sâmbătă, 17 martie 2012

Somajul prost gandit

            Eu nu pot intelege sistemul somajului. Sa dai bani oamenilor sa stea acasa. Mai ales in Romania, unde diferenta de la somaj la salar o dai pe naveta.
            Pai in tara asta (si nu numai) nu e nimic de facut? Sunt toate la locul lor? Parcurile sunt curate, drumurile trasate, gunoaiele stranse, cladirile zugravite, scolile intretinute, etc? Nu-i mai da omului bani degeaba, da-i bani dar pune-l la lucru, cateva ore pe zi, sa vezi cum se pune tara la punct si cum somerii se specializeaza pe-o meserie. Ca vorba aia, daca tot lucrezi, macar sa iasa un ban.

4 comentarii:

  1. Asta este o idee buna , Raul . Dar somerul trebuie sa se obisnuiasca cu nemunca ; altfel, cum ar deveni tarisoara asta o piata pentru pocariile aduse la un pret de nimic de-afara si vandute cu profituri imense aici ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. e drept ca neconsumarea energiei prin munca ne face cei mai mari afaceristi

      Ștergere
  2. Raul , somerul este cel care a lucrat o perioadă X , a plătit dări la stat aproape juma salariu , apoi rămas fără de servici primeşte compensaţie . Spre deosebire de minoritarii ştim noi care , cei ce nici pe la şcoală n-au trecut nici prin câmpul muncii nu au cultivat , ba , unii au şi căşoaie tip palat şi primesc bani degeaba de tip ajutor social . Ei bine , aceştia trebuie munciţi .
    Pentru că dacă luăm şomerii în vizor nu va dura mult până şi pensionarii vor intra în colimator ! De obicei şomerul este cel ce vrea să muncească dar nu găseşte ceva pe „măsura” lui . Cam asta-i !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai eu de ce zic ca e prost gandit? omul lucreza si isi pune bani deoparte, la stat, pentru cand nu lucreza. nici cand lucreaza nu-i ajung banii, nici in perioada somajului. Nu-i mai trage omului bani din salar, iar daca nu mai lucreaza, ofera-i de lucru contra unei sume.
      plus ca unii iau somaj fara sa fi lucrat nimic in viata lor. sunt bani multi, Sorine, si tara-i dezastru.

      Ștergere