mai clar comparativa, daca o fi adevarat ca poporul roman o fi chiar la coada,chiar si in ceea ce priveste curvasaraia, procentul de handicapati, sau procentul de oameni inconstieni, adormiti sau in coma, etc.

      Ștergere
    3. Poporul contribuie la cladirea unui stat, nu la distrugerea acestuia.

      Ștergere
    4. Rudolph... poporul japonez, na!

      Ștergere
  4. Asta inseamnà cà sunt multe de fàcut!
    Unul ca tine, obisnuit in Franta cu comoditàtile ei, cred si eu cà nu-ti convine ce vezi la tine. Dacà te gàndesti sà ràmài acasa( cu toate cà azi casa poate fi oriunde in UE) trebuie sà te adaptezi conditiilor oferite. Incàltàminte robustà, masinà rezistentà la orice, haine "normale".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu ma voi adapta niciodata mizeriei. Daca nu sunt capabil sa curat mediul in care vreau sa traiesc, atunci nu sunt facut pentru acel loc.

      Ștergere
    2. Judecând după poza mașinii, clar nu ești adaptat la mizeria mioritică.
      Vezi că se mai găsesc imeseuri vechi, gaz-uri, chestii d-astea, muncitorești.

      Ștergere
    3. Si daca esti cu copiii dupa tine, iei IMS-ul?

      Ștergere
  5. Bai omule, da' tu chiar ai avut o revelatie! App. tu pe ce lume ai trait pana acum?
    PS. Doar soferii prosti sunt tampiti, indiferent de unde sunt :D

    RăspundețiȘtergere
  6. E revelatia de iarna. Vara am... velatie.

    RăspundețiȘtergere