sâmbătă, 17 martie 2012

Spre civilizare, cu logica si simplitate

           O construcție bună nu se începe niciodată de la acoperiș. E o lege universal valabilă. Pâna la România. Pentru că românii sunt neam ales, unici prin măiestria lor de a face totul invers. Și ne întrebăm de ce nu scapam odata de blestemul meșterului Manole.
           Ecuația e simplă. Comunismul a fost greu, dar s-a terminat. Avem reminescente, bineinteles, dar majoritatea ar trebui sa fie mai puternica. 
           Societate, civilizare, educatie, efort. Niste cuvinte care ar trebui inscriptionate pe bannere si expuse in locuri publice.
   

9 comentarii:

  1. Pentru a schimba intr-adevar mentalitati este nevoie sa se schimbe generatii. Io zic ca sunt necesare doua...abia apoi se cladeste societatea pe constructe noi. Parerea mea!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. tinerii capabili vor pleca mereu. cei care raman se obisnuiesc in sistem si sunt indiferenti. asteptarea nu e o solutie.

      Ștergere
  2. A fost greu comunismul, dar dupa Revolutie s-au distrus aproape toate fabricile construite in comunism si alte lucruri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. partile bune ale comunismului trebuiau pastrate. din pacate s-au pastrat obiceiurile rele

      Ștergere
  3. Mie sa stii ca IMI PLAC aceste cuvinte alese de tine, Societate, Civilizare, Educatie, si Efort. Chiar ar putea reprezenta un fel de idee centrala in jurul careia se poate dezvolta chiar un partid politic, sau doar un simplu NGO, o inteprindere de tip know-how si "antreprenoriat social" re cum sa investesti in democratizarea si civilizarea unei societati, de tipul Fundatiei Ashoka, de exemplu, dar pt Romania, http://www.ashoka.org/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. LOL ! Chiar incercam sa gasesc acronime (Initialele cu care incep cuvintele alea cheie respective) potrivite pt facut reclama acestor cuvinte, dar am gasit unul care probabil trebuie evitat, ESEC !

      Ștergere
    2. decat ESEC, mai bine SEEC.
      politica avem destula. practica lipseste cu desavarsire.

      Ștergere