miercuri, 23 martie 2011

Rezista si taci

          Liniste, te rog! Da sonorul incet, incearca sa nu faci mare zgomot cu mouse-ul. Asigura-te ca nu e nimeni in spatele tau. O sa vorbim de/spre Romania. Inca o data te rog, liniste deplina.
          Stiu, e greu sa traiesti in liniste. Sa nu spui ce te doare. Dar merita. Chiar vrei sa-i superi? Mai bine asteapta umil, adu-ti jertfele la timp, intr-o zi isi vor aduce aminte de tine. Intre timp, numara-ti incet banii marunti, inchide copilul in casa, iesi tiptil si du-te sa cumperi o paine. Dar nu spune nimanui ca ai nevoie sa mananci, sa nu fii aratat cu degetul. Ai grija cum mergi pe strada, sa nu calci pe gunoaie, sa faci galagie. Treci incet si pe langa caini, sa nu-i trezesti. Intoarce capul cand treci pe langa golanii ce reazama gardul si chiar daca te scuipa, ignora-i. E dreptul lor sa fie acolo. Nu te mai opri in fata cofetariei, prajiturile nu sunt pentru tine. Nu te mai gandi la gesturi necugetate, maine trebuie sa platesti rata, ai insemnat chiar si in calendar. Vezi, lampa de birou e inca acolo, in vitrina. Mai ai putin, inca 2 ani de economii si o poti cumpara. Atentie! Ah, ai cazut in canal! Nu-i nimic, iesi incet, asa, zambeste. Bine ca nu ai fost cu masina, bine ca e in service. Vezi multimea de acolo? Nu, nu se roaga, protesteaza. Dar o fac in liniste, sa nu deranjeze. E doar de protocol, de fapt nu cer nimic, au tot ce le trebuie.
         Vezi, nu e chiar atat de greu, daca stii sa nu observi si sa treci neobservat. Ba chiar te-ai intors cu bine acasa.  Daca ignori, reusesti. Daca nu, te vad lunetistii si te elimina. Porneste incet televizorul, ia agenda si noteaza: 10 crime, 7 violuri, 4 jafuri, 3 noi taxe. Nu e rau, ieri au fost mai multe, incet-incet lucrurile se indreapta. Ai facut bine ca ai scos posturile internationale, te derutau, de ce sa ai termeni de comparatie? Nu e bine, tu faci parte dintr-un popor unic, suprem, recunoscut pe mapamond.
         Continua-ti viata in liniste. Ai rabdare. Pe lista mai sunt cativa care trebuie sa treaca pe la putere si gata! Tu fa liniste, lasa-i sa ia cat doresc, fii multumit ca ti-au facut si tie loc sa traiesti in tara ta.

26 de comentarii:

  1. Nu tăcem. Ne plângem. Și ne ajung copiii așa : http://thoughts-o-matic.blogspot.com/2011/03/romania-si-crza-financiara-multe-film.html

    RăspundețiȘtergere
  2. mai bine asa, decat desculti si flamanzi

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu-i nici o legătură între faptul că mii de copii cresc urând România fără să știe de fapt pe ce lume trăiesc și faptul că alte mii trăiesc în foamete la fel ca în alte părți.
    Știm foarte bine că săracii noștri trăiesc cu mai mulți bani decât cei cu venituri medii din China. Și exemplele ar putea continua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acum, sigur, ai de ales, sa taci, sa te plangi in fata copiilor, a nevestei, a mamei soacre sau sigur pe strada, sau sa te impotrivesti, sa nu accepti sa fii umilit si sa mai si platesti pentru asta, sigur e ca in povestea aia cu 10 la suta din ceea ce ti se intampla sunt pure intamplari iar 90 la suta rezultatul actiunilor sau non actiunilor tale.Astazi a mai murit o femeie muscata de cainii fara stapan.Primarii faceau scenarii , de raspuns nu raspunde nimeni.

    RăspundețiȘtergere
  5. @zodrac: de pe ce lume vii? unde mai vezi atatia copii oropsiti ca la noi? vei spune in Africa, stiu. dupa mintea ta, copiii umbla desculti iarna doar asa, sa cerseasca mila. dar cand ajung acasa isi baga picioarele in Nike. la fel merg km intregi pe jos la scoala ca sa nu murdareasca tata jeepul. la fel invata la lumanare, sa nu consume curent. la fel saliveaza cand vad o ciocalata, cand de fapt ei au depozit de dulciuri.
    iti bazezi aprecierile fata de tara pe niste considerente pe care nici tu le crezi. banuiesc, ca daca le crezi, atunci ai probleme

    RăspundețiȘtergere
  6. Raul, trebuie sa stii ca tu esti cel care mi-ai dat curajul si inspiratia mie sa postez si eu ce ma doare pe mine referitor la politicienii din Romania (ba chiar si la mass-media din Romania) pe blogul fotografului amator C. Comba, acolo sub poza tigancusei neglijate care este intitulata Inocenta. De fapt, inspiratia si curajul venit de la tine catre mine prinsese deja ceva elan si avant de cand citesc recent pe blogul tau despre ce te doare pe tine si dezamagirile tale si dorul tau de Romania si aspiratia ta de mai bine pentru viitorul ei si a fost catalizat in final in noaptea asta de comentariul tau care continea cuvantul "judecata" tot acolo sub Inocenta.

