sâmbătă, 24 martie 2012

Problema articolelor din online

            Am gasit pe bloguri niste articole bune, care expun probleme grave si reale. Le-am urmarit aproximativ o luna. Am concluzionat ca exista o problema in online, care nu tine nici de autor nici de cititor, ci de sistem in sine.
            Articolele nu „dureaza”. Puterea unui text tine, in mare parte, pana la momentul aparitiei urmatorului articol. In incercarea de a tine pasul, discutiile din comentarii sunt abandonate, chiar daca sunt foarte aproape de adevar sau de gasirea unei solutii. Uneori aceste discutii sunt sansa unica de a bate ceva in cuie sau de a scoate din cuie. Dar cum articolul e „ingropat” de cele noi, sansele lui sunt aproape zero, cu exceptia unora care ajung de prin Google.
            E drept ca fluxul de stiri e mare. Dar consider ineficient ca unele discutii bune raman suspendate, odata cu probleme discutate. E la fel ca stivuirea unor dosare neterminate pe birou.

7 comentarii:

  1. Problema consta in nivelul de educatie al celor care intra pe bloguri. La fel ca la emisiunile TV. Cele mai urmarite sunt emisiunile de can-can, mondenitati etc.
    Asa e si cu blogurile, cele mai accesate sunt cele unde gasesti un limbaj deocheat, poze indecente etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce am spus eu e universal valabil, prea rapid se deruleaza totul in online, indiferent de domeniu si nu apucam sa rumegam subiectul

      Ștergere
  2. Preferinta pt site-uri porno NU tine de nivelul de educatie al cuiva.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te salut Raul !
    Aşa e Raul şi asta nu o poţi schimba mai ales valabil consumatorilor de ştiri , fiindcă pentru a căuta şi altele (articole) mai vechi necesită timp şi cum ducem lipsă ... Bineînţeles nu este o regulă definitorie . Mult concură la asta şi aspectul site-ului , pentru că vechile articole trec în alte pagini şi nu le mai vezi decât dacă le cauţi ştiind sau bănuind ca sunt acolo . Sabloanele site-urilor vin în ajutor prin două metode :
    1 prin introducerea gadget-ului articole asemănătoare care dă sugestii
    2 prin ataşarea gadget-ului cele mai vizionate articole

    De multe ori pierzi articole interesante mai ales daca pe site respectiv se scrie în ritm alert .

    În concluzie ca şi tine şi eu cred că nu ţine de interesul cititorilor ci doar de aspect .

    PS remarca lui Rudolf , pe care îl salut , a fost tare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. conteaza si sistemul site-ului. eu ziceam asa, in general, despre probleme ce nu sunt despicate pana la final. apoi sunt ingropate si sunt slabe sanse sa revina cineva asupra lor. timpul e scurt si abia reusesti sa tii pasul, darmite sa te mai intorci...

      Ștergere