vineri, 6 iulie 2012

Urmarile tradarii

            Un singur fapt ma multumeste in contextul politic de azi.
            Candva, peste ani, copiii copiilor politicienilor vor invata la istorie despre cum bunicii si stra-bunicii lor au furat si au vandut Romania.
             Si daca politicienilor nu le e rusine acum de sarcasmul si ipocrizia lor, ba inca mai au indrazneala sa apara in public si sa se bata cu pumnul in piept ca sunt sau vor ajunge la carma tarii, sper ca macar urmasilor lor sa le pice obrazul de rusine cand colegii ii vor arata cu degetul si-i vor ocoli.

22 de comentarii:

  1. crezi ca vor invata asa ceva?
    pai daca se pune si istoria la vot? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte probabil.
      Doar istoria e scrisa de invingatori, nu?

      Ștergere
    2. cineva, candva, tot va vorbi despre perioada asta, ca perioada legilor nescrise

      Ștergere
  2. Domnule, eu am sa recunosc sincer ca mie personal nu imi place sa vad chinuiala si suferinta la nimeni asa de aproape prea des, si am sa mai marturisesc in continuare ca in ultimele 2 zile chiar am avut sentimente de recunostinta fata de parintii mei care m-au incurajat si sustinut sa plec din Romania, ca zau daca nu ma stressam cam rau daca eram acolo si vedeam mai de aproape ce se intampla acolo acum, asa la nivel de jignitor efectiv pt maj poporului curent rezident traitor obisnuit comun din Romania...fata de care recunosc ca mie in general nu-mi prea pasa asa in mod special sau prea des, nu numai pt ca sunt egoist si superficial din fire, dar si pt ca mi-e realist cam greu sa-mi pese chiar asa de tare de popoare intregi, desi totusi pot si eu dezvolta uneori anumite sentimente de simpatie, poate chiar si de empatie umane fata de unele din ele din cand in cand...desi, zau, nu prea imi place sa le vad suferind prea des, ca ma afecteaza prea tare, la fel cum m-ar afecta si cand as vede un copil sau chiar si o persoana oarecare jignita chiar in halul asta. Am mai scris ceva chiar acuma si pe blogul lui Mircea Vladut inca o data despre cum vad eu "Romania", de fapt probabil "poporul colectiv" rezident in ea, ca pe o persoana de sex feminin in dezvoltare de varsta de 13-14 ani, cu caracteristici proprii, plus m-am mai gandit divagativ, daca tot a venit vorba de varste adolescente, si la dezvoltarea imaginii ei de sine insusi si a identitatii sale personale. Si zau daca tot primesti scatoalce din astea si jigniri asa cam aiurea, zau daca nu te poate afecta la aceasta imagine de sine destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai zic ca, (pt ca sa nu se zica ca mi-a incasunat pe Romania in mod special, dar si pt ca mi-a fugit mintea si la alti "colegi" si cunoscuti, nu persoane individuale, dar asa popoare intregi, daca tot a venit vorba despre asta), am etichetat-o si pe Franta persoana transgender cu ceva tulburari de identitate de gen masc sau fem in dezvoltare si ea !

      Ștergere
    2. Zau, daca asta nu dauneaza turismului europeean, mai ales in timp de vacante de vara ! Tot ma chinui sa gasesc si eu o tara din Europa pe care sa-mi doresc sa o vizitez turistic candva in viitor si acum chiar ca nu mai am nici un chef, daca am facut-o si pe Olanda bully cu tulburari de comportament si pe UK intrigantul clasei, plus pe Germania coleg masculin cam prea macho pt gusturile mele personale !

      Ștergere
  3. E n-as baga mana in foc.Istoria a fost scrisa in functie de contextul politic.cate lucruri nu se stiu din istoria foarte recenta a Romaniei?S-ar putea sa ramai surprins sa vezi peste ani si ani ce consemneaza istoria .Unii dintre ei in cel mai bun caz vor ajunge la index , altii s-ar putea sa-i vezi ca sunt trecuti ca lideri marcanti .Hm, eu n-as fi asa de sigura in privinta istoriei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. depinde si de cina va preda istoria :))

      Ștergere
    2. Nu depinde de cine o va preda.depinde de cina o va scrie iar mie mi-a demonstrat istoria ca e relativa si conjuncturala .

      Ștergere
  4. Eu cred ca pana la urma adevarul tot se va afla. Nu mai traim pe vremea cand numai invingatorii au scris istoria, exista atatea publicatii pe care le vor studia viitorii istorici.
    Insa cred ca legatura de sange nu va avea influenta psihica asupra urmasilor politicienilor de azi. Poate ca nu va mai conta atunci acest aspect, al mostenirii unei vini.
    Totusi, ceea ce se intampla real intrece imaginatia. Nu credeam ca am sa vad vreodata asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar ma gandeam azi, nu mai e ca pe vremuri, cred inca in desteptarea romanilor, ssunt totusi mai culti, mai pretentiosi, avem termeni de comparatie

      Ștergere
  5. Eu astept sa se confiste averile facute dubios, dar nu cred ca mai apuc... :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. daca s-ar confisca, s-ar rezolva jumate din probleme tarii...

      Ștergere
  6. Cel mai tare e Rudolph, cum diagniosticheaza el toate tarile europene!
    Cat despre televizor, eu nu mai cred chiar tot ce vad, insa intr-adevar pare extrem de dubios totul, ba chiar UE deja ne trimite scrisori de ingrijorare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu vrei sa stii ce diagnostice am dat Rusiei ! Ca sunt mai multe ! Unul din ele este sindromul Hutchinson-Gilford, mai larg cunoscut sub denumirea de "progerie"...desi la nivel individual, desigur, Doamne fereste, bat in lemn de asa ceva indiferent de ce nationalitate sau etnie o fi, insa asa la nivel cultural a fost exemplificat chiar in mod simpatic de dl Robin Williams, (care in general pare a avea chiar o afinitate speciala pt sufletul poporului rus), in filmul Jack,

      http://www.youtube.com/watch?v=iHaFdSx26WM,

      si pe invers, (adica persoana real batrana cu aparenta de copil), la nivel horror, de catre d-ra Isabelle Fuhrman, (a carei mama este chiar in mod coincidental, din fosta URSS, si care a aparut mai recent si in filmul Hunger Games in rolul Clove, desi era gata gata sa ia chiar rolul principal, insa era prea tanara), in filmul Orphan,

      http://www.youtube.com/watch?v=WgxVIB2WuHU

      Ștergere
    2. @Ioana: UE ne va da un picior in fund. pt ca in ziua de azi politica se face la un alt standard, nu la nivel de gradinita

      Ștergere
  7. vaiii, Raul ! Tu inca mai speri. Mai crezi ca Romania va avea o mentalitate sanatoasa si se va reintoarce la valori.
    Nu cred ca ceea ce naste din vulpe oblojeste pui de gaina, ca sa zic asa.
    De unde sa se nasca rusinea ca reactie intr-un neam daca nu le este educat de catre parinti, bunici?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi, legat de educatul prin apel la rusine, am cam remarcat ca ar trebui sa contribuie si biserica si mass-media, nu numai parintii, asa la nivel istoric mai general, pt ca chestia cu parenting-ul "calitativ" si "cei 7 ani de acasa" e ceva istoric mai recent, doar de prin sec XVIII incoace, ca mai inainte copilul era considerat un om deja mare doar ca in miniatura, bun de pus la munca imediat ce era in stare sa stea in picioare, daca reusea sa supravietuiasca, desigur, pana atuncea.

      Ștergere