luni, 21 martie 2011

Ne distrugeti ca oameni!

           Sa bagam mana in sac si sa mai scoatem o problema. Una mare si grava, domnilor.
           Merg mai departe de faptul ca ati adus Romania intr-o stare jalnica, ca saracia si mizeria schimba gramatica si fac din expresia roman sarac un pleonasm. Azi trec cu vederea si faptul ca nu va este rusine sa luati de la un amarat ultimii lei pe care ii are, cand voua va dau conturile pe dinafara.
           Mai grav decat persecutia voastra care ne lasa in pielea goala, e faptul ca ne distrugeti ca oameni! Ne obligati sa traim dupa legi nescrise, pentru ca legile voastre sunt inacceptabile. Ne obligati sa fim rai, egoisti, ipocriti, ca sa ajungem la o bucata de paine. Ne distrugeti familiile! Din vina voastra conceptul de familie e perimat. Din vina voastra sotul vine deprimat acasa si-si bate nevasta casnica. Din vina voastra copiii stau in colturi si blestema banii. Din vina voastra ne parasim parintii si-i lasam sa se stinga singuri. Din vina voastra ne parasim casa, prietenii, pamantul. Din vina voastra cartile mucegaiesc in biblioteci.  Sunteti vinovati ca ne-am prostit si am devenit badarani. Ne-ati obligat sa ignoram cultura, valorile, traditiile. Ne-ati obligat sa uitam istoria. Ne obligati sa traim cu frica-n san in vremuri de pace.  Ne obligati sa vorbim singuri pe strada. Ne interziceti speranta. Ne opriti sa visam. Ne distrugeti ca oameni.
           Luati-ne banii, dar lasati-ne speranta si pacea! Lasati-ne parintii sa se stinga in pace si copiii sa creasca langa parintii lor, nu intre animale. Luati-ne toti banii, dar plecati!
       

12 comentarii:

  1. Citeam zilele trecute niste explicatii uluitoare ale scenelor cu imbulzeala de la zahar.De la idea ca oamenii neavand ce manca s-au batut pe zahar ca sa-l manance pe paine si pana la idea ca romanii au fost mereu asupriti , nu ca japonezii care nu au fost, si din acest motiv au ajuns sa se calce in picioare unul pe altul.Nimeni nu isi punea intrebarea de ce au fost asupriti?Nu cumva pentru ca le-a placut?Nu cumva pentru ca sunt lipsiti si de demnitate si de onoare ?Si sigur ca daca nu ai nicio reactie la ceea ce ti se intampla , daca nu raspunzi in niciun fel la abuzurile la care esti supus, vei avea parte de altele din ce in ce mai mari .Si ca un facut, tara asta mai mereu s-a ales cu conducatori infractori si mincinosi .Asa ca ajungi la idea ca romanului asa ii place sa traiasca , in mizerie .ca sa aibe apoi si de ce sa se planga

    RăspundețiȘtergere
  2. asta am facut mereu, am cersit mila si ne-am batut joc de cei care ne-au ajutat. cred ca ai postat comentariul inainte sa termin articolul, dar nu e nici e problema. ce spui e foarte adevarat

    RăspundețiȘtergere
  3. Ne-am obisnuit sa ne plangem si sa cersim.De toate:bani de la uniune,ajutoare de nu stiu unde,forte de munca din alte tari(ca ai nostri au plecat la munca in afara).Si culmea e ca am si primit...Oare daca am cere putina omenie, demnitate,curaj,bun simt,respect,unitate,am primi de undeva???Nu cred.Ca cei care au toate astea , le folosesc pentru binele lor si al tarii lor.Cum , de altfel,este si normal.Astea sunt calitati care nu se dau nici cu imprumut,nici pe bani.Se invata,se pastreaza si se transmit generatiilor urmatoare.Dar ma intreb:daca in tara asta, toate aceste calitati lipsesc aproape cu desavarsire, ce mai transmitem generatilor care vin?????Poate stiti voi, care sunteti mai tineri.