    Mai mult decat atat, starnit in continuare de niste critici fata de un comentariu de al meu anterior (care nu era pe teme politice ci doar strict referiotor la arta) facute chiar de C. Comab (pentru care eu continui sa am mult respect si admiratie ac artist), am cam fost impins parca de la spate sa dau click si pe linkul catre blogul unei politiciene profesioniste reale din Romania, A. Gorghiu, de la PNL, si tocmai i-am scris si eu o scrisoare lunga, dar sper eu ca decenta, acre inca nu a aprut , deoarece blogul ei e moderat, adr care totusi sper sa apara, in care o invitam direct sa isi dea si ea cuparerae fata de ce am postat eu sub Inocenta pe blogul lui CC.

    Eu as fi tentat sa dau copy-paste aici acelui mesj real al meu catre o politiciana adevarat profesionista din Romania, deoarec as vrea sa primesc si eu feed-back daca m-am exprimat corect fata de ea, ca este totusi prima oara in viata mea cand am indraznit sa comunic in mod direct cu un politicina roman adevarat.

    Este un mesaj cam lung, nu stiu dac o sa te superi poate pe mine, daca ii dau copy paste aici. daca ar fi dupa mine eu as da copy paste aici si la ce am coemnatt ppe blogul lui CC ca sa reiasa mai bine in evidenta care a fost parcursul gandului meu e la tine la CC si apoi la AG, si chiar si asta o sa si fac.

    Daca te va enerva, ai voie sa strgi tot daca este tehnic posibil, nu vreau sa iti simti tu blogul impovarat de comentariile mele, dar mie mi s-au parut importante si chiar m-am starduit sa ma exprim act mai corect si mai precis.

    Vezi ca tu esti cel care m-am inspirat pe mine, eu in Romania NICIODATA nu as fi indarznit sa scot nici un cuvintel, desi la durerile si dezamagirile mele poltice ma cam gandesc de destul de multa vreme si au avut timp sa se cristalizeze mai bine in creierul meu.

    Si cand acum cateva zile m-am intalnit cu sinceritate tar autentica si patriotismul tau care razbate in mod autentic de pe blogul tau, nu ma avut cum sa nu ma opress asa din hoinareala mea anterioara relativ nonsalanta, pentru ca intr-adevar oameni sinceri poe bloguri ca tine sunt fff rari, majoritate asunt mai mult clovni (ca si mine cel mai ades de altfel, in afar de warningurile alea de public health pe care le tot repet eu ca o moara stricata pe unde ma duc re. SAY NO TO DRUGS ! si INTREBUINTATI ECHIPAMENTUL DE PROTECTIE MEREU ( ca astea chiar ca mi-au intrat in sange si eu imi zic ca meriat sa le tot repeti la toti din cand in cand ca este important si pt.. ei si pt. societate, plus ca multi cam neglijeaza aceste waringuri in realitate inca in Romania, din pacate, chair ca din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  7. Uite aici copy-paste dupa ce ma comentat pe blogul lui CC (si chiar vreu sa ii adu copy-;aste aici ca mi-e teama ca o as mi le steraga ca poate ca o sa-si zica ca nu sunt on-topic sau ca fac expres sa fiu proviocator fata de el sau de alti comentatori de pe blogul lui, ceea ce NU SUNT si nu am fost niciodata, dar am vrut si eu sa mi sea auda vocea mea serioasa macar o data, ca despre unele subiecte chiar parca nu iti vine sa glumesti si nici nu e bine sau sanatos sa glumesti. Deci urmeaza ce am scris pe blogul lui CC.

    RăspundețiȘtergere
  8. Aici e link direct la poza respectiva numita Inocenta de pe blogul lui CC:

    http://costin-comba.blogspot.com/2011/03/inocenta.html

    Acum urmeaza primul meu comentariu adresa direct lui CC:

    "Mai bine ii spunei direct "inocenta pierduta", se vede de la o posta ca asta afost copil neglijat de cand era bebe, nu-i vezi usoara suspiciune din privire, si nu e dia aia de timiditate obisnuita in fata fotogarfului. In plus vreau sa te acuz usor ca faptul ca i-ai facut tu poza si ca ai postat-o aici pe net nu a ajutat-o in mod special pe ea, deci ai actionat in mod gratuit si inutil fata de un copil. Dar stiu ca n-o sa mai faci si ca nu ai avut intentie rea, deci nu m-am suparat pe tine."

