vineri, 2 martie 2012

Romania acuza

            Romania acuza Olanda ca exagereaza in incapatanarea de a nu ne lasa in Schengen. Eu zic ca ar trebui sa plecam capul si sa spunem o rugaciune de multumire ca ne mai accepta in UE. Suntem oaia neagra a Europei si incercam sa-i molipsim si pe altii.
            Romania acuza Olanda, in momentul in care se descopera in institutii mafia ce falsifica pasapoarte, cand mari judecatori sunt arestati pentru coruptie, cand copiii mor in spitale sau muscati de caini, etc.
            Romania acuza.

17 comentarii:

  1. Nu Romania acuza ci acea voce care ca crede o reprezinta cu mare onoare . Crede numai . Mai pune si data : 02.02.2012 ...:) ))))) Asta trebuie sa fie excesul de rigoare de care vrea sa faca dovada mereu ! Parca noi nu stim ? Dar vor fi aflat si altii despre "Minunatul" !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. strainii, printre care si Olanda, vor spune in stirile lor „Romania acuza...”. aici e problema

      Ștergere
  2. 1. Dupa parerea mea, cand e vorba de aparente acuzatii facute in presa oficiala asupra unei anumite tari specifice, (ca totusi chiar nu cred ca jurnalistii profesionisti romani, desi subcompetenti ar fi chiar total si inconstienti !), de obicei e un efort destul de constiincios de a transmite un mesaj anume mai complex populatiei cititoare, si mai dincolo de cel principal. Adica chiar ca NU cred ca e vorba de acuze din astea copilaroase de tip proiectiv si para, "uite ce rau e prostul de Gigel moldoveanul ca mi-a furat jucaria". (Am zis "moldoveanul" ca EXEMPLU de Proiectie, nu ca as crede eu ca "moldovenii sunt prosti" !)

    2. Desi, desigur, per total, mentalitatea jurnalistica generala in lb romana este in general Proiectiva asupra vreunei entitati de tip parental perceput ca avand ceva "Putere" asupra destinelor bietei Romanii, (fie ea un politician presedinte, sau UE, sau America, etc) fata de care este obisnuit sa te simti, ca copil imatur si aflat in situatie de dependenta si inferioritate, resentimentar.

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  3. (urmare)

    3. Mie mi-a ridicat atentia si curiozitatea ca este iar vorba de Olanda, ca parca mai fusese ea de vina de ceva re niste bulbi de lalele acum cateva luni...si m-am intrebat de ce ? Ce naiba are Romania cu Olanda ? Ca zau ca NU VAD absolut nici o legatura intre aceste 2 tari ! Adica nu vad posibil vreo posibila dezvoltare de relatii mai aprofundate intre Romania si Olanda posibil utila la ceva anume, aceste tari fac si parte din familii total diferite, de obicei se ignora reciproc indiferent, fara emotii deosebite, fie de simpatie efuziva, fie resentimentar negative.

    4. M-am intrebat, prin urmare, oare ce s-a intamplat ? O veni vreun meci important Romania-Olanda, participa vreo firma olandeza la vreo licitatie mare de tot de importanta vitala nationala si e toata lumea agitata din cauza asta ? Mi-am dat seama totodata ca eu IAR nu mi-am facut Lectiile pt ca eu personal mai DE MULT remarcasem ca ar putea fi ceva putred in OLANDA, NU in Danemarca, insa credeam ca era ceva putred de importanta regionala Scandinava, NU re Romania !

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  4. 5. DESIGUR, TOTUL este VINA MEA: si pt ca habar nu aveam ca Olanda ar avea ceva de spus re primirea Romaniei in Spatiul Schengen, (pt ca in mod real expertii autentici pe granite ai UE sunt Finlandezii, NU Olandezii), si pt ca habar nu am despre NIMIC ce se intampla zilele astea NICI in Romania, NICI in Olanda, si in general habar nu am nici ce s-a intamplat vreodata in trecut in aceste 2 tari, si care este Istoria relatiilor dintre ele ! Ma rog, nici despre Geografia acestor tari nu stiu mai nimic.

