joi, 26 iulie 2012

Despre Politia Romana

           Avem cea mai activa politie din lume.
           In cei multi ani de cand sunt plecat s-a intamplat foarte rar sa vad masini de politie mergand ci girofarul si cu sirena. In Romania in schimb, parca esti intr-un film cu B. Willis. In sate, in orase, pe orice fel de drumuri, tuna si fulgera. Indiferent daca merg la sectie, la cafea, la wc, acasa, la spalatorie, etc, ei sunt in misiune.
            Ca sa intelegem mai bine cat de des foloseste politia romana girofarul, sa ne gandim la urmatorul aspect: atat de des incat ne-am obisnuit si nu ne mai trezeste nici un sentiment de frica, de atentie, de respect.

3 comentarii:

  1. Cu cat zona are mai multe semafoare, cu atat e mai probabil ca politistii sa foloseasca semnalele acustice si luminoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adagio: ...cu atat e mai probabil ca TOTI utilizatorii de semnale acustice si luminoase speciale sa le foloseasca. Vorbim aici despre ambulante (pentru care este o practica uzuala sa-si porneasca "urlatoarea" inainte unei intersectii aglomerate si sa o opreasca dupa ce au trecut de ea), despre masinile pompierilor (cele mici, Daciile Break uitate de cine stie cand, cu castronul ala rosu pe capota), firmele de interventii (orice huiduma de la "security" are acasa o ciorba care se raceste si, prin urmare, trebuie sa circule ca un tampit, cu girofarul galben sau cu avariile pornite).

      Ștergere
    2. mai, in orase inteleg. e normal, multa lume, trebuie loc. dar de ce sa mergi cu giro, cand pe drum sunt doar batrani care oricum nu aud, vaci, sau caini? intelegeti ce vreau sa zic.

      Ștergere