marți, 29 martie 2011

Mesaj umanitar preluat

          Pe blogul lui Andi Moisescu apare un mesaj umanitar.
          Inainte de a merge mai departe vreau sa precizez ca scriam postul asta si daca Andi nu era Andi Moisescu cel de la TV, ci un simplu om, bloger, ce vreti voi. Scriu postul asta din doua motive: pentru a prelua mesajul si a-l transmite mai departe si pentru a scoate in evidenta ce ne atrage (la ce reactionam).
          Cum spuneam, Andi blogerul publica un mesaj umanitar. 0 comentarii. De doua zile. Daca va uitati mai jos, in blogul lui, veti vedea zeci de comentarii la articole legate de divertisment. Veti vedea cum stiu oamenii sa-si dea cu parerea, sa dea sfaturi, sa fie intelepti si altruisti, cand e vorba de talente, talentati, decizii, muzica si voie buna. Veti vedea si articolul asta, tot un apel la solidaritate, cu 7 comentarii si 11 recomandari pe Facebook. Dupa un post despre Cabral, cu 48 de comentarii.
           Stiu ca nu ne sta in putinta sa ajutam. Stiu ca e greu. Dar sa nu ignoram. Sa nu inchidem ochii in fata problemelor altora, de dragul de a-i avea odihniti la urmatorul show tv. Sa spunem cel putin "ne pare rau", eventual o rugaciune. Sa spunem altora, care poate pot.

9 comentarii:

  1. Cred ca o sa sune f dur ce o sa zic eu acuma dar e mai bine sa stie toti cum gandesc eu ca sa ma si stie mai bine poate: eu NU dau bani niciodata la anunturi umanitare, iar la cersetori dau doar din cand in cand la batrane si la batrani care stau pe langa vreo biserica sau langa vreun spital cateodata (mai rar, ca de obicei pe langa spitale sunt mai mult betivi, dar din cand in cand se rataceste si vreo batrana).

    De ce nu dau eu la anunturi umanitare:
    1. eu NU VREAU SA DISCRIMINEZ, niciodata nu as avea destui bani sa le dau la toti care ar avea nevoie si de ce sa-l aleg pe unul sau pe altul in functie daca0-mi place de sustinatorul lui sau nu, chestia asta imi prepugna (la fel si cu teletoanele, doar daca ar fi ceva cu totul deosebi adica gen construirea Ateneului Roman sau a Stadionului fost 23 August, curent Lia Manoliu, atunci poate ca as da. La tsunami si cutremure si AIDS in Africa NU dau. ALTII sunt raspunzatori pentru felul de aid de care au nevoie aia, NU persoanne individuale, ci STATE si GUVERNE, plus BISERICA de STAT respectiva daca se simte. AL teletoane gen pt. o boala anume, daca ar fi ceva epidemic major de inters important ca de ex smallpox, as da, altfel la cancerul de san si leucemii nu dayu, ALTE NGO-uri SUNT RASPUNZATOARE de astea plus MS cu infrastructura !
    2. Deci re, cazuri individuale care vor sa plece in Germania sau Austria sau Franta, etc. ca mor altfel, si in cazul asta NU MA SIMT EU RASPUNZATOR: ci RASPUNZATOR ESTE MINISTERUL SANATATII + NGO si ei TREBUIE SA-SI FACA TREABA MAI BINE astfel incat sa nu apara amaratii astia si sa stea la mila publica.
    3. Eu apreciez f. mult modelul Fundatiei Bill&Melinda Gates la chestii de donat. mi se pare cel mai bun si mai eficient model, si are si niste justificari etice valabile la baza. Eu nu sunt evident fundatie ci doar individual, dar imi place procesul lor de decizie re. cum isi impart banii care le sunt solicitati din toate partile.

    http://www.gatesfoundation.org/Pages/home.aspx

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ne interesează facerea de bine ci ne interesează scandalul.

    RăspundețiȘtergere
  3. @drcraciun: apreciez f mult parerea ta, e o strtegie logica si justificata. apreciez deasemenea ca ai punctat un adevar dureros: ministrul sanatatii e raspunzator.
    stiu ca ai inteles ca scopul articolului nu era de a cere. ci acela de a face cunoscuta problema. si uite un prim efect: eu (si altii cu siguranta) nu stiam de sistemul Fundatiei Bill&Melinda Gates. acum stim, si poate cineva ia aminte.

    RăspundețiȘtergere
  4. @zodrac: bine spus, asta era ideea. multumesc

    RăspundețiȘtergere
  5. Intotdeauna este mai greu a face decat a zice.

    RăspundețiȘtergere
  6. asa cum televiziunea si ziarele au devenit toate de "cancan", la fel, in cativa ani si majoritatea blogurilor vor deveni de "divertisment".
    desi s-ar putea ca bloggerii sa spuna mai convingator "nu" decat presa de consum.

    RăspundețiȘtergere
  7. cu siguranta ca asa va fi, mai ales in ceea ce priveste blogurile "mari", cu influente financiare. iar cei mici se vor lua dupa, sa fie la moda

    RăspundețiȘtergere
  8. Ca si Dr.Craciun, nu dau bani la cersetori, niciodata. daca vor ceeva, le cumpar de mancare de banii pe care i-as da.
    Nu ma bag sa particip la campanii umanitare *(desi am fost la cateva desfasurate de colegii de serviciu). Responsabilitatea apartine in totalitate statului, care este dator sa isi protejeze cetatenii, prin programe speciale. Ca terbuie sa facem cunoscute spetele, sunt total de acord.
    Nu condamn per nimeni care pleaca in strainatate sa se ingrijeasca, iar cei care apar pe la televizor si zic de unu si de altu ca se duce acolo in loc sa stea in Romania, as vrea sa le spun ca este vorba de o viata, nu de un text din prompter.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Costin: multumesc pentru parere si asentiment

    RăspundețiȘtergere