    6. Mi-am dat seama ca singurule lucruri pe care le stiu eu personal mai concret despre Olanda in acest moment sunt:
    a) inainte de 1989, in aeroportul Schipol din Amsterdam angajatii acelui aeroport se deplasau pe patine cu rotile ca sa le fie mai usor sa merga de la un punct la altul pe acele coridoare interminabile;
    b) o fetita numita Anne Frank care traia in Olanda a tinut un Jurnal in timpul Razboiului al 2-lea mondial pe cand statea ascunsa cu familia ei si cu alta familie prietena intr-o mansarda ca sa nu ii omoare complicit pe toti vecinii lor olandezi parand nazistilor de la putere unde erau ei;
    c) din cand in cand aeroportul Schipol curent NU are management prea competent pt ca la check de vize si bagaje de mana cand trebuie sa schimbi avionul acolo venind dintr-un spatiu ne-Schengen se fac niste cozi interminabile de multa lume pierde avionul urmator si trebuie sa dea bani la corporatia Hilton a lui Paris Hilton ca sa aiba unde sa doarma peste noapte asteptand avionul urmator, (desi hotelul adiacent ESTE intr-adevar un hotel demn de LAUDA si mentiune SPECIALA re servicii, locatie, curatenie, personal, calitate pat si cearceafuri, accesibilitate, programe TV, mancare...efectiv un hotel in care iti doresti sa revii de cate mai multe ori posibil, si, mai ales ca om dintr-un spatiu ne-Schengen, incepi sa iti DORESTI chiar in mod arzator sa pierzi cat MAI MULTE avioane, si chiar sa te stabilesti pe termen lung in Olanda, uitand de alte destinatii sau dorinte personale, numai pt a avea oportunitatea de a aplica pt un JOB la acel hotel, numai si numai pt posibilitatea de a petrece cat mai mult timp in cadrul lui cu adevarat incantator si totodata ergonomic relaxant !

    (va urma)

    RăspundețiȘtergere
  5. (urmare)

    Erata re pct b): "ca sa nu ii omoare complicit vecinii lor olandezi parand nazistilor..." (a se elimina cuvintele "pe toti", ca a iesit total aiurea ! E vina mea ca mi-a zburat gandul la persona care mi-a facut mie cadou acel Jurnal de ziua mea si la relatia mea cu mezinul acelei familii, care include amintiri din copilarie despre emotii complicate si furtunoase pe alocuri resimtite de mine pe atunci, la debut de adolescenta, legate, printre altele, si de chestii de gen, "ura de clasa", posibilitatea real ingrijoratoare asupra careia mi s-a atras atentia in mod expres a distrugerii carierei tatalui meu din cauza inconstientei mele, sentimente ambivalente legate de privilegii sociale obtinute prin vanzare de suflet, etc.)

    RăspundețiȘtergere
  6. (urmare)

    Parerea mea personala re primirea Romaniei in Spatiul Schengen a mai fost exprimata si acum cateva luni cand a fost prezentata prima oara in presa ideea ca Romania nu este inca pregatita pt a fi primita in acel spatiu, si NU s-a schimbat de atunci, si acum o nuantez si mai mult: eu personal sunt de ACORD ca Romania NU este pregatita pt a fi primita in acel spatiu, totodata nici NU e neaparat vital national imediat necesar ca Romania sa fie primita in acel spatiu, ba chiar ar trebui sa uite cel putin 2 ani de a-si dezvolta aproape toate activitatile de personal de guvern + stat numai re aceast "proiect", desi desigur ca ramane o idee buna de a dedica in continuare efort si la imbunatatirile calitative in legatura cu indeplinirea ulterioara a criteriilor minime pt a fi primita in acel spatiu. Si mi-am formulat aceasta impresie cat am putut eu personal de IMPARTIAL, si absolut incercand sa CORECTEZ cat am PUTUT eu de BINE pt acele emotii personale legate de amintiri personale, cat si de preferintele mele fata de diverse tari, plus doresc sa precizez ca nici Olanda nici Romania NU se afla in lista tarilor care au statut de MFN fata de mine personal, iar re conflic economic personal recunosc ca am datorii mai vechi fata de bugetul Romaniei, (majoritatea de dinainte de a implini 18 ani, deci nu e ceva acut iminent presant), dar bugetului Olandei nu ii sunt dator de loc, insa NU am lasat ca acest lucru sa imi influenteze opinia, si mai precizez ca NU sunt platit sa fac reclama corporatiei familiei Hilton, si desi eu i-am apreciat intotdeauna serviciile din anumite locatii, corporatia favorita mie ramane, totusi, Marriott, care este mai constant peste tot net calitativ superioara decat Hilton care in anumite locuri NU e chiar asa de top.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. normal ca Ro nu e pregatita sa intre in Schengen. nu era pregatita nici macar pt UE. dar romanii se cer peste tot, desi habar nu au ce presupune apartenenta la un teritoriu, sa zicem. romanii vor sa primeasca totul, dar sa nu dea nimic, romanii vor la nunta, dar fara cadouri, fara sa se spele sau sa se pregateasca...
      nu e corect sa acuzi cand esti cu musca pe caciula

