duminică, 6 martie 2011

Vai de voi...!

         O vorba scurta am de spus azi, ca e duminica, zi de odihna si de reconsiderare.
         Vorba mea este despre nedreptatea de a te considera invingator intr-un razboi inegal. Despre satisfactiile si prazile de razboi obtinute nu datorita priceperii in lupta, nici a curajului, ci datorita conditiei firave a adversarului. Despre atacul in haita. Despre lovituri parsive date unui adversar ce nu are dreptul la arme. Despre cei care se cred afaceristi, magnati, politicieni, destepti, cand de fapt sunt niste profitori fara scrupule si fara suflet, lasi buni de gura, aciuati in Romania cea slaba si fara aparare.
          Si daca pe mine nu ma ascultati, ascultati macar ce spune Biblia: "...Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi mancati casele vaduvelor, in timp ce, de ochii lumii, faceti rugaciuni lungi... Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentru ca voi inconjurati marea si pamantul, ca sa faceti un tovaras de credinta; si dupa ce a ajuns tovaras de credinta, faceti din el un fiu al gheenei, de doua ori mai rau decat sunteti voi insiva... Povatuitori orbi, cari strecurati tantarul si inghititi camila!..."   (Matei 23)

2 comentarii:

  1. Se gases destui si se vor mai gasi multi care sa se implice in razboaie inegale. Ca suntem noi niste mici pioni savrificati primii, nu ii intereseaza si nu ii va interesa pana cand nu vor avea nevoie de omul fara arma

    RăspundețiȘtergere
  2. ne-au invatat ca, desi suntem mai multi si mai tari, nu avem drept de replica

    RăspundețiȘtergere