duminică, 1 iulie 2012

Pledoarie pentru Romania

            Pledez pentru Romania. Pentru ca mai departe de politica, hotie, nesimtire, coruptie, interese, Romania e o tara minunata. Si pentru ca fiecare copac taiat inseamna un pas spre finish. Si pentru ca fiecare colt de natura valorificat de cine nu trebuie e ca un acord dat pentru dezastru.

                                                                                
              Cantecul l-am descoperit la Rudolph. Nu pot decat sa doresc ce doreste autorul: „...si ce-as mai fi vrut/sa va fi durut/cand moare un brad...”

13 comentarii:

  1. Acum 10 ani am facut primul PUG (plan urbanistic general) pentru comuna Asau, jud. Bacau si am luat-o la picior prin sate impreuna cu sefa de proiect si ne minunam de ce frumusete a pus Dumnezeu in comuna asta. Au lovit ploile mari prin 2005 - 2006 si a trebuit partial refacut PUG-ul si din nou la picior prin comuna. A fost un soc sa vedem cum in citiva ani au ras o suprafata imensa de padure si dealurile au inceput sa o ia la vale. Am plecat realmente plingand de acolo.
    E o crima ce s-a facut cu tara asta si parca nu iti vine a crede ca cei ce au facut asta sunt romani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiind din zona, stiu ca defrisarile sunt o mare problema si o bataie de joc la adresa naturii.
      Pacat! :(((

      Ștergere
    2. noi facand parte din natura, e bataie de joc la adresa noastra

      Ștergere
  2. logica imi spune ca , pentru a evita nametii, inundatiile sau alunecarile de teren, trebuie plantati copaci, nu taiati...
    in Ardeal, in locurile in care in urma cu 10 ani ne puneam 15 corturi si jucam fotbal, acum ai acces doar cu buldozerul. efectiv au disparut muntii, stancile, padurea...
    ei, cum vom plange noi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Era o vorba: Romania e frumoasa dar, pacat ca este locuita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E o metoda de a te delimita de raspundere afirmand ca e pacat ca e locuita .Poate ca asta e norocul nostru, sa locuim o asa tara .

      Ștergere
    2. si asta e blestemul nostru, sa nu intelegem privilegiul...

      Ștergere
  4. Un articol deosebit de frumos. Imi sugereaza ca "apa trece, pietrele raman". Adica ce e cu adevarat de valoare din Romania va dainui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am ramas oarecum nedumerit in ceea ce priveste eu cu cine sa votez ? Cu partidul pro-sosele, sau cu partidul pro-paduri ? In clipa asta neavand masina, nu-mi pasa asa de mult de starea drumurilor, si cred ca as inclina pro-paduri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Eu zic sa nu se chinuie vreun partid sa zica in programul lui ca e si pro-sosele si pro-paduri, sau, si mai complicat, pro-sosele construite ecologic cu tehnici pro-paduri, pt ca in clipa asta l-as clasifica automat la utopici, si nu are nici o sansa sa il votez.

      Ștergere
    2. partidul pro-sosele va fura paduri si invers.
      nu exista partid pro-Romania

      Ștergere