sâmbătă, 19 martie 2011

Explicatii

          Ca sa nu mai fiu acuzat de ipocrizie si de faptul ca nu e corect sa critic Romania in timp ce eu huzuresc in Franta, vreau sa explic niste lucruri. Si cred ca ma exprim in numele multor romani care sunt in situatia asta.
          Daca as iubi Franta si nu Romania, as scrie de/spre Franta. In franceza, pentru francezi. Si cu siguranta as fi rasplatit. Dar nu vreau sa cladesc la o tara care nu e a mea. Vreau sa ma intorc acasa, dar nu vreau sa traiesc indecent. Nu vreau sa finantez imperiile unor escroci. Nu vreau sa iau credit din banca, nu vreau sa-mi cresc posibilii copii intre caini si gunoaie. Nu vreau sa platesc impozite si taxe pentru ceva ce nu am si nu folosesc. Nu vreau pentru ca nu e corect, pentru ca banii nu merg unde trebuie.
          De trei ori am investit in Romania, de trei ori am pierdut. Pentru ca am vrut sa fiu corect. Inca platesc dupa intentia mea. Cei 16 ani de scoala au fost platiti cu greu dar nu mi-au folosit la nimic in Romania. M-am umilit si m-am milogit ca sa ma lase sa traiesc in tara mea. Mi-au lasat doua variante: sa fur sau sa fiu furat. Nu am ales niciuna.
          Daca as vedea ca un gram de respect si de bunavointa, de normalitate si de logica incolteste in Romania, m-as intoarce acasa. As mai risca inca o data. Oricum ma voi intoarce, dar cand imi voi permite sa ma apar cum trebuie de lupii protejati prin lege.
          Si daca scriu de/spre Romania, o fac doar sa dau de inteles ca dragostea de tara exista, ca locul meu nu e in Franta, ca ceva trebuie sa se schimbe ca milioanele de romani sa se intoarca acasa.

8 comentarii:

  1. As alege de sute de ori sa fiu condusa de un om care a plecat din tara dar o iubeste asa cum o iubesti tu.Remarcile de genul "tu huzuresti in alta tara" sunt prostesti si mai demonstreaza inca o data, desi chiar nu mai era nevoie, ca sunt prea multi cei care nu isi pun intrebari si nu cauta raspunsuri.Sunt exact ca apostrofarile facute de niste unii celor care alegeau sa riste si sa fuga din tara pe vremea lui Ceausescu iar cei ramasi sa le dea peste nas ca nu au mancat salam cu soia .Ce intelegi din asta?ca romanii au iesit in strada in 89 pentru ca nu aveau burta plina si nu ca nu puteau sa se exprime, ca nu aveau portocale si nu ca nu puteau calatori in lumea larga , ca nu aveau blugi si nu ca nu puteau sa se duca sa studieze la universitati straine .Si atunci nu te mai mira de ce niste unii au un sistem de valori atat de stramb.

    RăspundețiȘtergere
  2. dreptate spui. fiecare judeca din punctul lui de vedere. eu atat stiu: intre 2 sesiuni la facultate fugeam in spania sa mai adun 3-4 sute de euro, sa mai platesc un semestru, sa mai cumpar o carte. la 19 ani eram singur in aeroportul din Madrid si nu stiam unde s-o apuc. mi-am ratat tineretea fugind de romania. mi-am pierdut prieteni, familie, repere. ca sa-mi permit o pereche de blugi, cum spui tu. eu am dat mai multe sanse Romaniei. ea nu mi-a dat niciuna.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu stiu daca tie iti place muzica populara, eu pana acum aveam prejudecata asta ca nu prea pot s-o sufar, insa de curant am gasit eu doua clipuri de pe youtube care poentru mine au insemnat destul de mult si uite ca o sa-ti dau si tie adresele lor, sperand sa iti faca placere:

    1. eu am cautat recent cu totul la intamplare numele Raul pe net in legatura cu ceva ce postasem la un moment dat pe blogul meu (nici o legatura cu tine, eu abia acum te-am gasit venind dinspre fotoblogul lui C. Comba) si uite ce am gasit si chiar ca habr nu aveam eu de el, tu poate ca il stii : http://www.youtube.com/watch?v=Nq89OZu_JY8&feature=related

    2. pe blogul unui bloger din blogrollul meu am gasit asta, care mie mi-a placut f.mult:
    http://blog.claudiuconstantin.ro/hai-dunarea-mea/#more-2499

    Mvh, (abreviere cunoscuta in corespondenta in lb. norvegiana, care vine de la "med vennlig hilsen" si inseamna "cu salutari prietenesti"),

    EC

    RăspundețiȘtergere
  4. P.S. Am voie sa te pun in blogrollul meu ? Nu te grabi sa raspunzi pana nu te lamaresti cam ce scriu eu pe net ca mi s-a supus de diverse categorii de cititori ca sunt cam "weird", dar nu o lua chiar cu ultimul post ca atunci chiar te sperii (!), ia-o si tu cu ceva despre esenta caracterului norvegian sau, daca iti plac fanteziile, cu "romanul" meu despre Vicontele de Bragelona (capitolul 3 - partea III descrie inchisorile din Norvegia si e chiar mai funny) !

    Eu nu iti dau link pana nu-mi dai voie, sa stii. (Poti sa-mi dai un comentariu oarecare sub ce post vrei tu in acest sens; NU e reclama la blogul meu, chiar as vrea sa primesc voie de la tine sa te adaug in blogrollul meu, doar atat.) De obicei nu prea intreb, si ii mai iau si cu arcanul pe unii, dar zilele astea sunt eu mai inclinat etic decat de obicei, asa ca nu pierde ocazia !

    Deoarece eu imi cam poreclesc favoritii, sa stii ca pe tine cred ca o se te poreclesc probabil "Doru" , de la dor de casa/tara, bineinteles, dar daca ai tu cumva vreo alta aspiratie despre ce ai vrea tu sa devii cand o sa cresti mai mare, poti sa mi-o spui si pe aia. Eu atata abia astept de fapt, idei cat mai simpatice !

    RăspundețiȘtergere
  5. P.P.S. Ca sa ma lamuresc eu daca Doru ti se potriveste cu adevarat, tie ce personaj SF iti place mai mult, Alien sau Predator ? Uite-i aici pe amandoi la Londra: http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR4ePBdrfI8fAORyO8I-9CFllBfPKm-rf4ejZWsMOfur8WHJKDMeQ

    RăspundețiȘtergere
  6. Sau daca nu prea poti sa suferi SF (cam ca si mine de altfel), poate preferi intrebarea care dintre pisicutele aristocrate iti place cel mai mult, Marie, Toulouse, sau Berlioz ?

    http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRqr2hw_c7DAdC0rMjVJDGw3kymjzVtlknlNTRAg4hB2k54klqT

    Mie imi place mai mult Toulouse, pictorul ala wannabe de la mijloc, ca la muzica sunt afon.

    RăspundețiȘtergere
  7. @drcraciun: bine ati venit!
    de regula nu ascult populara, desi pt mine nu conteaza stilul atat timp cat are un mesaj concret. asa ca mi-a facut placere sa ascult cantecele trimise.
    apreciez respectul si politetea dvs, pt ca lucrurile rare devin valori.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu nus tiu daca tie uneori pooate sa iti foe dor si de parinti. Dar linkul tau catre protectia lupilor mie mi-a adus aminte de ce a postat un alt bloger pe care il cheama White Wolf despre dorul de parinti si aia pe mine m-a impresionat iar ff mult (mai mult decat cantecele de mai sus)

    http://www.white-wolf.ro/?p=1351

    RăspundețiȘtergere