sâmbătă, 7 iulie 2012

Situatia politica e periculoasa

            Nu sunt neaparat pro Basescu, dar sunt cu siguranta contra Crin Antonescu. Hai ca Ponta se mai poate schimba, e tanar.
            Mai departe de nume si antecedente, situatia politica din Romania e periculoasa. Aveti idee cat costa astfel de mutari? Se pare ca doar referendumul va costa vreo 20 de milioane de euro. In conditiile in care suntem deja datori si inca exista sate fara electricitate si copii fara incaltaminte. Apoi, UE ne va da un picior in fund, nu au nevoie de astfel de apartinatori, au de unde alege. Apoi, in timp ce toti ochii si urechile sunt spre mai marii tarii, cine stie va profita la maxim de gaurile din lege.
            A venit vremea sa platim asa cum trebuie pentru indiferenta si naivitatea noastra in ceea ce priveste Romania, romanii si drepturile lor.

24 de comentarii:

  1. In Parlamentul European fiecare lider politic roman are sustinatorii lui. Important e sa se miste ceva, sa se progreseze in vreun fel ca m-am saturat sa aud cuvantul "criza" peste tot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Somnul ratiunii naste monstri - dar nu poti sa intelegi asta decat dupa ce te-ai trezit.

      Si noi inca nu am facut-o.

      Ștergere
    2. Brucan a fost injurat in '90 dupa declaratia lui, dar din pacate a avut dreptate.

      Ștergere
    3. Care sunt acei sustinatori ai paralmentarilor europeeni romani ? Zau, cred ca nu iti dai seama care e pozitia elevilor romani in acea scoala secundara (de clase probabil 7-9), indiferent ca or fi uniti la nivel de gasca, sau separati pe bisericute.

      Ștergere
    4. +1 la „somnul natiunii naste monstri”

      Ștergere
    5. @Rudolph: Parlamentarii europeni din grupurile parlamentare din care fac parte si ai nostri. Exemplu: Grupul Partidului Popular European.

      Ștergere
    6. Si de ce crezi ca PPE ar avea sentimente favorabile mai deosebite fata de europarlamentarii romani decat fata de cei bulgari de ex ? Sau poate ca nu am inteles eu corect, dat fiind ca PPE sprijina in general pozitiile ideologice crestin-democrate oarecum teoretic de centru-dreapta, din care teoretic ar face parte si PDL si UDMR. Despre asta era vorba ? Desigur ca in general europarlamentarii romani fac parte din diverse grupuri specifice ale Parlamentului UE, si unele politice, si altele centrate pe cultura, altele pe criterii sociale, adica tari intrate mai recent in UE si altele mai de mult...dar asta nu mi se pare ceva deosebit de orice europarlamentar din orice alta tara, si nu intelesesem cum ar fi asta oarecum favorizant sau favorabil in mod particular pt Romania, sau de ce ar avea, bazat doar pe asta, Romania o pozitie mai favorabila decat, de ex Grecia, in ochii acestui parlament general ? Desigur, ca la nivel de conlucrari mai specifice si lobby, se pot face niste chestii mai nuantate, dar ZAU, tu chiar crezi ca europarlamentarii romani curenti chiar se afla la un asemenea nivel de competenta diplomatica ? LOL ! Nici angajatii MAE care ar trebui sa stie cat de cat ceva despre asta habar nu au pe ce lume se afla in ultimii 20 de ani, (desi a mai reusit sa inceapa un fel de voita imbunatatire dl Ungureanu cat se afla acolo, dar a fost doar un firav inceput, nu o adevarata optimizare a competentelor acelor angajati si a functionalitatii acelui Minister, a fost doar un fel de angajare de cadre mai tinere, cu ceva studii teoretice probabil OK bune, insa cu experienta total incerta/minima, plus fara un program curricular coerent de imbunatatire de competente profesionale specifice, mai mult asa ceva peticit de colo colo, o idee poate mai bine decat la Min Ed), daramite europarlamentarii !

      Ștergere
    7. @Rudolph: Ma refeream la "indignarea" unor europarlamentari straini in legatura cu evenimentele recente din Romania. De fapt nu e decat sustinere politica si atat.

      Ștergere
  2. Nu se supara politicienii pentru cheltuiala de 20 milioane de euro, caci nu-i afecteaza.
    Pe de alta parte, eu cred ca e mai important ce credem noi, romanmii, decat ce zic cei din UE. Pentru ca decizia ne apartine noua, nu lor. Ei incearca in felul acesta sa ne influenteze opiniile, dar nu reusesc. Opiniile europenilor sunt folosite de politicieni, dar nu-mi va schimba nici mie, nici tie si nici lui opinia personala.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea sunt in profund acord cu tine .Sunt foarte constienta ca UE nu ne-a primit printre ei pentru ca moare de grija noastra, a crapat de admiratie pentru noi .Ratiunile sunt pur si simplu de ordin financiar.Sa nu ne punem inutil cenusa in cap.S-au facut multi bani in Romania si se fac in continuare , apoi sa nu uitam ca e pe locul 7 ca marine in UE .Daca mai adaugam resurse naturale, deschidere la mare si multe alte avantaje putem avea cu adevarat imaginea perfecta.Regret insa ca multi romani au memoria extrem de scurta

      Ștergere
    2. exact! spre exemplu s-a uitat starea de spirit cum toata lumea vroia sa plece in Congo ... Daca iese Bombo! Doar 8 ani!

