joi, 31 octombrie 2013

Moda la romani

            Inca un fapt ce nu-l pot trece cu vederea: romanii (daca sunteti cu constiinta curata si nu va includeti, nu mai acuzati ca generalizez) nu traiesc pentru ei insisi, ci pentru altii. Sa placa altora, sa genereze impresii, preferabil laude, daca nu chiar lesinuri.
            Ii vad pe strada, abia se misca in haine nepotrivite, stramte, transpira, incaltamintea ii jeneaza sau le rup tendoanele, ingheata de frig sau mor de cald, dar... nu conteaza, asa era imbracat manechinul din mall, asa ne imbracam si noi.

12 comentarii:

  1. Eh da, aici iti dau dreptate, fara sa generalizam, evident . Stiu si mai mult.Am vazut cucoane plimbandu-se prin padure imbracate in deux pieces si cu pantofi cu toc . Era cevaaaa...pffff dar asta n-ar fi chiar un capat de tara daca s-ar opri la vestimentatie. Partea rea e ca se duce spre toate sectoarele

    RăspundețiȘtergere
  2. iti dau dreptate mai ales cind vine vorba de nunti. Dar altfel ... nu am constatat chestia asta ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu ma voi opri la prima idee enuntata, aceea ca "romanii nu traiesc pt sine ci pt altii"...zau, chiar si daca ar fi asa, tie ti se pare ceva chiar atat de detrimental sau imoral sa tii cont si de opinia altor oameni sau chiar sa iti dedici o mare parte din viata traind pt altii ? Desigur nu e recomandabil nici asa un sacrificiu etern si exagerat, si desigur ca este ff sanatos sa fii si egoist si individualist, dar totusi, zau, eu cand imi cumpar o haina sau niste pantofi, pt mine eu chiar ca ma gandesc cum am chef sa ma prezint eu atat fata de altii cat si fata de mine, plus sunt atent si cine a manufacturat acea vestimentatie, si in munca cui investesc, deci chiar ma gandesc destul de mult. Cat despre oameni mergand la padure imbracati oarecum fantezist, ce, parca in padure nu e voie sa faci baluri costumate asa ca in Visul Unei Nopti de Vara, chiar si daca ar fi o nunta la o padure ? Uite, ca aicea, de exemplu, argumentat de insusi un om care si-a facut o nunta cu invitati pe tocuri tocmai in mijlocul unei paduri de redwoods gigantici din California, si care a fost criticat de presa, si acum s-a simtit obligat sa explice, (e OK sa ne uitam doar la poze, ca nu scrie nimic deosebit de interesant in eseu, dar eu am vazut pozele iin Vanity Fair si mie mi-au placut, desi desigur ca nu este decorul care sa-mi placa mie personal, ca mie mi/e frica sa ma aflu in paduri, si prefer spatiile deschise, desi nu pe vreo faleza deosebit de inalta, ca si de aia mi-e cam frica, nici ff aproape de o apa deosebit de adanca sau o piscina, cred ca mai bine ar fi asa undeva la vreun Disneyland, ca totusi e parc pe teren plat, exista paza si servicii de urgenta la indemana, plus am vazut ca se organizeaza unele nunti chiar ff dragute la Disneyland, asa cu o caleasca de sticla ca a lui Cinderella, si mie mi-ar place asa intr-o caleasca din aia, plus am si un restaurant preferat de care stiu deja, si stiu si hotelul care-mi place, poti face si poza cu personajele preferate Disney, si eu vreau NEAPARAT cu Pluto, plus e si mai ieftin), http://techcrunch.com/2013/06/27/weddings-used-to-be-sacred-and-other-lessons-about-internet-journalism/

    RăspundețiȘtergere
  4. ba da, iti dau dreptate. Dar din pacate, in timpul iernii, cand eu is imbracata precum ciobanul din varf de munte, in unele momente chiar ca mi-as dori sa fiu si eu imbracata mai ca manechinul din mall. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, nivelul de inteligenta se vede si aici. In mall e mereu acelasi anotimp.

      Ștergere
  5. Uneori ma distrez cu chestii din astea, dar apoi ma apuca depresiile pt ca sunt inchisa intre oameni care traiesc rigid, pentru impresiile de pe sticla.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zau, daca impresiile de pe sticla sunt de la Disney si Pixar, eu sunt total de acord sa traiesc intr-o societate majoritar functionala cf ideologia productiilor acestor corporatii !

      Ștergere
    2. Plus nu e mai bine cf Disney si Pixar decat cf cine stie ce chestii vazute asa de la cine stie cine pe cine stie ce strada ? (Bloggerul Gabriela Ilies, care are blog in blogrollul lui Decenu, are un articol interesant recent care ridica intrebari de educatie si filozofie politica intitulat Strada, si sper sa primeasca cat mai multe comentarii, pt ca mie mi se pare interesant plus ca incurajeaza lumea sa gandeasca critic, nu ofera asa sentinte definitive.)

      Ștergere
  6. Nu neg, sunt romani care traiesc pt altii, pt manechiul de la tv. Sa le spunem snobi.
    Dar sunt si romani care se imbraca si machiaza pt ei, pt ca asa le place. Astia sunt cei mai grav, pt ca... nu au naibii si ei un hobby, decat ...oglinda :D . La naiba, 1 ora dim, in fata oglinzii inseamna 1 ora mai putin timp pt citit, 1 ora mai putin pt sport et.

    RăspundețiȘtergere