joi, 1 martie 2012

La sacrificiu

            In urma cu vreo 20 si ceva de ani jucam fotbal. Oriunde si oricum, in curtea scolii, in fata blocului, pe balcon, in clase. Pe atunci era un singur principiu, o singura strategie, strigata mereu de pe margine sau din teren, aplicata de toti: „Ghirane, intra la sacrificiu! Ba, jucam la sacrificiu!” Sa intri la sacrificiu insemna sa fii dispus sa mori sau sa omori pentru o minge. Ma intoarceam acasa cu capul spart sau cu genunchii zdrobiti. Mama ma intreba: „Ce-ai patit, Ghirane?” Eu raspundeam mandru: „Am intrat la sacrificiu, mama!”
             A trecut vremea si s-au schimbat multe. Oare?

5 comentarii:

  1. Tot generatie de sacrificiu si experimente am ramas. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu, care sunt TOTAL anti-eroism, si desigur si anti-martiraj, nici macar nu m-am gandit la sacrificiu de oameni reali din vreo generatie, (militarii profesionisti nu se pun, dar ei au training special re evitat chestiile de mai sus), ci m-am gandit ca poate in sfarsit te-ai decis sa intri in activitatea politica, si voiam sa iti reamintesc cele 2 functii care te asteapta in caz ca tie iti place sa fii om de sacrificiu: pozitia de Prim ministru cu Constitutia actuala a Romaniei, sau pozitia de Ministru al Educatiei, in orice Constitutie viitoare democratica a Romaniei. Nu stiu daca mai tii minte ca eu deja te pusesem in post de Prim ministru (interimar) in primul meu guvern teoretic alcatuit din diversi bloggeri ! Deci probabil ca intuisem eu inca de pe atunci o inclinatie de-a ta catre asa ceva ! (desi in mod real nu ma gandisem la asta atunci, e doar o coincidenta)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa stii ca n-as fi un destept, dar as fi practic...de faceam macar dreptul, era poate mai usor.

      Ștergere
    2. Orice faci cand oi fi Prim Ministru, trebuie neaparat sa o trimiti pe d-na Udrea ambasador la Washington DC acum cat inca mai e dl Obama presedinte, plus pe Nicu, mr gay europa atasat cultural la Oslo. Daca reusesti macar asa ceva, ai sanse reale de a imbunatati si economia si destinul poporului rezident in Romania cu cel putin 7,5 % garantat pe timpul administratiei tale !

      Ștergere