    Pe urma comentai tu:

    " nu putem judeca un astfel de copil. ei sunt fara vina. cat despre viitorul lor, acesta depinde de noi"

    Si pe urma sa vezi ce am mai raspuns eu.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Raul: eu nu judecam pe nimeni, doar remarcam ca a fost impresia mea clara ca a fost neglijata cand era mica, in sufletul meu chiar am simtit regret ca i s-a intamplat asa ceva.

    [aici eu acum imi dau seama ca tu nu "imi criticai mie comentariul meu ci doar it dadaeai cu parerea, dar trigger emotional pt. mine a fost evident cuvantul "judecata", ca eu m-am gandit la asta in ultima vreme, atat la capacitatea mea de a judeca corect cat si la posibile jude cati sau prejudecati in general fata de alti oameni]

    @CC: vezi ca temporar te-am scos din blogrollul meu pt. ca eu te am la mine linkat sub nume de cod, in gluma bineinteles, "Poze porno", si m-am speriat rau de tot cand am vazut poza unui copil adevarat aparand acolo, une eram obisnuit sa apara de obicei doar natura sau obiecte. O sa repun linkul cand o sa apara urmatoarea poza.

    Asta NU insemana ca nu iti dau eu cumva permisiunea sa mai fotografiezi copii, sau sa le postezi pozele, doamne fereste, cum as putea sa fac asa ceva, mai ales ca esti intr-adevar un fotograf FFF talentat (fara absolut nici o intentie de periere, cele mai relaxante momente pt. mine, chiar daca mai resimt uneori anumite anxietati, sunt cele cand vin eu aici sa ma uit la pozele facute de tine si mai si imi permit uneori sa am mici rabufniri de afect fata de ele, uneori si fata de tine, desi nu prea meriti asa ceva, ca altfel nu le pot numi

    (...va urma...)

    RăspundețiȘtergere
  10. Doar voiam sa-ti explic in caz ca observai ca am scos linkul si nici nu ti-am mai dat link intr-unul din posturile mele recente in care era vorba despre tine (Politice-starea mea de sanatate), ca mi s-a parut total aiurea sa fac comentarii, chiar si in gluma fata de asta, asa de tare m-am speriat, si chiar ca nu e NICIODATA de glumit despre asa ceva, este TOTAL RAU si PATOLOGIC din toate punctele de vedere posibile din lume (nici nu ma refer la ilegalitate, aia e doar un fleac fata de raul cel mai rau inflictat de toti abuzatorii de copii din intreaga lume, chiar daca nu ajunge la nivel grav, tot e RAU, atat fata de societate, dar bineinteles in primul si in primul rand fata de copiii cu adevarat INOCENTI.)
    --------------------------------------

    Si chestia asta cu casatoriile aranjate prea de timpuriu la tigani este de fapt chestia care pe mine personal ma deranjeaza cel mai mult la tigani si este de fapt cam singurul motiv din care am eu sentimente negative fata de tigani, ca in rest hoti si banditi , sau traitori/actionari loiali in clanuri sunt si altii.

    Rata crescuta a NEGLIJENTEI fata de copii lor proprii si a ABUZULUI de copii, uneori chiar prin VIOLENTA fata de ei, la tigani, asta ma oripileaza pe mine cel mai rau, si inainte sa ne pierdem energia in mod steril incercand sa aflam care e cel mai potrivit fel sa le spunem, "tigani" sau "romi", sau sa ne vaitam ca ne fac tara de rusine in afara, sau ca nu-si prea trimit copii la scoala, etc, inainte de astea noi, ca SOCIETATE ROMANA RESPONSABILA, inclusiv toate autoritatile responsabile ale statului alese de noi in functia asta, plus mass-media, AICI trebuie sa isi focuseze TOATA ATENTIA in mod ETIC, JUST si RESPONSABIL, MATUR, plus majoritatea fondurilor nationale si europeene: LA PREVENIREA SI DEPISTAREA CAT MAI TIMPURIE A ABUZULUI FATA DE COPII care se intalneste in mod real si practic la tigani, si la noi in Roamnia, si la tiganii aflati in acest moment in alte tari, chiar acum cand scriem asta si mai scriem siu multe alte prostii, ZI DE ZI, ACUM, IN CONTINUU.

    Si e GRAV si TRIST si SERIOS si IRESPONSABIL. De aia sunt eu cel mai suparat pe romani de fapt cand e vorba de discriminarea fata de tigani, ca NU NE PRICEPEM sa incepem sa adresam ACEASTA PROBLEMA GRAVA SI REALA ADEVARATA, lucru valabil de altfel SI PT. COPII ROMANI NE-TIGANI.

    Asta ma doare pe mine cel mai rau la politicienii actuali, dar si la mass-media care se vrea "educativa" si "informatoare",si se mai lauda ca e si "etica" (haha!), ca nu isi focuseaza toata atentia si toti banii posibili pt. PREVENIRE si DEPISTARE TIMPURIE si TRATAMENT UTIL si EFICIENT catre toate PROBLEMELE SOCIALE si de SANATATE PUBLICA cu ADEVARAT importante pt. noi toti ca natie.

