miercuri, 30 martie 2011

Azi, in Romania

         In Brasov, o femeie e ucisa cu 40 de lovituri. Criminalul e inca liber. Niste tigani rapesc un copil de gradinita ca sa rascumpere o datorie. Din pacate rapesc copilul gresit, confundandu-l. La Bucuresti, pensionarii ies in strada, epuizati de chin. Un barbat cade cu masina intr-o groapa de cativa metri, nesemnalizata, in mijlocul unei sosele. Un adolescent de 14 ani recunoaste ca e asasin. Un parinte isi filmeaza copilul de nici 10 ani in timp ce acesta conduce singur un excavator.
         Stiu ca mai sunt stiri. Eu atat am auzit azi, din intamplare. Nici nu e chiar atat de rau.

12 comentarii:

  1. Raul ma uimesti .Tu alegi numai ce-i mai rau ?
    Alea ce zici tu sunt stirile de la ora 5. Sunt stirile de senzatie.Si acum ,stii bine ca ai mai vorbit despre asta , ce inseamna presa la noi .Ce considera ei ca este de senzatie si de fapt de ce sa nu recunoastem chiar sunt de senzatie.Au fost alese dintr-un set destul de mare.
    Hai sa fim sinceri stiri de-astea sunt in toata lumea ,infractori sunt in toata lumea ,poate chiar mai periculosi , cel putin la noi nu sunt atentate , terorism ,mafie aratam si noi ce avem.Am mai discutat pe tema asta trebuie avem si noi cu ce.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Sorin: sincer si foarte sincer, nu am urmarit stirile azi. eram in camera iar in sufragerie mergea un tv in gol. nu stiu nici macar ce post era. era intre orele 6 si 7.
    nu zic ca in alta parte nu se intampla. dar la noi, in fiecare zi, aceleasi stiri, repetate la nesfarsit?

    RăspundețiȘtergere
  3. si am mentionat: nici nu e chiar atat de rau.

    RăspundețiȘtergere
  4. La cat suntem de apasati de viata grea si lehamitea ce ne inconjoara eu cred ca sunt singurile stiri ce ne mai fac un pic atenti nu pentru ca ne plac,nici ca ne intereseaza ci doar pentru ca ne contrariaza .

    RăspundețiȘtergere
  5. e trist.....Romania e trista ...din ce in ce mai trista...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ana: intr-o maniera ironica iti spun, tu, ca romanca, fii fericita! e o atitudine ce ne-ar putea salva...

    RăspundețiȘtergere
  7. Din perspectiva unui roman, care, e-adevarat, nu traieste in Romania, dar care a ramas cu sufletul si atentia indreptata spre ce se mai intampla acolo concret, constat ca mai sunt totusi oameni care fac lucruri autentice. Cine are timp sa asculte aceasta conferinta va invata multe. Nu este necesara credinta, ci receptarea mesajului care va face parul maciuca. Iar confirmarea o dau din postura rolului meu de neurolog care, pe de o parte s-a confruntat cu sechelele problemei la multi pacienti si, pe de alta parte, a avut bucuria sa fie pe vremuri si coleg la Facultatea de fizica cu autorul conferintei pe care v-o recomand ca semn ca autenticul se forteaza sa reziste:
    http://www.harrdelos.com/2011/02/biofizicianul-si-teologul-virgiliu.html

    RăspundețiȘtergere
  8. @Stefan: buna, d-l dr Stefan.
    tocmai ascult conferinta. e pacat ca nu sunt suficient de mediatizate asemenea speach-uri logice si eficiente.
    ma folosesc de aceasta propunere a dvs ca sa-mi subliniez ideea: din cauza stirilor cu care ne-au obisnuit si fara de care nu se mai poate, nu avem timp si acces la asemenea conferinte.
    multumesc

    RăspundețiȘtergere
  9. Pretene ai ratat taman reperele de baza ale zile: Moni ii arata degetu` lu` Iri, Iri ii spune unde poate sa si-l bage, Oana e de acord cu Iri si ii "suge"reaza acelasi lucru lu` Pepe, Pepe ii raspunde ironic aratadu-i Oanei degetu` lu` Moni, deget post inserarat la sugestia lu` Iri.

    Pentru alte lamuriri ma gasesti la acelasi "ghiseu" sau prin curte cand ne-or lasa p`afara astia de la spital. >:)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Simon: de unde li se trage asta, ca Degetica era destul de mica, iar ele sunt amandoua cat un semafor?

    RăspundețiȘtergere
  11. batranii cu handicap au fost pusi pe drumuri ca sa demonstreze ca au probleme.Ineptia mi se pare halucinanta.Ii pun sa isi faca din nou dosarul medical pentru handicap.Am stat de vorba azi cu un om cu diabet , cu glaucom in stare avansata, care abia mai zarea pe unde merge, cu o hernie imensa , de 77 de ani care statea umil, rosu insa de furie in fata unui cabinet.Idiotii astia nu au gasit alta cale sa verifice autenticitatea dosarelor de handicap decat sa-i puna pe oameni sa faca din nou dosarul .Sa mearga in stil romanesc pe la 222 de usi ca sa poate sa-si ia o pensie de handicap de vreo 300 de lei .Daca cereau de la medicii de familie o situatie a retetelor emise puteau sa vada de exemplu ca omul ala are diabet, are galucom, are probleme grave si ca da, nu ii dau banii de pomana .Sincer, cetodata as vrea s apot sa le iau capul de pe umeri si sa joc fotbal cu el la cat de prosti, rai si criminali sunt ratatii care dicteaza viata celorlalti .Scuze pentru agresivitate dar nu mai pot.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Ana Maria S: da, dar cate timbre de 2 lei vinde statul daca toti isi refac dosarul..., plus ca functionarii aia de-si rup spatele in scaunele de birou trebuie sa-si justifice cumva importanta ghiseului...
    asta nu e agresivitate, e un compliment pt ei

    RăspundețiȘtergere