    RăspundețiȘtergere
  4. oprim productia de copii. sau ii exportam, ca mai nou asa se face

    RăspundețiȘtergere
  5. Stai asa ca e prea catastrofic si nu inteleg, cine distruge pe cine ? E vorba de actualul guvern, de parlament (ca parca ai zis de legi), de presedinte, de cine...? ca sa vedem mai clar cine e vinovatul si sa vedem cum sa scapam de el sau sa-l chinuim noi mai bine, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu acum sunt cei pe care ii blamezi tu si ita dau un raspuns : Ma doare in c.r de ce vrei tu ma cetatean roman, nu ma intereseaza pe mine de tine mai platitorule de taxe. Putin imi pasa mie ma votnatule ca iti mor parintii, bunicii, porcul din cotet.

    Cam asta este o sinteza Raul. Zilnic, la munca, dau mana cu parlamentarii Romaniei, le vad dispretul in ochi, le simt ura pe care o poarta in ei. Cand sunt in direct se cearta si sunt cei mai buni aparatori ai neamului, iar cand pleaca de acolo, se pupa intre ei si fac glume. Nu conteaza de partidul din care fac ei parte. Decenta am observat la doamnele din PNL.

    RăspundețiȘtergere
  7. @drcraciun: putem izola problema dar nu cred ca o putem elimina. deocamdata. pai cine ia decizii in Ro? ca sigur nu eu, daca as fi eu i-as pune pe toti politicienii sa planteze cartofi cu mana pe ogoarele necultivate. si sa astepte langa ei pana sunt gata de cules. cine ne distruge? lupii protejati prin lege, ajutati de toti cei care pun banul inaintea conditiei umane.

    @Costin:pentru asta te invidiez, ca rezisti intre ei. eu nu as putea, as ceda nervos si as taia urechile tradatorilor

    RăspundețiȘtergere
  8. @Costin -a adevarat tot ce spui .Din intamplare am aceiasi meserie ca si a ta si am avut nenumarate ocazii de a sta printre ei chiar si atunci cand nu erau oficiali .Asa am ajuns sa aud in 2007 si ideile celor care azi ne guverneaza .Vorbeau intre ei si pe mine ma ignorau .Asa ca le-am auzit ideile si le-am transmis mai departe dar cine sa te ia in seama?Platitorul de taxe si impozite?Nu, ca e prea naiv 9ca sa nu zic prost .idea de baza a lor era ca pe romani trebuie sa-i tii saraci ca daca incep sa prospere le vin idei.Asa ca trebuie sa faci tot ce-ti sta in putinta sa-i tii la limita supravietuirii si astfel vor fi prea ocupati cu viata lor si daca a doua zi le dai pe langa coltul uscat de paine si o bucata de carne stricata o sa creada ca le-ai facut cel mai mare bine.Am auzit multe din gura astora cand credeau ca nimeni nu-i asculta .

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ana Maria S: pot folosi un citat din comentariul tau intr-un post? fara sa fac trimitere, daca nu vrei. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  10. Practica ne omoară: " Acest post vine ca răspuns la acest articol și la comentariile lui mai ales.. Nu știu de ce trebuie să pozăm toți ..." http://thoughts-o-matic.blogspot.com/2011/03/o-tara-de-mincinosi.html

    RăspundețiȘtergere
  11. @ LOL ! Raul , te-am ghict eu ca esti acm trotskist ! (Tocmai am postat un "sfat" in sensul asta pe undeva, pe care sunt sigur ca nu o sa-l urmezi ca nimeni nu urmeaza niciodata sfaturi (oricat de bine intnetionate ar fi ele) cand e vorba de dezvolktarea sa personala, atat in viata cat si in cariera poltica cat si decizii de baza de cotitura, etc. Citeste si tu desprea soarte lui tritski totusi sib linkurile alea din wikipedia pe care le-ma postat pe undeva mai inainte, ca vezi ca tot el nu a ajuns bine pana la urma, tu degeaba te strofoci, cum am zis, ca nu-i pasa nimanui de durearea ta.

    A propos, tu cum ai reusit sa treci de dezmagirea inevitatbila pe care ai avut-o cand ti-ai dat si tu, ac noi toti la un moment dat, seama ca parintii tai sunt si ei doar bieti oameni si nu supermani ?

    RăspundețiȘtergere
  12. @drcraciun: pentru mine si daca numai tie iti pasa e suficient.
    mi-am promis ca atunci cand voi fi parinte sa nu-i las pe copii mei sa-si dea seama ca nu sunt superman

    RăspundețiȘtergere