    Scuze ca am tot "tipat" pe aici cu litere mari, dar chiar asa de mult am fost afectat si de poza si de tot ce ziceam ca gandesc eu in capul meu cu adevarat fata de tigani si faat deromani si fata de polticienii romani si fata de MASS-MEDIA care ESTE INCOMPETENTA si chiar si NEETICA uneori in privinata asta.

    De fapt, CC, sa stii ca eu iti multumesc acum ca ai postat poza asta, pt. ca asa am avut si eu "voce" sa zic si eu ceva cu adevarta important si pt. mine si pt. toti cei care au urechi sa auda, dar in primul rand si pt. copii aia amarati, neglijati sau abuzati de tigani, mai in public.

    RăspundețiȘtergere
  11. P.S. Asa ca sa mai destind un pic atmosfera ca prea am devenit "stentor", chiar acum cateva zile vorbeam cu un coleg in Norvegia despre cum in Romania suntem noi asa de preocupati cum sa le zicem la tigani (romi sau tigani), si el chiar ca a ridicat din umeri indiferent, ca si aici in ziar au aparut vreo doua articole recente re. numirea lor "romfolk" sau "sigoynere", si el a zis ca tot "sigoynere" ii suna mai bine, ca asa a crescut el si a invatat sa-i numeasca in capul lui si "romfolk" i se pare o inventie mai recenta cam artificiala si prea politically correct fata de punctul lui de vedere (in care eu am incredere ca e om serios si educat), dar ca in fond lui nu-i pasa cum le zice , numai ca isi doreste sa nu mai vina sa cerseasca pe aici vara in grupuri asa de mari (activitatea de cersit pe strada nu este ilegala in Norvegia) si sa NU MAI TRAFICHEZE COPII/MINORI CERSETORI sau, mai rau, DELINCVENTI sau, si mai rau, PROSTITUATE, pe aici prin Norvegia, cum fac ei, cu precadere la Oslo, la Bergen, dar si la Kristiansand (un fel de zona Bible-Belt, mai conservatoare din sudul Norvegiei).

    Deci vedeti ca si colegul meu Norvegian (in care nu degeaba am eu incredere) a judecat TOT ASA in mod corect, gandindu-se la PROLEMELE SOCIALE create de sigoynere in Norvegia lui actuala, pe care el o iubeste si o respecta tot la fel de mult cum o iubesc si o respect si eu pe Romania, si de aia chiar si am asa de HIGH EXPECTATIONS de la ea si de la toti cetatenii si locuitorii si reprezentantii ei, aflati atat in Roamnia cat si pe arena internationala.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Stentor

    RăspundețiȘtergere
  12. [Pe urma, mai tarziu, mi-am permis sa imi bat si eu joc un pic de mine insumi, dar asta nu inseaman ca nu eram serios cand scriam ce amm scris mai sus, doar simteam nevoia de putina relaxare si respiro, ca doar nu sunt eu asa "predicant" ca inclinatii, si mustruluitor cu adevarat din fore, decat doar atunci cand chiar ca simt ca e cazul.]

    P.P.S. Daca vreti sa va relaxati si mai tare, duceti-va sa vedeti/cititi ce lucruri utile si interesante pt. o cat mai larga audienta (inclusiv dar nu limitat la medici, studenti, invatacei, ucenici, gardieni etc. !) am comentat eu sub poza de "Lock-down".

    In plus, eu am remarcat acum cu satisfactie , ca pot si eu sa candidez, chiar cu potential succes pt. urmatoarele posturi:

    - ministrul sanatatii
    - ministrul afacerilor externe
    - ministrul de interne
    - postul lui Rupert Murdoch

    ...si multe alte posturi oficiale si importante atat in Roamnia cat si pe arena internationala !

    Chiar v-as ruga sa imi sugerati voi ce alte posturi imporatnte mi s-ar potrivi mie, ca am asa o dorinta de putere in mine in clipa asta...chiar si aceea de a deveni dictator intr-o buna zi, nu numai un biet stentor !

    http://en.wikipedia.org/wiki/Rupert_Murdoch

    RăspundețiȘtergere
  13. [Si acum o sa dau copy-paste si dupa scrisoarea pe cre i-am scris-o policienei A. Gorghiu, la al carei blog apare link chiar pe blogul lui C. Comba in dreapa sus a paginii lui principale de blog. Este, dupa cum cred eu, misto, ba chiar mult mai misto ce i-am scris sub poza intitulata "lock-down", mai ales ca acolo am si definit unii termeni si am dat si linkuri interesante, desi in registru mult mai comic, dar nu are legatura cu problema poltica de spre care vorbim aici.]

