joi, 22 martie 2012

Diferente de pretentii sau aurul din suflet

            Am mai spus despre Gold Rush (Goana dupa aur), de pe Discovery.
            Am urmarit emisiunea si asteptam episodul in care oamenii sa-si faca socotelile, fiind curios cam cat aur (bani) scot intr-un sezon cautatorii de aur. Ei bine, in episodul de azi baietii au tras linie.
            Judecand dupa munca lor, dupa performantele si dimensiunile utilajelor, dupa cele 16 ore de munca pe zi in muntii din Alaska, dupa miile de tone de pamant si piatra procesata, dupa devotamentul si tragerea lor de inima, dupa fericirea lor cand gaseau 10-15 grame dupa o zi,  am crezut ca oamenii fac o mica avere in cele 5 luni.
            8 000 de dolari de caciula! Asta inseamna 1600 $ pe luna, cam 1200 de euro. Daca nu ati vazut emisiunea, va spun eu, cu mana pe inima ca oamenii astia au plecat bucurosi acasa. Si ca in cele 5 luni au muncit pe branci, in ploaie si frig.

                                                                           

5 comentarii:

  1. Este foate puţin , dragostea de meserie însă cred că bate necesitatea . E mare lucru să-ti placă ce faci !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ca mi-ai alinat regretul de a fi ratat ultimele episoade ale emisiunii. Intr-adevar, oamenii aceia - extrem de tari, de altfel (tipul cu barba alba este extrem de pitoresc) - fac ce vor ei, ce le place si uite ca se aleg si cu o mica rasplata.

      Ștergere
    2. @Sorin: e mare lucru! la fel cum e sa te multumesti cu putin... oricum, sa stii ca am invatat o lectie importanta.

      Ștergere
    3. @intuneric: rasplata lor e mica, dar fiind castigata cinstit, e mare. poate ca-mi impartasesti sentimentul, eu cand urmaream emisiunea ma gandeam ca baietii vor castiga o mica avere. si totusi, toti au declarat ca se vor intoarce la anul.

      Ștergere