luni, 9 iulie 2012

Divide et impera

           Strategia a mers atunci, merge si astazi.
           Romanii sunt impartiti. Nu mai sunt nici romani, nici saraci, nici oblogiti, nici democrati, nici europeni, acum sunt doar USL-isti sau basisti. Si sunt impartiti pe bune, doua tabere distincte, formate in functie de nivelul de naivitate al fiecaruia. Desi, intrebati in afara contextului politic, toti recunosc ca politicienii din Romania sunt sursa problemelor si lasa de dorit.
           Divide et impera. N-am stiut sa ne unim niciodata. N-am inteles niciodata ca forta sta in popor ca intreg. Am cautat mereu sa fim altfel decat cel de langa noi, mai destepti, mai informati, mai avuti. In incercarea de a fi cei care aplauda, am uitat ca platim toti aceleasi taxe, ca toti suntem furati, ca viitorul va fi pentru toti la fel.
           Indiferent ce veti vota sau cu cine tineti, in momentul in care veti vota impotriva romanului de langa voi, veti vota condamnarea.
           Iar tu, apartinator al taberei care va castiga, crezi ca dupa ce se vor aseza in fotolii, isi vor aminti de tine?

15 comentarii:

  1. Da, dar acum cf schimbarii legii referendumului prin acea ordonanta urgenta de guvern, (care nici nu stiu daca e ceva legal, dar e deja un lucru facut), daca lumea nu participa la vot va inclina chiar fara sa vrea balanta in mod total inechitabil...ceea ce NU ar trebui sa se intample in mod normal in cazul unui referendum, care teoretic ar trebui sa reprezinte parerea directa a oamenilor de acolo.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mie asta mi se pare un fel de ceva fortat jignitor in PLUS, (ca nuanta), fata de rapiditatea cu care s-au facut acele schimbari de legi, de oameni din capul Legislativului si de proceduri la varful Judiciarului. Plus ce te faci cu parerea Diasporei plecate temporar din Romania, fie in concediu fie la diverse munci sezoniere, (care si aia e reprezentata in numar absolut de probabil o gramada de milioane de oameni relativ adulti cu serviciu, chiar si de cersetor, nu conteaza, tot om in campul muncii este, adica nu e batran sau copil mai vulnerabil ramas in Romania in iulie-august) ? Doar nu o sa dea oamenii aia bani din buzunar sa se deplaseze la cea mai apropiata ambasada ca sa poata vota.

      Ștergere
    2. pe asta mizeaza si ei, ca oamenii nu vor merge la vot. li s-a acrit romanilor de atata votat ineficient

      Ștergere
  2. Cei care vor fi la putere trebuie sa faca treaba altfel vor avea soarta PDL.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. si daca nu vor face treaba, cine ii va da jos de la putere?

      Ștergere
    2. Tot ei, trec la PDL si formeaza o noua majoritate parlamentara. Se orienteaza repede, mai e si UDMR pe acolo... :))

      Ștergere
  3. @ Cristi: bine zis: sa faca treaba altfel! Dar in principiu, aceeasi treaba! ;)
    @ raul: sa ne unim, dar in jurul carei variante? De vreo 22 de ani avem mai multe variante :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai, ia uniti-va voi si, cand ati terminat, ma chemati si pe mine!

      Ce v-a apucat cu atata initiativa?! N-ati inteles ca poporul roman are o menire sfanta pe acest pamant?

      Poporul roman este unicul ales sa primeasca para malaiata. Si, chiar daca noi stam ca Natafleata si asteptam de 22 de ani, ea nu mai pica - avem noi vreo vina?

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    3. @Intuneric: subscriu. asta am vrut sa spun si eu. am cam uitat esentialul

      Ștergere
  4. Nu va fi chiar pentru toti la fel... Dar cei pentru care va fi mai bine sunt oricum foarte putini.

    RăspundețiȘtergere
  5. @cool: Pun acum virgula dupa "treaba".

    RăspundețiȘtergere
  6. Chestia asta e ciudata. Ei (politicienii) n-au nici o legatura cu noi, votantii. Din partea noastra ar trebui sa nu ne pese daca-si scot ochii sau nu. Insa intervine judecata noastra care analizeaza magariile facute de ei. Magariile sunt atat de mari incat nu se poate sa nu avem o parere negativa despre ele. Fiecare are sistemul sau de valori si in functie de acesta acuza mai mult o tabara decat pe cealalta. Pentru fiecare roman exista o magarie care sa-l contrarieze atat de mult incat se implica emotional. De exemplu pe unii ii deranjeaza hahaitul lui Basescu si scaderea salariilor, iar pe altii plagiatul lui Ponta sau modul in care a preluat puterea. De asta suntem divizati in doua tabere, in functie de ce ne deranjeaza mai tare pe fiecare in parte.
    Personal nu vad o iesire din situatia asta. Chiar devine enervant ca votezi cu unul doar ca sa fii impotriva celuilalt. Nu e corect asa ceva, asta nu e democratie. Ar trebui sa nu voteze nimeni negativ, dar nu vad cum ar fi posibil asa ceva, caci vot pozitiv nu mai ai cui sa dai. De asta sustineam varianta neprezentarii masive la vot, dar acum ma indoiesc ca e o metoda, caci se vor vota intre ei si fara rusine vor modifica si legea ca sa se autovalideze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. exact. cei carora li s-a redus salariul in perioada lui Base, vor vota contra. cei care au avut marire de salariu, sau au trecut la un job mai bun, vor vota pro.

      Ștergere