    Buna seara, dna Gorghiu, eu am ajuns la blogul dvs. plecand de la un link catre el aflat pe blogul fotografului C. Comba a carei arta o admir. Eu chiar as dori sa va invit, ca politician, sa cititi ce am comentat eu despre dezamagirile mele in legatura cu nivelul de competenta si calitate si focus corect al politicienilor si chiar ale mass-mediei asupra unora din problemele sociale mai importante care apar in Romania zilelor noastre. Comentariile la care ma refer apar sub o fotogarfie intitulata Inocenta care reprezinta poza unui copil de sex feminin din Romania care pare ca a fost neglijat si care este de origine etnica tiganeasca.

    Eu, fiind medic psihiatru de profesie am avut sentimente puternice in legatura cu acea fotografie (de altfel majoritatea fotografiilor postate de C. Comba imi starnesc de obicei sentimente puternice, ceea ce si probabil ca reprezinta un indiciu al calitatii lor, nu neaparat ca as fi eu asa mai sensibil din fire.)

    Pe mine personal m-ar bucura intr-adeva sa aud si opinia dvs. in legatura cu comentariile mele.

    Eu personal, ca multi colegi de-ai mei , am parasit si eu Romania (eu in Octombrie 2010) si acum lucrez si traiesc in sud-vestul Norvegiei , unde chiar recent chiar am avut surprinderea sa aflu ca popuklatia chiar este interesata de a participa relativ activ la procesul politic, in sensxul ca prezenta la vot aici adeseori depaseste 70 %, ceea ce mie mi se pare un procent chiar uluitor de mare, insa mi-a fost confirmat chiar de un coleg de-al meu norvegian in al carui cuvant eu am toata increderea.

    Eu nu am fost deloc “activ” dpdv politic cand ma aflam in Romania, nici nu mai tin minte cand a fost ultima oara cand am votat. Insa am mare respect (si totodatra si dor zilele astea) fata de parintii mei care inca traiesc in Romania (si care chiar ca se duc la vot cu regularitate, au preferinte politice clare, comenteaza deseori pe teme poltice la noi in casa, etc.), deci de aceea am indrazinit si eu acum, asa din dorul meu de ei, sa ma gandesc si sa comentez pe niste teme politice despre care am eu niste dezamagiri care ma dor pe mine mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu, dpdv al inclinatiilor mele personale politice, sa stiti ca am inclinat din ce in ce mai puternic in ultima vreme inainte de a parasi Romania catre PNL, desi recunosc ca nu am fost activ dpdv vot sau altfel politic de loc pe cand eram in tara.

    Dar uite ca acum vad ca am si eu ceva sa invat de la colegii mei norvegieni care mie mi se pare ca sunt niste optimisti si increzatori politic, asta inseamna ca nici nu s-au simtit “neglijati” in copilaria lor de dezvoltare a democratiei in tara lor dpdv istoric, spre deosebire de romani, pe care eu ii consider cam echivalenti ai unor copii neglijati din acest punct de vedere (desi bineinteles ca nu exista “parinti” de care putem sa ne plangem, aici trebuie sa ne dezvoltam, ca natiune, asa singuri si independenti, pe masura puterilor noastre si capacitatilor noastre innascute si a celor capatate ulterior prin experienta aditionala si mediu, ca orice copil de altfel.)

    Eu sunt inca cetatean roman, voi ramane cetaean roman cel putin 7 ani de-acum incolo (aici ca sa devii cetatean norvegian trebuie sa ai 7 ani de rezidenta inainte de a-ti putea face cererea de aderare al cetatenia lor, daca alegi sa o faci), am parinti si rude care traiesc in Romania, mai citesc din cand in cand stiri din Romania pe net, am devenit parca si eu putin mai increzator si optimist pt. viitor aici de cand respir aer norvegian, deci am inceput si eu sa indraznesc as comentez poltic pe unele bloguri, daca se ridica ocazia si daca am si eu ceva de zis; pe mine de obicei ma intereseaza subiecte ca:
    -sanatate publica (inclusiv educatia publicului larg pe teme de sanatate publica)
    -politica externa/relatii internationale
    -securitate nationala si aportul Romaniei la securitatea internationala
    -turism si promovarea imaginii Romanie in exterior

    Un blog pe teme poltice favorit de al meu este blogul Moshe &Mordechai la care imi permit sa va dau link daca nu il cunoasteti deja:

    http://moshemordechai.wordpress.com/

    (Dar eu nu prea am indraznit as comentez inca prea multe pe acolo si am comentat doar asa in sens umoristic si de relaxare de cateva ori in legatura cu niste subiecte de evenimente externa parca; nu prea indraznesc deoarece mi se pare ca nu am ceva indeajuns de inteligent sau de pertinent de spus inca pe acolo, dar vad ca imi vine curajul un pic cate un pic si am impresia ca o sa incep sa indrasnesc sa zic ceva in viitorul apropiat si pe Moshe &Mordechai)

