miercuri, 4 iulie 2012

Cat de mare e influenta politicienilor

           Stim bine cu totii ca influenta celor implicati in politica e mare. De ce?
           Mai simplu spus, un consilier, primar, sa nu mai vorbim de senatori sau deputati, poate rezolva multe. Inclusiv infractiuni, escrocherii, incalcari de lege, scurgere de bani, etc. Toti se tem de nume de politician, inclusiv Politia, justitia, sa zicem. De ce? Legea e lege, pentru un cunoscut al presedintelui la fel ca pentru un boschetar. Ca si-au facut ei un scut din legi, e altceva. Eu ma refer la cei pentru care intervin politicienii.
           Cred ca avem o problema de curaj aici, prea ne temem de ei, de relatiile lor, de influente.

11 comentarii:

  1. Eu cred ca asta nu se va schimba niciodata, indiferent de stat, de popor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hai sa nu ne ascundem dupa deget. unde mai vezi circul din politica da la noi? ma rog, politica spus asa, ca nu e politica. si altii se cearta, dar fac si treaba.

      Ștergere
  2. Pai frica asta apare in anumite guvernari din cate observ.
    La multi ani de ziua SUA :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai in afara de a merge la vot nu putem sa facem prea multe. Inclusiv presa, televiziunile sunt impartite in functie de influente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. asta-i clar, cu interesele.
      cat despre vot, a ajuns doar de ochii lumii.

      Ștergere
  4. Te astepti la schimbare?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pot sa-ti spun eu influenta politicienilor din Romania asupra mea personala: pur si simplu ma enerveaza ce lenesi sunt...acelasi efect il au si majoritatea colegilor mei de la serviciu + toti ministrii turismului tarilor din UE minus Finlanda, (care oricum avea pile la mine mai de dinainte, dar vad ca se si straduie sincer sa munceasca cat de cat si in continuare), care pur si simplu NU reusesc sa ma convinga sa doresc sa le vizitez tarile ca turist posibil cheltuitor de bani pt economiile lor nationale. Aceeasi nota proasta o obtine si ministrul turismului japonez, zau, fata de care chiar avusesem ceva bunavointa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. P.S. Chiar mi-ai dat o idee buna pt un articol de blog...ia sa vad eu cine sunt acesti lenesi sa ii pun la gazeta de perete cu exemple negative in sectia de sub titlul de "Asa NU !"...desi ar trebui sa ma chinui, totusi, sa gasesc si macar 1-2 exemple pozitive in plus in afara de d-nii Jyri Hakamies, ministru, Lauri Ihalainen, ministru, si Erkki Virtanen, secretar, (conducerea Ministerului Economiei si Muncii finlandeze de care tine si Comisia de Turism finlandeza), ca sa fie ceva acolo si la "Asa DA !"

      Ștergere
    2. ai punctat bine, sunt lenesi. o lene bine platita. mai sunt si lacomi si egoisti si obraznici, etc. lista e prea lunga.

      Ștergere