marți, 24 iulie 2012

Fast-food, copii, parinti

           S-a discutat mult problema fast-food-urilor. Oamenii, mai ales copiii, tind spre obezitate si devin maladivi.
           In cazul copiilor, vina apartine parintilor cu job solicitant si cu unghii false. E mai usor si mai rapid sa dai 10 lei copilului si sa-l trimiti la fast-food, decat sa mergi la piata sa-i cumperi un mar, o banana si un pachet de biscuiti. Sau sa-i pui o felie de sunca intre doua felii de paine si sa le impachetezi.
            Imi amintesc ca eu imi puneam deseori la scoala un borcan de zacusca, cumparam o franzela cu doi-trei colegi si mancam. Nu sunt obez, n-am nici o problema.

13 comentarii:

  1. Poi nu, ca acum nu mai este cool sa mananci paine cu zacusca. Iti scade popularitatea. Bagi shaorma si bei cola. Asta-i trendul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. scade popularitatea, creste colesterolul, nu-i problema...

      Ștergere
  2. supra-ponderabilitatea tine si de sedentarism. eu maninc foarte traditional, adica gatit in casa si totusi trebuie sa fiu vigilent (nu spun mai mult) la aspectul asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Partea proasta e ca fructele tot in regim fast-food sunt crescute: rapid si fara gust, sa umple stomacu'.

    RăspundețiȘtergere
  4. :)) tare faza cu zacusca.
    Imi aminteste de un episod amuzant din liceu cand un coleg manca castraveti murati in ora de franceza:))

    RăspundețiȘtergere
  5. In cazul asta, stii gustul unui bors cu fasole cu mamaliguta fierbinte, sau a unui chec facut de mainile bunicii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sorry, dar ce e aia bors cu fasole ? Ciorba (acra) cu fasole in ea ? Exista asa ceva ? Eu am auzit de supa cu fasole in ea, si de iahnie de fasole in ea, dar sa fie un lichid acru cu fasole in el nu am auzit ! Si daca ai fasole de ce sa mai mananci si mamaliga ? Sau invers, daca ai mamaliga, de ce sa manaci fasole langa ea ? Ca tot proteina de ca, acelasi gen (de calitate asa zis oarecum "inferioara" fata de alea din lapte sau carne) + carbohidrati aduc si una si alta. Adica inteleg mamaliga cu iaurt sau cu branza, ca primesti nutriente diferite complementare, dar mamaliga cu fasole ? Ce rost are ? A, cred ca imi dau seama...e poate ca sa se evite pelagra sau beri-beri (lipsa de vitamina B din mamaliga care e suplinita de cea din fasole)...da, intr-adevar, e o idee buna, mai ales daca esti si consumator de alcool (care fura din vit B din corp). Dar, zau, se mananca pe undeva mamaliga cu fasole in zilele noastre ? Ca totusi acum se gaseste paine, si poti manca paine cu fasole, daca vrei exces de carbohidrati plus de vit B, contra excesul de alcool...borsul o fi folositor ca acritura pt a evita mahmureala ? Zau, intr-adevar daca pe undeva in Romania chiar se manca vreodata bors de fasole cu mamaliga...abia acum imi dau seama...zau, este chiar un aliment ff traditional UTIL ! Cred ca ar trebui patentat ideea, ca nu e rea...desi nu imi dau seama ce gust poate avea o ciorba de fasole acrita cu bors PLUS cu mamaliga...o fi bun sau macar asa cat de cat tolerabil de luat ca un medicament ?

      Ștergere
    2. Zau, chiar am citit recent in mass-media internationala, cred ca pe BBC, ca niste studii destul de serioase (insa nu stiu cat de riguroase, dar oricum facute de oameni seriosi) au confirmat ca sosul de tip curry indian poate preveni cancerul de colon si poate fi chiar si protector impotriva dementei de tip Alzheimer. Chiar ar fi poate util de facut un studiu din asta relativ la borsul de fasole cu mamaliga ca posibil protector impotriva dementei de tip Korsakoff la alcoolici ! Iata, cu ajutorul lui Ciprian Pardau, si a blogului lui Raul Ghiran, inca o idee buna si chiar originala pt un masterat sau doctorat, ca sa nu mai fie nimeni tentat sa plagieze de undeva si sa se mai imbunatateasca imaginea Romaniei in lume ! Dati si voi mai departe la cine stiti ca se ocupa de asa ceva !

      Ștergere