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu stiu ce sa va sfatuiesc sa faceti daca ati dori intr-adevar sa va spuneti si dvs parerea dupa ce cititi ce am scris eu sub poza tigancusei neglijate de pe blogul lui C. Comba, adica unde ar fi bine sa imi raspundeti. Cred ca cel mai bien ar fi chiar acolo unde am comentat eu si mi-am spus opiniile, dar daca simtiti dvs ca e mai bine aici, sub acest comentariu al meu, eu sunt perfect de acord, eu mai am oricum de gand sa vizitez blogul dvs, ba chiar v-as cere permisiunea sa va adaug si la mine pe blog in blogrollul meu personal astfel incat sa pot ajunge mai repede si mai usor la blogul dvs cand voi mai dori sa-l vizitez sau sa opinez in legatura cu vreo tema. Dar astept sa-mi dati dvs permisiunea sa o fac.

    Mvh (o abreviere recunoscuta in comunicare scrisa/corespondenta in lb. norvegiana, care vine de la “med vennlig hilsen”= cu salutari prietenesti),

    EC
    ------------------------------------------
    [Eu acum chiar ca sincer astept feed-back de la toti cititorii de pe acest blog in legatura si cu tonul si forma dar si comtinutul la ce am scris eu mai sus, act si la pertinenta problemelor ridiacte de mine, in mod specific deci problema de sanatate public asi de securitate sociala generala a frecventei si severitatii inca NEADRESATE in mod corect si just de catre politicienii curenti si mass-media. Adica voi imi dati un pic dreptate ca sunt eu dezamagit la faza asta re. Romania, sau credeti ac cezic eu are doar asa importanta personalal mai mult pt. mine ca poate ca ma izebs ceu de asta la servci aici mai mult. Dar sa stiti ca eu defapt nici nu sunt psihiatru de copii si adolescenti, doar de adulti,,desi am si ceva training obligatoriu la baza si re. psihiatria copilului si adolescentului, desi acum, nu sunt aspecializat in asta si nu o practic. Dar eu si la pacientii mei adulti vad uneori urma puternice de abuz sau neglijenat suferite in copilarie, desi nu la toti bineinteles, majoritate abolnavilor severi psihici adica cei cu schizofrenie sau boala bipolara tip I au avut copilarii cu totul normale si parinti grijulii si competenti. E vorba mai mult de cei care au PTSD (sindrom postraumatic), sau abuz de droguri substante , sau tulburarai de personalitate.]

    RăspundețiȘtergere
  16. Aaa, si uite si linkul la politiciana respectiva, dar NU vreau sa se inteleaga ca eu fac cumva propaganda la un partid anume din Roamania, desi i-am zis eu acolo ca inclin mai mult catre ei, asta NU are nici o legatura cu problemele ridicate de mine, care sunt adresabile TUTUROR partidelor din Romania, ba chiar si intregului parlament si institutiei prezidentiale si guvernului cu toate ministerele lui cu tot, cat si intregii natiuni de romani si mass-mediei ! (ca asa sint eu, narcisist grandios !)

    http://www.alinagorghiu.ro/category/omul/

    (desi efectiv ca uite ca habr nu ma unde am postat eu ca are mai multe pagini, cred ac era sun un topic intitulat Dialog, dar nu a aparut inca din acuza ca e inac moderat, o sa urmaresc si daca apare o sa re-dau link corect mai tarziu)

    Am dat linkul doar ca sa putem urmari cu totii cand si dac o sa-mi apara scrisoarea asta la ea pe blog si ce o sa-mi raspunda.

    Daca e dupa mine, eu aici in Norvegia vad ca am inceput sa inclin mai mult la stanga decat la dreapta dpdv politic (desi eu din temperament si personalitate si inclinatii tind sa fiu mai curand clasic-traditionalist conservativ decat progresist/liberal/socialist), dar pot sa va si spun de ce ca sa vedeti ac nu e nevoie intotdeauna sa ai motive serioase ca sa iti formezi niste inclinatii politice la un moment dat in viata, si ca si ASTA este destul de des intalnit in societatile normale de oameni si de fapt si la ASTA fac si unii politicieni apel cate o data ca sa ii alegem, mai frecvent folosesc populismul, dar daca sunt si dragalasi la chip, nu se vor da in laturi sa isi arate si nurii ca sa ii alegem noi pe ei si sa le dam de mancarica si lor, si familiilor lor, si tot neamului lor de politicieni, cu mamele lor de politicieni cu tot ! (no offense implied daca cumva printre cititorii acestui blog se afla cumva si Elena Basescu sau alti copii/rude/nepoti de politicieni si iubiti/amanti,etc de polticieni ca de ex SIDA).