      Ștergere
    3. uitati un aspect important. aveti idee cati bani intra in Ro din strainatate? degeaba avem totul pe tava in Ro, daca nu ne lasa nimeni sa dezvoltam.
      iesirea din UE va avea ca efect blocarea poporului in tara si obligarea lui la sclavie. plus ca pana acum era frica aceea ca daca nu suntem cuminti nu ne mai da UE bani. ai bine, banii ce nu-i vom mai primi de la UE va trebui sa-i facem noi, ca politicienii mananca, nu fac economie

      Ștergere
  3. Pot sa spun cu mana pe inima ca cxea mai mare calitate a lui Basescu e capacitatea lui enorma de manipulare .Pe de alta parte mi se par mult mai just folosite cele 20 de mil de euro pentru referendum decat pentru constructia unui treren de fotbal in panta sau un parc intr-un sat in care nu exista apa curenta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cele 20 de milioane, plus multe altele, sunt folosite in incercarea de a restaura comunismul. nu e bun Basescu, dar ei sunt periculosi

      Ștergere
  4. Vom ajunge astfel incat copiii nostri sa se nasca intr-o perioada in care banii nu vor mai avea valoare! Intr-o perioada urmatoare vom ajunge sa platim totul cu timp, fiind cronometrat drastic prin cipuri! ;) Te nasti cu 25 de ani...

    RăspundețiȘtergere
  5. faptul ca referendumul costa nu este un argument. Intr-o dictatura alegerile nu costa nimic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dictatura, spui? si atunci ce va veni cum vei numi?

      Ștergere
    2. Dar in 2007 de ce era tov Basescu atat de croit sa mearga in fata poporului?Atunci nu mai era vorba de isntaurarea dictaturii?Vezi?Asta e motivul pentru care cred ca multi dintre noi reactionam emotional si uitam foarte repede

      Ștergere
    3. Base nu a actionat suficient. A fost prea „moale”. Nu e bun de presedinte, e clar. dar oare ce va urma? cenzura? restrictii? inchiderea granitelor?

      Ștergere
  6. Ponta se poate schimba pt ca e tanar ? Dar cat de tanar crezi ca este ? Ca, totusi, nu cred ca are nici sub 14, nici macar, cu indulgenta, sub 26 de ani. Personalitatea unui om NU se schimba chiar asa de usor, prin definitie, (doar poate, Doamne fereste, sub traume deosebit de mari de nivel tortura, sau diverse afectiuni cerebrale). Zau, cand ai scris asta, parca ai fi fost o tanara persoana indragostita de un betiv sau hot care spera sa il reformeze cu ajutorul bunatatii si dragostei, pt ca a citit in Mizerabilii ca asa ceva ar fi poate posibil, sau a misinterpretat anumite povesti din Biblie. Plus, ce, era vorba de tineri vs batrani ? Plus Ponta NU reprezinta PSD-ul, iar USL-ul nici atata. Ponta, un narcisist patologic, abia astepta sa il incalece pe Crin Antonescu, efectiv nu neaparat in scop mafiot, (desi i-ar cam surade sa aiba acest nivel de putere), dar in scop de a iesi el in fata si de a-l lauda mama lui, (cea de la baza + o natiune recunoscatoare, si probabil si tata lui + PSD-ul, desi miscalculeaza cu dl invatator, care e dl Iliescu, la fel cum a crezut ca-l poate pacali pe cel de mai devreme mai devreme cu plagiaturile scolare), pt ca stie sau intelege sau intuieste, ca mai toata lumea, ca Crin Antonescu este total slab si izolat, si ca in fond partidul PNL nu exista la nivel real functional matur.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Plus nu inteleg cum de nu pare a se indigna mai nimeni in legatura cu MANIERA si PROCEDURA de a te juca asa cu Curtea Constitutionala sau cu Senatul ca si cum ar fi de jucarie, adica am citit chiar chestii scrise de oameni chiar inteligenti si respectabili care nu par sa creada ca asta e o branza prea mare, sau ca are vreo semnificatie deosebita pe termen lung, si conteaza mai mult cine o face, cand de fapt tocmai ASTA e problema de baza, NU personalitatile specifice accentuate aflate acum in prim plan, si tocmai in legatura cu ASTA e populatia din Romania educata cel mai slab atat de scoala cat si de mass-medie, la fel ca si in cazul educatiei sexuale de baza si ea pt Sanatatea individuala si nationala, (acea stare de bunastare biologica, psihologica, si sociala, si nu doar absenta bolii).

      Ștergere
    2. eu sunt foarte indignat de asta. am spus, nu ma doare ca nu mai e Base presedinte, ci ca cei care forteaza nota au calcat in picioare legea, implicit cetateanul.

      Ștergere
    3. Uite care e treaba.Eu nu fac pasiuni pentru niciun politician din Romania.De foarte multa vreme am inteles ca ei nu ma pot face pe mine sa ajung imparat .Am inteles in egala masura ca pot sa-mi distruga existenta prin masuri aberante si atunci am simtit nevoia sa reactionez .Sa vii insa sa spui ca CCR isi pierde independenta e o aberatie enorma din simplul fapt ca CCR nu a fost niciodata independenta .Acei judecatori sunt sustinuti de diverse partide .Chiar nu va mai amintiti de lupta prelungita starnita pentru numirea unor judecatori ai PDL in CCR?

      Ștergere