      Ștergere
  7. Eu nu ma consider ca sunt oaia neagra a Europei. Eu nu plec capul in fata nimanui.
    Politica externa e altceva decat visele si idealurile marete, frumos exprimate in public. Crezxi ca le pasa la vreunul dintre politicienii europeni ce e la noi in tara? Astrea-s doar motive.
    In cazul Olandei este vorba (probabil) despre interese economice, caci ar aveaq de pierdut fluxul de marfa ce se transporta pe acolo, o parte (marfa dion Asioa, care e in crestere) fiind preluata de Marea Neagra - Dunare.
    Pleaca-ti capul, caci poate nu-l taie sabia. Dar crezi ca Europa te va scuti de sutul in fund? Daca tu singur de desconsideri, crezi ca Europa te va caina? Nu, te va desconsidera si mai mult si in general pe nedrept.
    Ceeee, tu esti rasist??? Ceeee, tu esti puturos?? Ceeee, tu esti tiganul Europei??? Ceee, tu esti corupt?? Ceeee, tu esti hot??
    Eu nu mai inghit acuzatiile astea. Sunt prea multe ca sa nu fie si un scop in spatele lor.
    Imi cer scuze pentru vehementa, insa cred ca ar fi timpul sa ridicam capul, nu sa-l coboram. Spre ca nu te-am suparat, iar daca te-am suparat, imi cer inca o data scuze.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mircea, nu-s politician, deci nu m-ai suparat. nu ai de ce sa-ti ceri scuze, parerea ta e indreptatita, plus ca e o atitudine buna. e drept ce zici. problema e ca tarile din UE, cand vorbesc la stirile lor depre Ro, te includ si pe tine, si pe mine, nu fac diferenta.
      Hai sa vedem altfel. daca tu ai fi olandez,, sau francez, nu conteaza si vezi ca tot al 5-lea infractor e roman, mai vezi si ce se intampla in Ro, cum mor oamenii ca rapusi de ciuma, asta dupa ce le-ai dai nenumarate sanse, mai ai curajul sa-i deschizi usa?
      Eu iubesc mult tara asta si unii oameni de aici. dar inca mai e de lucru. nu avem nimic. nu avem, drumuri, scoli, spitale, justitie, educatie, politie, proiecte, turism, nimic. avem 2-3 nume, intre care unul e vampir si celalalt dictator.

      as vrea sa tin capul sus, dar sincer, mi-e rusine

      Ștergere
    2. N-as dori sa deschid o polemica, ci doar sa atrag atentia. In primul rand, presa e tot presa, indiferent ca e europeana sau romaneasca. Daca presa ma confunda pe mine si pe tine si pe el cu infractorul despre care scriu toate ziarele, atunci e greseala lor si nu a mea. De ce sa accept punctul lor gresit de vedere? Orice punct de vedere gresit, indiferent de cata prestanta are cel care a gresit, nu trebuie acceptat.
      A nu se intelege ca scuz sau aprob sau sunt de acord cu orice ar face parte din clasa politica romaneasca.