    RăspundețiȘtergere
  17. Linkul la poza:

    http://costin-comba.blogspot.com/2011/03/lockdown.html

    Raul comentaeza conscis si direct la tinta ca intot deuna , drept care eu dupa aia mereu ma simt invidios si incep sa fac atat pe desteptul cat si pe "seductivul" (la modul metaforic, of course):

    Raul: "poate ne si temem sa folosim cheia..."

    Eu (p.s. vezi , Raul ca e unul acolo, vasile marian care vad ca a cam pus ochii pe tine ca a zis si el ceva de chei ca raspuns la ce-ai zis tu, sa stii ca ala vrea sa te adeameneasca pentru afaceri egoiste, nu pentru servicii patriotice ca mine !)

    (dupa care vad ca s-a bagat si un profesor de teologie venit tocmai din Brazilia !!! Ce naiba e acolo, vad ca toti deviantii s-au adunat sa se bage in cusca laolalta!!

    Raul, daca te prind ca te faci catolic, sa stii ca ma deghizez in misionar mormoin si te re-convertesc al ce vrei tu, nuamai la catolicism nu, ca da mustrari prea mari de constiinta si afecteaza si al personalitate, plus ca au probleme politice si cu profesorii lor in seminare,, etc.)

    [E interesant ce zic toti, chiar ca nu stiam ca exista atata interes fata de temele S&M in Romania, chiar la hetrosexuali vad, (nu ma refrefer la cei de fata, doar la aia care au aparut de nu stiu unde si posteaza numai S&M)...pai eu de unde sa stiu, ca eu in real life mi-e cam frica de chestiile astea.]

    In sfarsit apar si eu 9 ca eu ma simteam vinovat ca am indraznit sa zic si eu ceva tare despre poltica adevarata in public, deci automat m-ma dus la inchisoare ca sa ma auto- pedepsesc, la mine S&M-ul e mult mai mult pshihologic, nu interes concret, si nici asta psihologic nu-mi place, mi se pare ca e rezidual de la niste traume, nu innascut, vreau de fapt sa cam scap de el.]

    Hai, ca e normal ca am venit sa ma pedepsesc si sa ma bag singur in inchisoare dupa ce am tipat in mod stentorial in legatura cu sentimentele mele puternice fata de tigani, fata de politicieni, fata de romani, cu mass-media lor cu tot, acolo sub poza fetitei de tigan neglijata !

    Bad boy, na ca-mi trag palme singur, sa ma auto-critic pentru stentorialism, ba chiar imi face si placere sa fantazez uneori ca ma si autoflagelez (!... not really, in anumite sensuri ale acestui cuvant, in altele chiar da, uneori !)

    Chiar mi s-a parut interesant ca ai folosit termenul "lock-down" in loc de "lock-up", deoarece este chiar o diferenta intre acesti termeni, pe care nu stiu daca tu (sau altii) o stii, asa la modul cel mai nuantat.

    "Lock-up" este echivalentul puscariei sau a sectiei inchise sub grilaj din spitalul de nebuni si spui ca il bagi pe unul la "lock-up" de exemplu.















    Si comentariul meu:

    RăspundețiȘtergere
  18. "Lock-down" reperezinta de fapt o activitate, care se practica din cand in cand in inchisori, in timpul careia anumite libertati ale prizonierilor sunt ingradite din diverse motive (ca poate vine o inspectie, sau sa- descoperit contrabanad cu droguri si trebie investigata mai amanuntit, sau poate ca a foist un moment de agitatie in inchisoare si vor sa previna extinderea focarului, etc.), deci pt. un anumit timp, gardienii (de fapt directorii lor) decid sa ii bage pe toti in cusca, sa nu ii mai lase liberi la sala de mese sau la sala de gimnastica, astfel incat sa se poata calma cu totii si sa se poata desfasura in continuare toate activitatile de inchisoare propuse de ei.

    Eu nu stiu daca tu ai avut in vedere aceasta diferenat de termeni cand ai facut poza, cand i-ai dat titlul asta, sau/si cand ai decis sa o postezi, si chiar as fi curios sa aflu daca da sau nu.

    Mie poza imi palce (ac deobicei cam 85 % din pozele tale), mie poza de fapt imi trezeste sentimente bune de safety/siguranta/sikkerhet/security, cu toate conotatiile bune ale acestui cuvant, chiar si ala cu amintiri potential mai neplacute pentru de unii din noi (asu parintii/rudele noastre), ala de Siguranta Statului.

