marți, 10 iulie 2012

Rezultate la BAC

            Daca e neaparata nevoie sa gasim o scuza pentru a inchide gura celor care arata cu degetul spre rezultatele de la BAC, macar sa fie o scuza plauzibila.
            Cica rezultatele de la BAC sunt din nou dezastruoase pentru ca elevii au fost timorati de camerele video. Dupa afirmatia asta pot trage doua concluzii. Elevii romani nu sunt fotogenici, dar sunt narcisisti. In incercarea de a le sta bine camasa sau parul, nu s-au mai putut concentra la subiecte. Sau tinerilor romani, daca nu le lasi o portita prin care sa fure, le-ai taiat aripile si le-ai anulat sansele la viitor.

12 comentarii:

  1. Pui tu ce crezi ? Probabil unii au pierdut mai mult timp pregatindu-se sa copieze decat invatand.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici de copiat nu se mai copie ca altadata! :))
    Acum exista multe metode rapide de a-ti face fituici. Nu le cunosc, dar daca as dori sa copii, m-as descurca mai bine decat acum 20 ani. Mi-ar fi mult, mult mai simplu. Din ceea ce stiu, fituici se gasesc pe internet. Atunci nici macar meritul de a copia nu mai exista. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pe vremea mea copiatul era o stiinta amuzanta... in ziua de azi s-a pierdut toata aroma vietii

      Ștergere
  3. Dezinteresul politicienilor pentru sistemul de invatamant, profesori slab pregatiti, salarii nemotivante in sistem, promovarea nulitatilor la TV si in ziare (exemple negative pt. elevi: ce ne mai trebuie scoala, bani sa facem).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact, banul conduce mintile. si cum se fac bani din ceea ce e exaCT opusul invatamantului...

      Ștergere
  4. Exista o tendita mondiala , nu sunt elevii din Romania nici mai prosti nici mai destepti.Asta nu inseamna ca e bine ce se intampla doar ca ar fi bine daca nu ne-am mai victimiza atata.In toate tarile sunt tot felul de probleme dar niciun popor nu se face singur praf cu voluptatea cu care ne facem noi pe noi insine .In privinta bac-ului, hmmmm de data asta chiar cred ca e o vina colectiva .Pai daca parintele ii spune copilului lui, "da-o incolo d scoala ca nu are sens sa pierzi timpul cu ea" cam ce crezi ca se intampla?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. in tari civilizate copilul care nu invata nu are nici o sansa sa ajunga ceva/cineva in societate. in schimb la noi... elevii de azi sunt functionarii de maine. aici e problema.

      Ștergere
  5. Eu, in decursul cercetarilor mele recente istorice despre judetele Iasi si Rogaland (la mine pe blog), am si gasit un vinovat istoric pt rezultatele slabe la Bacalureat din regiunea Moldova ! E vorba de viteazul om politic Tomsa care i-a tras una cu buzduganul in cap lui Despot Voda (Ioan Heraclid), care chiar sincer cred ca dorise sa infiinteze o scoala mai modern reformata, (cu un curriculum riguros bazat mai mult pe stiinte exacte plus cu pauze scurte, fara zbantuiala umanista prea mare, si cu accent pe munca voluntara mai mare), in acea regiune la mijlocul sec 16 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Despre calitatea in declin a abilitatilor profesionale, (inclusiv de comunicare intr-un limbaj inteligibil fata de elevi), a educatorilor din ziua de azi din jurul lumii, (cu exceptia Finlandei unde e concurenta de gen 12 pe loc pt a intra la Scoala de Profesori, si poate si a RP Chineze unde elevii sunt deoasebit de disciplinati si dornici sa invete, plus profesorii respectati + temuti), am comentat mai larg chiar acum pe blogul lui Mircea Vladut, sub articolul Romani de neinteles. In Norvegia, am mai zis, s-a masurat riguros + s-a comunicat in ziare ca IQ-ul profesorilor de azi e semnificativ statistic mai scazut decat cel al celor de acum 30 de ani.

      Ștergere
    2. pare plauzibila concluzia ta.

      Ștergere
    3. Deci pana la urma Ana Maria are dreptate, chiar e o tendinta mondiala de idiotizare. Eu am vazut o poza pe un blog cu o americanca tipica, cum spunea chiar bloggerita respectiva. Ei bine, americanca era diforma , cu fundul lat si restul corpului ingust. Bleah.

      Ștergere