      Ștergere
    3. Mircea, ai dreptate, dar nu e corect sa privim problema doar din punctul de vedere al oamenilor corecti. daca mergi la o nunta, la o masa festiva sau la o ceremonie si esti imbracat ca naiba, murdar si neingrijit, lumea va la arata cu degetul si te va ocoli. pe tine si pe cei care te insotesc, chiar daca ei sunt la standarde.

      Ștergere
  8. eu nu ma pricep la astfel de lucruri...
    dar sper totusi sa fie bine.desi e cam rau cu Romania.

    P.S. data viitoare am sa iti dau si tie martisor :P

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pai asa au zis si evreii, de-a lungul istoriei-„o sa fie bine”
      si eu sper, pentru voi, astia mai tineri, ca noi nu cred ca mai prindem ce frumos ai spus...„e cam rau in Ro...”

      Ștergere
  9. Eu cand am zis ca Romania nu e pregatita in Schengen nu am facut aceasta evaluare pe baza de judecati morale despre oamenii de nationalitate romana, ci pur si simplu re subcompetenta si eficacitatea sist justitie, probleme de comunicare inter-law enforcement la nivel de criminali fugitivi, chestii din astea concrete, ca nu a stat frumos ca un recidivist recunoscut periculos care l-a mai omorat si pe Gh Ursu, prietenul Ninei Cassian, sa ajunga in Danemarca si sa ucida o stewardesa norvegiana complet necunoscuta si nevinovata. Daca eu eram scandinav cu drept de vot re intrat Romania in Schengen as fi amanat intrarea Romaniei in Schengen cu cel putin 15 ani doar bazat pe incidentul asta. Desigur au votat finlandezii anti data trecuta, ca sa nu se zica ca a fost bazat pe sentimente daneze si norvegiene. Cazul asta a fost de nivel mai spectacular si oribil, si a fost de nivel de caz santinela- semnal, dar sunt zeci de cazuri mai mici si poate mai putin oribile insa total necorespunzatoare care se intampla cotidian re trafic necorespunzator peste granite. Pai daca nu esti stare nici pe recidivistii periculosi sa-i tii unde trebuie, ce competenta sa mai ai pe pazit granite de Schengen impotriva traficului de droguri si de persoane dinspre sud si est la nivel de crima organizata ?

    Insa Mircea Vladut a ridicat bine si punctul interesului economic. Sunt sigur ca a contribuit poate si ala, desi totusi cu rol secundar ca Schengen-ul e, dupa parerea mea, in principal re paza granite nu re economic, (desi, desigur si traficul criminal dauneaza economiei si stabilitatii generale UE, etc.)

    RăspundețiȘtergere
  10. Addendum: finlandezii au mai votat anti si pt ca un parlamentar din Finlanda a cerut inca din 2003 in mod special tuturor ambasadelor straine sa monitorizeze cazul Gh Ursu, in legatura cu care s-a facut un adevart circ politic in loc sa fie rezolvat sobru competent judiciar, de pana la urma criminalul care avea deja antecedente de violenta severa inca inainte de a-l omora si pe Gh Ursu in celula, din 20 de ani de inchisoare a fost comutat la 8, din care a facut doar 2. Exista pe net niste documente judecatoresti in legatura cu acest caz si cand am citit unul din ele efectiv mi-a venit rau, si nu mi-a venit sa cred in ce vocabular era scris de niste oameni care aveau functii SERIOASE de procurori si judecatori...eu cand am citit chestiile alea, nici daca eram sau nu scandinav, sau orice daca eram, nu as fi lasat Romania sa intre in Schengen aia 15 ani mentionati mai sus, si asta doar bazat pe calitatea execrabila a acelui singur document legal.

    RăspundețiȘtergere
  11. la granitele prost pazite ajung oameni care-si au locul dupa gratii. asta in cazul in care nu considram Romania o inchisoare imensa. stii cum vine pretentia asta de a fi in Schengen? e un fel de „europenilor, nu ne lasati sa venim la voi sa furam legal?”

    RăspundețiȘtergere