    Ca de fapt, e importanta si asta in fond, sa ai servicii cat mai competente si profesionale si profesioniste ca sa iti aperi societatea civila de pericole potentiale venite din partea unor aberanti criminali.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Flagell

    http://en.wikipedia.org/wiki/Flagellation

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sjambok

    http://en.wikipedia.org/wiki/Impact_play

    http://en.wikipedia.org/wiki/Corporal_punishment

    RăspundețiȘtergere
  19. P.S. Nu stiu de ce, poate pt. ca incepe tot cu litera F, m-am gandit eu si la un alt cuvant in legatura cu toate aceste comentarii (si ala de sub tigancusa necajita si asta de aici) care ar reprezenta un alt fel de post pt. care as putea eu sa fiu un bun candidat (in afara de cele mentionate deja sub poza tigancusei):

    http://www.urbandictionary.com/define.php?term=fluffer , care il reprezinta pe cel care face una din aceste activitati, in mod cat mai profesional si profesionist posibil:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Fluffing

    Iar litera F mie imi aduce aminte de "floare", deci eu vreau doar sa intind o flaore fata de mamicile care au putut citi aceste posturi ale mele (si de sub tigancusa si asat de aici despre divese activitati legate de diversi criminali), ac sa nu se supere chiar asa de tare fata de mine ca le cam zic cam pe sleau si sa nu ma faca cumva "agent provocator", ca nu sunt, chiar ca nu sunt, eu chiar eram sincer (ba chiar si in legatura cu posturile la care fantazez eu sa aspir sunt sincer, desi, bineinteles, in legatura cu posturile, chiar ca sunt doar simple fantezii, dar in legatura cu ce am scris depre seriozitatea problemei abuzului fata de copii, chiar ca eram si serios si dezamagit in acelasi timp fata de activitatile politicienilor si ale mass-mediei fata de aceasta problema cu adevarat importanta pt. noi toti ca oamneni, inclusiv romanii.)

    Pt. toate mamicile si taticii adulti (peste 18 ani), un cadou, ca sa se relaxeze impreuna si sa nu se supere pe mine:

    http://video.yahoo.com/watch/4613905/12338402

    Semnat,

    http://drruth.com/

    RăspundețiȘtergere
  20. P.P.S. Pe bune, Dr. Ruth este una din cele mai iubite si mai populare sex-therapists din SUA care are f. multe informatii interesate si utile (si pe site, si pe youtube si in carti), e psiholog de profesie de baza cu studiile facute in Franta, si care e si simpatica deoarece arata chiar ca o bunicuta care spune povesti si le zice si bine si util si frumos:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Ruth_Westheimer

    RăspundețiȘtergere
  21. Gata...amterminat si tratatul meu de filozofie politica poe care nu pot daecta sa i-l dedic lui Raul, ac doar el m-a si inspirat, m-a si intaratat, pai Raul sa stii ca tu poti sa-mi dai clasa oricanad la tot felul de challenge-uri, eu sunt la gradinita grupa mica la chestiile astea , vad ca tu ai studii de masterat al aruncat manusile !

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt practic pentru că trăiesc într-o lume reală și din păcate văd că ai rămas fărăr argumente că o dai pe lângă subiect.

    RăspundețiȘtergere
  23. @drcraciun: esti binevenit sa publici pe blogul meu ce vrei, desi nu avea asteptari prea mari, nu prea citesc multi de/spre Romania. eu gandesc asa: chiar daca 2 oameni-cititori sunt in asentimentul meu, inseamna ca nu am pierdut vremea singur.
    dealtfel, am remarcat eu, la bloguit e mai usor, pt ca spunem (scriem) lucruri pe care nu le-am putea spune face to face. cred ca e un mare avantaj.
    repet, nu am nici un alt interes decat acela sa spun lucrurilor pe nume, direct si sincer, nu vreau sa fac discriminare si nici politica.

    RăspundețiȘtergere
  24. @zodrac: daca nu esti capabil sau nu vrei sa faci diferenta secole, intre o tara din UE si una din lumea a III-a africana, atunci lasa-ne, te rugam frumos. aici incercam sa selectam niste probleme.

    RăspundețiȘtergere
  25. @Raul,mi-am amintit ca acum cativa ani se difuza pe un post de radio o emisiune jenanta realizata de un om care din punctul meu de vedere nu prea are niciun merit.Emisiunea avea un singur scop , sa jigneasca , sa atace , sa terfeleasca orice ascultator care intra in direct (se difuza pe un post national de radio) .Am ramas stupefiata cati oameni sunt dispusi sa fie terfeliti sau sa jigneasca .Slava Domnului individul numir Andrei Gheorghe a fost dat afara intr-un final si emisiunea aia inepta s-a incheiat .Dar nelamurirea mea a ramas.Cam asa se intampla si pe net .Se gasesc unii care tin sa te contrazica si eventual sa-ti sara la beregata fara sa-si argumenteze pozitia.Nu au niste idei argumentate, studiate, analizate .Pur si simplu sunt pusi pe harta .Crezi ca merita atentia?Eu cred ca nu .Din acest motiv am ales sa ma adresez tie si nu altora .

    RăspundețiȘtergere
  26. problema e ca eu nu pot face mare lucru. ascult, analizez, cred, sustin. atat. eventual spun mai departe. eu am facut jurnalism. nu am practicat niciodata, scarbit fiind de ipocrizia ceruta. de aceea va admir.

    RăspundețiȘtergere