duminică, 4 martie 2012

Diferente in prezentarea stirilor

            O romanca din SUA, Mica Ertegun,  vaduva unui producator de muzica, a donat 30 de milioane de euro Universitatii Oxford. Nu vreau sa discut faptul ca femeia a vrut sa investeasca banii in Romania, in restaurarea si promovarea unor monumente, dar a fost refuzata de autoritatii. 
            Stirea apare pe PROTV, cu titlul „O romanca a donat milioane”. Cand spui „milioane”, se poate intelege 2, 3 sau 5 milioane. De ce nu 30? E o diferenta, de vreo 20 si ceva de milioane. De euro.
            Daca vreun demnitar roman ar fi trimis 100 de conserve de carne sinistratilor din Buzau, la stiri s-ar fi spus „aproape o tona de alimente”.

8 comentarii:

  1. E formidabil gestul. N-am stiut ca a vrut sa investeasca in România.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu e singura care vrea sa investeasca in Ro si statul se opune

      Ștergere
  2. Oops ! Mi-a intrat comentariul la Spam. Cred ca era cam lung. Era negativ re sist Justitie din Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. Rudolph Aspirant a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "Diferente in prezentarea stirilor":

    Cred sincer ca era prea bogata ca sa poata fi lasata, ca probabil prieten si sustinator politic al familiei regale, sa investeasca in Romania.

    Totodata, tot sincer cred ca numele proprietar Brancusi (si toate afacerile posibil legate de acest nume) este captiv unei adevarate clici "mafiote" corupte destul de restranse in Romania.

    Citind articolul linkat, m-a impresionat faptul ca tatal ei, medic al familiei regale a murit in inchisoare. E REA lustratia, (adica "epurarea" oamenilor asociati cu fosta administratie pe scara larga), ca principiu, dupa schimbarile de regim, dupa parerea mea. Vad ca pe wikipedia acest termen de "lustratie" se refera doar la regimurile postcomuniste. Eu credeam ca poate fi folosit in general, dupa orice revolutie, si in tarile arabe, de exemplu.

    Daca a venit vorba de familia regala, doresc sa semnalez ca sunt iarasi dezamagit de subcompetenta, deci si posibila coruptibilitate in continuare a justitiei din Romania, re recentele privilegii acordate lui Paul, (ala din ramura aialalta a familiei regale, cu care eu personal nu am nimic, chiar imi e ff simpatic, insa nu cred ca trebuia sa primeasca privilegii speciale). Eu nu sunt neparat regalist din punct de vedere politic pt Romania, (nici macar nu m-am gandit serios la aceasta problema pana acum), dar sunt pt imbunatatirea competentelor din Justitie, si de cate ori vine vreo chestie re functionalitate guvern/democratie Romania pe presa internationala, tot de subcompetenta si coruptia din acest domeniu e legata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am retinut ca dorea sa investeasca la Targu Jiu , in opera lui Brancusi dar cu conditia sa devina proprietara ...Da ...sunt diferente de nuanta , care te duc cu gandul la intentiile nu tocmai altruiste a "donatoarei " .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu cred ca Romania in descompunere e in pozitia de a pune conditii si pretentii.

      Ștergere
  5. @Radu: si asta e total posibil, ca nu am citit despre cazul asta in etaliu, dar daca ar fi fost doar vorba de asta, cred ca asa ceva, daca e vorba de sume posibil mari de tot, poibil utile si la economia mai generala a locului, locuri de munca, etc, se poate negocia cu investitorul...problema e ca nu cred ca s-a deschis acea usa spre negociere, dar nu stiu daca usa nu a fost deschisa de investitoare (avocatii ei sfatuitori,) sau de responsabilii cu negocierile pe investitii romani...

    RăspundețiȘtergere