marți, 29 martie 2011

Pregatiri de Paste

         Cum am invatat in scoala ca repetitia e mama invataturii, revin la a spune ca educatia lipseste la un nivel inacceptabil pentru acest secol. Si sa-mi explice cineva care e interesul de a lasa in urma oameni, blocati undeva prin anii 1400.
         Am gasit aici doua clipuri care m-au intrigat si care m-au facut sa ma gandesc daca nu cumva Dumnezeu isi respecta promisiunile, rezultatul in ceea ce ne priveste fiind evident. Va invit sa urmariti clipurile, dupa care reveniti la lectura, daca mai vreti.
         Va dati seama ca doar cativa oameni si-au spus parerea, probabil dintr-un singur sat. Sunt multe sate in Romania, sunt si orase, multe biserici, multe sarbatori. Educatia e mai putina. Interesul celor cu autoritate (preoti, politicieni, primari) fata de acesti oameni e zero. Nu chiar zero, ci echivalent cu valoarea pensiilor lor. Inteleg ca autoritatile nu au timp pentru ei. Dar preotii, cum isi lasa preotii astfel de enoriasi sa "propovaduiasca" ce invata la biserica? Si la ce rost atatia banii investiti degeaba in biserici enorme, cand de fapt mintea si sufletul sunt goale?
          Mai am o intrebare: de cand, in istoria si credinta poporului roman, se sarbatoreste Pastele si Craciunul? Cate mii de ani mai trebuie sa treaca pentru ca unii sa invete ce reprezinta?
          Bine ca stim sa ne impingem la cozi la sarmale si la moaste sfinte! Asta conteaza!

7 comentarii:

  1. Si acesti oameni au drept de vot.Daca nu au inteles si nu au aflat pana acum nimic despre cele mai importante sarbatori ale ortodoxiei, ma intreb ce ar putea sa inteleaga oamenii astia din ce se intampla in jurul lor.Pe mine m-au infiorat filmuletele astea.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Ana Maria S: gandeste-te cati altii mai sunt ca ei. cum zici tu, daca nu stiu nimic despre Paste si Craciun, atunci care e nivelul lor educational si stilul de viata. Romanii au talent!

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...oamenii din clipuri sunt selectati. A luat asta 50 de interviuri la 50 de amarati din care au selectat pe cei mai penibili 6-7(probabil retardatii satului). Acum eu nu ma astept ca toata lumea sa stie ecuatii diferentiale, fizica atomica sau sa sincronizeze mii de threaduri, dar nici chiar asa.
    Prosti ca si acestia nu pot fi educati, trebuie doar pusi la munca pentru binele lor si al societatii din care fac parte.

    RăspundețiȘtergere
  4. Strigator la cer fratilor.Intr-adevar posibil sa fie alesi dar totusi . Si , cum spune si Ana Maria , cand te gandesti ca sunt printre cei ce hotarasc soarta acestei tari ....Culmea este ca-i carecterizeaza spiritul de turma in sensul ca nu conteaza ce semnificatie are biserica ci doar ca trebuie sa mearga acolo ca asa se face ganditi-va ca tot ei sunt cei care se simt obligati sa mearga la vot si cati ca ei ingroasa randurile ......vai de capul nostru

    RăspundețiȘtergere
  5. @Sorin: chiar de ar fi alesi, din popor sunt alesi. ma mir ca i-a gasit si asa, nu credeam ca voi vedea asta vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  6. Apropo de linkul către mine, ai promis că-mi dai o părere la asta http://thoughts-o-matic.blogspot.com/2011/03/reader.html și-ai lăsat-o în coadă de pește.

    RăspundețiȘtergere