joi, 15 martie 2012

Problemele ingropate prind radacini

            Ieri si azi reporterii Pro Tv au facut doua reportaje cu camera ascunsa in care au dovedit cat e de usor sa cumperi in Romania tot ce vrei, inclusiv pe medici sau pe demnitari. Cu 300 de lei primesti aviz de port-arma chiar daca esti psihopat.
            Astfel de fapte de coruptie s-au mai dovedit si cu alte ocazii. Foarte bine, raul trebuie aratat cu degetul. Dar nu e suficient. De cele mai multe ori ancheta se opreste sau se „pierde” la scurt timp de la prezentare. Se da stirea, se lanseaza cateva exclamari de uimire si atat. Mergem mai departe.
            Problemele identificate nu trebuie abandonate. Trebuie strigate in public, repetate pana se rezolva. Altfel, e munca de Sisif.

5 comentarii:

  1. "Si da-i si lupta , si lupta fraticule ca la '48...clopoteii linga-linga , trasurica zdranga-zdranga" ...si pe Ei ii doare-n spate , Raul ! Totul e pe bani . Nu conteaza nimic altceva . Care etica , cacaia morala ? Ne iluzionam in van , prietene !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa inteleg ca nu mai avem scapare? ori stam si rabdam/ignoram, ori ne luam bocceaua in spate si lumea-n cap?

      Ștergere
    2. Nu pot sa te sfatuiesc . E o chestiune de curaj . Eu prefer sa raman aici . Tu esti tanar ..ai mai multe variante . Ai de ales .

      Ștergere
  2. Am vazut si eu acel reportaj si am fost uimit de cat de nepasatori sunt.

    RăspundețiȘtergere