miercuri, 16 octombrie 2013

Taxe de drum, diferente si lumi paralele

            Am traversat Europa de zeci de ori, din toate partile, in toate directiile. De fiecare data simt un gust amar si ma gandesc cat de mult se fura in Romania.
            Am mai vorbit despre cum o autostrada ce trece prin inima muntilor a costat 3-4 milioane de euro pe km, iar in Romania, cea trasa prin campie, fara pod, tunel, parapeti, garduri, indicatoare, parcari, toalete, siguranta, marcaje, etc, vreo 30 de milioane pe km.
            Elvetia e o tara scumpa, dar frumoasa. Autostrazile in Elvetia sunt scumpe, multe si bune. Stiti unde e mai scump decat in Elvetia? In Romania. Exact, taxa anuala pentru drumurile care nu exista in Romania e cu un euro mai scumpa decat cea din Elvetia.

8 comentarii:

  1. Strigator la cer... Tara tuturor posibilitatilor si imposibilitatilor suntem...:|

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce e strigator? Pai e Romania, tara unde curge lapte si miere!

      Ștergere
  2. Nu e ceva neobisnuit. Peste tot in lume saracii platesc de cateva ori mai mult decat bogatiii pt aceleasi produse sau servicii, sau de fapt chiar pt produse si servicii semi-echivalente asa ca definitie generala insa calitativ mult mai slabe sau depasite.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei uite asta nu stiam, ca peste tot in lume e la fel! Te referi la lumea a 3-a, nu?

      Ștergere
    2. Nu, chiar si in SUA sau Australia sau UK....ma rog in ultima vreme noroc cu China, insa produsele chinezesti sunt mai scumpe in Franta sau relativ chiar si in Africa decat in Romania.

      Ștergere
  3. Vrei sa spui ca nu suntem o Elvetie mai mare a Europei?? Iti sar romanii in cap, ca nu esti patriot :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Politicienii in loc sà lucreze in interesul nostru, le e usor sà dea vina pe integrarea europeanà, alinierea la noi standarde, etc, etc..in loc sà gestioneze ei oportunitàtiile si situatiile favorabile nouà, cà de', avem resurse de toate tipurile, si n-ar fi nevoie sà ne consilieze altii in ce trebuie sau nu!

    RăspundețiȘtergere